Surinam Aiways derft door inzet huurtoestel

29

PARAMARIBO, 4 dec – Suriname Airways moet een groot deel van de inkomsten besteden aan de huur van de Airbus 340. Dit zegt directeur Henk Jessurun. Anders kan de Mid-Atlantische route niet onderhouden worden. De eigen nieuwe Airbus komt maar niet gereed.

Dat is te wijten aan de papierwinkel bij luchtvaartautoriteit Casas. “De bedoeling was dat de Airbus direct na de laatste vlucht van de Boeing 747-300 ingezet zou worden”, zegt Jessurun tegenover de Times of Suriname. Het oude toestel is intussen van de route gehaald zonder directe vervanging. Nu is het bedrijf ruim een miljoen dollar kwijt aan huur en vergoeding voor gestrande passagiers.

De passagiers stonden al geboekt voor het nieuwe toestel. Maar de gedwongen inzet van een kleiner huurtoestel leidt tot allerlei vervelende situaties aan beide zijden van de Atlantische Oceaan. Totnogtoe konden ongeveer honderd en vijftig passagiers niet meteen vertrekken. “Een overmachtssituatie”, aldus Jessurun. Hij hoopt dat het binnenkort voorbij is.

29 REACTIES

 1. Overmachtsituatie????Dit is je reinstevorm van “MISMENAGEMENT”.De gevolgen zouden op voorhand bekend moeten zijn van dit gebeuren vóórdat de 747 werd vervangen door een certificaat voor een ander toestel.Kapitaalvernietigging noemt men dit soort handelingen!!!!!!!Er zitten mensen op posten in Suriname waarvoor ze niet geschikt zijn!!!!


  Maak melding

 2. surinamers doet zaken met hun hart.casas weet dat er geen gevolgen hieraan verbonden zijn. en zet de slm gewoon onder druk.

  casas moet gewoon voor de gemaakte kosten verantwoordelijk gesteld worden.tenminste als ik de directeur goed heb begrepen.de slm heeft volgens mij blindelings gehandeld en nu spijt van heeft.

  wanneer gaat men het leren in suriname,om geen zaken met hun hart maar met hun hersens te doen.


  Maak melding

 3. Respect!

  Een zichzelf respecterende directeur van welk bedrijf danook zou hieruit conclussies trekken en opstappen. Maar nee! Niet ik!
  A no mie fout! En de overheid?
  Stikt in politieke sores en durft hem ook niet te ontslaan. Dit miljoentje komt uit de kas van de overheid. Ons belastinggeld!
  En het is nog niet afgelopen met een miljoen. Aan het eind van de rit zal het me niet verbazen als we vier miljoen kwijt zijn.
  Dit is pas het begin!

  Privatiseren die handel! Ik ken mensen die de SLM zo willen overnemen en het beter laten draaien. Maar de overheid wil bij elke vlucht vrije first class stoelen hebben om snoep en drankreisjes te maken. Daarom wil men niet privatiseren.

  O Wee! O Wee! Er door deze ellende ons nog een hopeloze vliegramp treft, dan ga ik hem persoonlijk “halen”. Want dan is mijn respect voor hem en de luie overheid totaal verdwenen.


  Maak melding

 4. Meneer Jess. ook zaken doen is ver vooruit kijken liefst 20 jaren heel vooruit zodat je goed je plannen kunt maken ..

  Onze lijders kijken niet verder dan tiedé misschien tamara,maar dan houdt het op en de concurrent lacht zich suf.
  .Zo zijn wij suris..

  Als je ook nog verstand hebt,laat de s.l.m. zo spoedig mogelijk zelfstandig opereren dus eigen bedrijf of laat de boel maar barsten en richt een particulier bedrijf op..

  Tel dan je winst en geen gezeik meer met casas betaal die paar figuren een salaris en verder basta..schaf de gratis reizen onmiddellijk af en de i.p.bérs.


