Surinaams-Hindustaanse Kunst en Cultuur Beurs

5

Op zaterdag 30 en zondag 31 januari 2010 zal er voor het eerst in Nederland een Surinaams-Hindstaanse Kunst & Cultuur Beurs, worden gehouden in de Grote Kerk te Den Haag, genaamd Sarnami Beurs. Doel van deze beurs is om de positie van en de etnische ondernemerschap onder de Hindustanen in Nederland, maar in het bijzonder in Den Haag breed tentoon te stellen.

Alle facetten van de Surinaams-Hindustaanse kunst, cultuur en ondernemerschap zal hier dan ook geëxposeerd worden waarbij de bezoekers kennis kunnen maken en actief kunnen deelnemen met de Surinaams-Hindustaanse zang, dans, muziek, mode, film, muziek, theater, beeldende kunst & nijverheid, tentoonstelling, culinaire hoogstandjes en toerisme. Er zal een verbinding worden gelegd tussen cultuur en etnisch ondernemerschap.

Tijdens de beurs zullen de verschillende thema’s extra aandacht krijgen, zoals bijvoorbeeld in de vorm van modeshows, kunstenaars en ambachten die ter plekke hun creativiteit en kunde presenteren, worden er Surinaams-Hindustaanse dans- en kookworkshops gegeven door professionele docenten en chef-koks, daarnaast zal de Surinaams Hindustaanse geschiedenis in de vorm van een tentoonstelling uitgelicht worden, zullen er diverse Surinaams Hindustaanse muziekstijlen per categorie aandacht krijgen zoals de Baithak Gana, de befaamde collecties uit de jaren ‘60/’70/80, de hedendaagse Bollywood en Hindipop en wordt er tevens een speciale platform voor een ondernemersnetwerk ingericht. Tijdens de Sarnami Beurs zullen ook culturele optredens plaats vinden door speciale Surinaams-Hindustaanse artiesten binnen de stijl van de beurs.

Kortom, het is de bedoeling dat kenners en niet kenners van de Surinaams Hindustaanse Kunst & Cultuur met de gehele familie een nieuwe beleving ervaren van de Surinaams-Hindustaanse Kunst & Cultuur en hiermee actief in aanraking komen. Tijdens de beurs kunnen de bezoekers ook bijzondere producten en artikelen aanschaffen die met de verschillende thema’s te maken hebben. De Sarnami Beurs heeft een interactieve opzet, waar cultuur, bezoekers en ondernemers met elkaar op een laagdrempelige wijze in contact komen.

Sarnami Beurs
Surinaams-Hindustaanse Kunst & Cultuur Beurs
Datum : Zaterdag 30 & Zondag 31 januari 2010
Locatie : Grote Kerk, Rond de Grote Kerk 12 te Den Haag
Tijd: 14.00 uur – 22.00 uur
Entree: € 4,- aan de poort / per persoon per dag

5 REACTIES

 1. Gaat het echt om hinoestaans cultuur of allee nog na-aperij..

  Wat is uit eindelijk hondoestaans cultuur..

  De hindie taal is al verdwenen,bijna niemand in dit land als in sme praat nog hindoestaans en de beleving op welke bijeenkomst dan ook is niets anders dan wachten op de grote muziek die niks anders dan vals speelt..
  Beleving is bij een nauta samen zijn roddelen enz..


  Maak melding

 2. wordt leuk, gewoon gaan, al zal het meer lijken op het slijten van indiase producten.
  als ik een plaatje of beeldje zie met bvb osama in koelie-kraka met een vrouw met een puntje op haar voorhoofd, ga ik die zo nodig per opbod kopen !.


  Maak melding

 3. Ja ik ben ook zo bang dat als ik die 4 euro betaal en dat ik dan alleen maar rotzooi te zien krijg uit india en rommels die worden verkocht.
  En vooral die eettentje waar het eten niet te vreten is.
  Maaaar dat weerhoud mij niet om niet te gaan.
  Ben toch blij dat onze hindoestaanse cultuur intant wordt gehouden , ik ben daar heel erg trots op.
  OOk mischien voor de ouders die de meeste tijd hebben doorgebracht in nederland , GA EVEN kijken en neem je kids mee.

  Atang so


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.