Learning Centre voor ‘Het kind in nood’ in Suriname

4

PARAMARIBO, 5 dec – ‘Scholing is de meest duurzame vorm van ontwikkeling; onderwijs maakt weerbaar, geeft kinderen vaardigheden waar ze hun leven lang profijt van hebben. Dit is een van de overwegingen van ‘Stichting Prasoro voor het kind in nood’ in Suriname om een Learning Centre op te zetten voor haar pupillen. De pupillen zijn nog schoolgaand; sommigen volgen het Voortgezet Onderwijs.

De Stichting probeert de sociale omgeving van haar pupillen te verruimen met inzet van nieuwe, eigentijdse educatieve hulpbronnen. Het Learning Centre moet de ontmoetingsplaats worden, waar de kinderen in een rustige en prettige omgeving nieuwe kansen en uitdagingen krijgen aangeboden, die stimuleren tot zelfontwikkeling. Hiermee kan ook de leermotivatie worden versterkt, waardoor zij zich kunnen ontwikkelen tot volwaardige burgers die optimaal zullen kunnen functioneren in de samenleving.

‘Stichting Prasoro voor het kind in nood’ zal uit eigen middelen de duurzaamheid van dit project garanderen, door zorg te dragen voor de elektra- en internetvoorzieningen, het meubilair en de exploitatiekosten. De financiĆ«le middelen voor de aanschaf van de computers en randapparatuur zal door fondsenwervende actie bijeen moeten worden gebracht. De samenwerkingspartner de stichting Vooruitgang Door Zelfwerkzaamheid afgekort VDZ, in Nederland is gevraagd om te ondersteunen met fondsenwerving.

4 REACTIES

 1. Die zijn me nogal wat al die kinderen, die geen heenkomen hebben. We zijn kampioenen in het versluieren, bespringen om vervolgens heel hard het hazepad te kiezen. Laten wij nog redden wat er teredden valt. In Suriname verkere, -alle lulverhalen over welvaart en stabiliteit ten spijt-, anacceptabel veel kinderen in nood.

  Let’s do what we can om hen te redden van een gewisse ondergang!


  Maak melding

 2. laten wij men zijn allen opbouwen wat die beruchte partij voorzitten heeft kapot gemaakt in tien jaren tijd.waneer om dit soort zaken gaat heb jij groten smoel over versluieren en de hazen pad kiezen maar waneer het over het recht die zijn beloop moet hebben dan draai jij ineens als een blad aan een boom wees nou eens keertje eerlijk en belijk de medaile van bijde kanten.


  Maak melding

 3. En spannend dat het is te Marienburg. DU, de MC na banabong, o moro yu e trowe doti a moro a partij-combinatie e kong fatu. Ga maar door met jou slap gedoe! Des for pres, neks no fout!


  Maak melding

 4. @ pinto,
  alleen mensen met het verstand niveau van kind zegt neks no fout tegen een regime die alles gedaan heeft wat fout is, maar ik moet wel lachen om die aanhangers van bouterse echtwaar ze zijn zo dom als het maar zijn kan, maar pinto jou baas heeft niet meer over sheriff hij doet geen valse beschuldiging meer op de de podium enige wat hij nou doet zijn die stelletje ezels als pinto precies vertellen wat ze willen horen want ze hebben niet het vermogen om zelf te denken en kritisch te zijn tegen een monster en een wolf in schaaps kleren als bouterse.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.