Bijeenkomsten herdenking slachtoffers Suriname

10

Het Comité Herdenking Slachtoffers Suriname organiseert vandaag (8 december 2009) een tweetal bijeenkomsten ter herdenking van de slachtoffers die zijn gevallen in de strijd voor vrijheid en democratie in Suriname. Om 17.30 uur is er een fakkeloptocht die wordt gelopen naar het Consulaat-Generaal van Suriname aan de De Cuserstraat 11, Amsterdam. Daar vindt er ook een korte herdenkingsplechtigheid plaats.

Om 19.30 uur zal een herdenking plaatsvinden in de Mozes & Aäronkerk Waterlooplein, Amsterdam. Sprekers daarbij zijn Kathleen Ferrier, CDA, John Leerdam, PvdA, Frans Weisglas, Gerard Spong, Wilfred Lionarons en Nirmala Rambocus.

Op deze bijeenkomst treedt Denise Jannah op met Raj Mohan. Zebeda brengt een op de gebeurtenissen gerichte song. Meer informatie vindt u op www.decembermoorden.com.

10 REACTIES

 1. Denken Surinamers nog dat Nederland, zijne exelentie Desi Delano Bouterse in de gevangenis wil, omdat hij 15 Surinamers zou hebben vermoord….Terwijl die zelfde Nederland tijdens de slavernij meer dan de helft van de neger-bevolking in Suriname op gruwelijke en geweldadige wijze vermoord heeft….Die klootzakken proberen gewoon onrust te zaaien onder de Surinamers…Begrijp dat nu eens Sranang Mang..Wordt eens wakker…gebruik de energie om het land op te bouwen..PLEACE !!!!!..De kern van dit probleem is Nederland en de Surinaamse leiders die toen onder Nederland, het land bestuurden…Vandaar de militaire opstand..Vandaar de Abaisa opstand…Vandaar Anton De Kom opstand…Vandaar Doedel opstand..Vandaar Baron Bonny…Vandaar Kwakoe…Tenslotte wil ik afsluiten met de woorden,,,WAARDEER JE LANDGENOTEN…geef de voorkeur aan Surinamers, daarna de buitenlanders en dan de Nederlander


  Maak melding

 2. Stilte!

  Iedere Surinamer zou vandaag een minuut stilte in acht moeten nemen. Waarom?
  Deze zwarte gebeurtenis heeft veel mensen gekrenkt en de levens van belangrijke Surinamers geeist. Stilte!


  Maak melding

 3. Belangrijk of niet belangrijk. Na seng ka oen abi. A sem redi broedoe oen abi.
  Het kan nooit zo zijn dat maar 1 man de schuld krijg. Tata heeft ook meegeholpen.
  Of gaan we dat door de vingers zien?
  Desi is niet gek. Hij weet heel goed waar hij mee bezig is. Niet onderschatten die man.


  Maak melding

 4. @1 je bent weer zo’n haatzaaier geen verzoener, een afbreker geen opbouwer, een leeghoofd niet verstandig, dom dus geen echte goed Surinamer, een niksnut dus waardeloos. blijf lekker in je waanwereld en val andere niet meer lastig met je uitlatingen.


  Maak melding

 5. Het zou de ndp-ers goed doen als zei afstand van deze zwarte dag hadden genomen en dat hebben ze niet gedaan dat zegt genoeg over deze (mensen)en de partij. ndp-ers kunnen niet zelf denken daarom lopen ze als los-lopen vee achter een massamoordenaar aan .


  Maak melding

 6. Ik kan het nog sterker vertellen, maar dan zou ik moeten liegen. Die militairen hadden zeker stuk voor stuk modder in hun hersenen om zonder enige aanleiding en of oorzaak er maar op los te knallen.


  Maak melding

 7. @ die hersenloos idi op nummer 7,
  militairen doden geen ongewapende burgers, jij ben de enige die jou eigen ontsmakelijke soep nutttigt.jou poging om deze zwarte dag goed te praten is gedoemd te mislukken omdat niemand misdaad tegen onschuldige en ongewapende burgers goed kan praten het is onmogelijk juridisch kan dat ook niet we leven niet in de middeleeuwen begrijpt dat nou een keer. mi gado waarom ben jij zo dom pinto? je hebt zeker teveel gatenkaas gegeten? het zijn niet alleen de militairen die moder in hun hoofd hebben jij hebt hele kruiwagen met modder in jou hoofd.


  Maak melding

 8. Nr.8 (DU),
  Heeft u de mening van Pinto wel goed gelezen??
  Hij/zij vindt het net als u erg walgelijk wat de militairen tot stand hebben gebracht.
  U scheldt hem/haar onterecht uit….
  Tjepotie baja…..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.