Surinaamse experts ontwerpen Hiv-test voor baby’s

6

PARAMARIBO, 5 dec – Een team onder leiding van professor Shanti Adhin heeft Suriname’s eerste Hiv-test voor baby’s ontworpen. Dit meldt het Medisch Wetenschappelijk Instituut van de Anton de Kom Universiteit van Suriname. De test maakt deel uit van de nieuwe diagnostiek voor het vroeg ontdekken van Hiv bij zuigelingen. Voor Suriname is het een sprong vooruit.

Artsen kunnen al snel na de geboorte bepalen of bijvoorbeeld de borstvoeding moet worden aangepast. Ook zorg en therapie kunnen al in een vroeg stadium beschikbaar zijn. Het wordt ook makkelijker interventies te evalueren die besmetting van moeder op kind moeten voorkomen. Het was tot nog toe vrij lastig vast te stellen of pasgeborenen echt Hiv hadden of niet.

Een positieve antilichamentest geeft geen uitsluitsel over de status van de baby zelf. Antilichamen van de moeder kunnen nog zo’n anderhalf jaar na de geboorte aangetroffen worden. “Goed werkende therapie voor baby’s is beschikbaar in Suriname, maar kon helaas niet worden ingezet, aangezien diagnostiek ontbrak”, stelt het instituut. Het aantal slachtoffertjes dat piepjong overleed, was dan ook vrij hoog.

- Advertentie -

6 REACTIES

 1. Zoooo , dus Suriname ligt voor op de rest van de wereld !!!

  Volgens mij klopt de titel van het bericht niet .
  Om zo een test op de markt te brengen komt er veel meer bij kijken .
  De inhoud even min ,

 2. Beste Mevrouw Adhin
  proficiat en hopende dat GOD u nog meer kracht zal geven.voor uw inzet voor de toekomst van Suriname
  Jai Ram Shree Ram ke shakti se dunya bane le

 3. Ik vraag me af in hoeverre dit ECHT nieuws is, aangezien in Afrika jaar in jaar uit gekampt wordt met het diagnoseprobleem. Het lijkt me sterk dat daar geen onderzoek naar dit is gedaan.

  Daarnaast staat niets over de nieuwe methode, wat dit een slecht bericht maakt.

 4. echte surinaamse krabu-mentaliteit hierboven > de een ‘krabt’het naar een geloofsrichting toe en de ander…ja, wat zou ie gezegd hebben als de prestattie bijvoorbeeld van een prof.Adijn was geweest ?, stelletje fascisten !.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.