Waardering Surinaamse ambtenarij verwarrend

3

PARAMARIBO, 7 dec – Het nieuwe systeem voor waardering van ambtenaren, Fiso, rammelt van alle kanten en schept verwarring. Bovenal schept het verwarring, omdat vrijwel niemand meer weet waar die aan toe is. Het verbaast dan ook niet dat een consultant in een lijvig rapport concludeert dat het systeem niet verder uitgevoerd mag worden.

Doorgaan zou een ware ramp betekenen voor het apparaat. De economie is ook niet in staat de kosten op te brengen. De regering moet de kritiek nog verwerken. “We zijn intern nog bezig het rapport te analyseren”, zegt minister Maurits Hassankhan van Binnenlandse Zaken tegenover de Ware Tijd. Hassankhan zelf komt er ook niet zonder kleurscheuren vanaf.

Volgens consultant Tex Management Services is de minister te nauw betrokken bij de uitvoering. Dat beperkt de ruimte voor correctie. De overwaardering trekt verhoudingen tussen niveaus zo krom dat niemand er meer wijs uit wordt. Eerder hebben het Internationaal Monetair Fonds, het Planbureau en de Centrale Bank van Suriname gewaarschuwd dat Fiso slechts is voor de economie.

3 REACTIES

 1. Hoogdoenerij!

  Wat is er mis met een degelijk uitgetypte funktieomschrijving, een funktionerings gesprek, een betalingsregeling volgens normale salarisgroepen, een promotiesysteem en het daarbij behorende salarisschema, een funtiebelangrijkheidsbepaling, uitspreken van sleutelfunkties of salarisopbouwsysteem?
  Wat is daar mis mee? Te veel werk? Ja toch?

  Een ingewikkeld systeem als het Fiso is niet voor Suriname. Dit is hoogdoenerij! Om te laten zien dat we iets willen, maar niet echt!
  Ondertussen moeten we de kosten betalen voor een systeem waar wij niets uit halen. En ook de te nauwe betrokkenheid van de minister geeft aan dat hij het systeem alleen maar wil verstoren om zo de ambtenarij door de SME politiek beheersbaar te houden. Ruimte voor corruptie, dus!


  Maak melding

 2. “We zijn intern nog bezig het rapport te analyseren”, zegt minister Maurits Hassankhan van Binnenlandse Zaken.

  Hassankhan zelf komt er ook niet zonder kleerscheuren vanaf.

  Probleem, probleem het vliegtuig is reeds vertrokken……..kan nergens landen…en nu moet het zich te pletter vliegen.

  Dit soort dingen krijg je als je gedreven wordt door domheid…..in Su zeggen wij …na ka e troez yu.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.