  Maak melding

 5. Dit alles heeft te maken met PLANNING zodat je CONTINUE geld kan verdienen als onderneming.

  Waarom zoveel tickets verkopen terwijl je weet dat je minder capaciteit hebt met de Airbus 340 .

  STRATEGISCHE PLANNING NIET IN ORDE BIJ DE SLM.


  Maak melding

 6. Een vliegtuig kopen is tog geen kate pis deal? als je zo iets doet dan maak je goede afspraken met de leverancier over de datum van levering en dan stel je tog voorwaarden voor het geval dat de leverancier zijn afsraken niet kan nakomen.weet de directeur van de slm dat niet dan.bij zulke blunders moet hij gelijk opstappen en plaats maken voor beter geschoolde mensen.of heeft hij die voorwaarden wel gesteld en wil hij het te ontvangen schade vergoeding in zijn eigen zazk steken????????? oe dink a torie boeng mie kondre mang want a direkteur no dong!!!!!


  Maak melding

 7. Ik hoop niet dat dit de 2e miskoop is van de SLM. Ik bedoel een ezel struikelt niet 2 keer over dezelfde steen, maar mensen van de SLM dus mischien wel.

  Hoe dan ook het volk mag niet lijden onder het wanbeleid van deze mensen. Waarom worden er niet meer maatschappijen toegelaten tot deze lijn? Het wordt weer tijd voor een discussie wat deze richting opgaat. Hoe moet de monopoliepositie van SLM/KLM gebroken worden. Er zullen heus wel maatschappijen zijn die deze route willen vliegen.

  Onlangs heb ik nog een reisje geboek met hotel incl. ontbijt, diner en vlucht en bijna 4 uur vliegen voor nog geen E300,– euro p.p.. Hoe kan dat vraag ik me dan af.


  Maak melding

 8. Natuurlijk neks no fout.
  Betreurenswaardig dat niemand zich hier echt verantwoordelijk voor voelt. Of course overmacht. Maar dat is iets dat een incident is en nu is het al de zoveelste keer. en maar zwartepieten naar casas. Gewoon onverantwoordelijk gedrag, terwijl de klanten noodgedwongen wel loyaal blijven aan de SLM.
  Verdienen wij niet beter na al die jaren. Wij houden jullie toch in de lucht. Mogen wij dan iets meer van jullie als leidinggevenden en bedrijfleiders verwachten?


  Maak melding

 9. Van begin af wist ik dat die Lui bij casas het proses onnodig zou ophouden. Die man werk niet in slangs belang. Die man moet vervangen worden. Hij wist van te voren dat erveel papier werk gedaan moest worden. Ik vraag me af waarom hij niet de moeite genomen heeft om SLM erop te wijzen en dan samen de zaak redden. Ik kan mij niet voorstellen waarom men zo’n haast had om de Jimbo te verkopen. Men kon toch hebben gewacht tot dat dat andere vliegtuig in orde was.
  Men heeft haast omdat er een vreemde deal gesloten is omtrent die Jimbo. Jullie horen het wel wie de eigenaren van die jimbo gaan zijn.


  Maak melding

 10. CASAS….is een wassenneus!!!!Deze luie ambtenaren denken dat ze een AIRBUS A340 effe gaan keuren….hahahahahaha….een lachertje!!!!!! Come on Surinamers…en wie is de direkteur van CASAS????? Ja u raadt het al…een domme A-Combinatie figuur. Deze man kan niets eens fietsband lappen….wil hij een vliegtuig komen certificeren!!!!!


  Maak melding

 11. Dit akkefietje hadden destijds ook toen de Boeing 747 werd aangeschaft!!! En exact het zelfde liedje gebeurd nu weer, aan wie zal het liggen??? Moet wel zeggen dat de ook cascas wat minder bureaucraties te werk mag gaan, want ook zij hebben hun les niet geleerd!!!


  Maak melding

 12. Ik zeg gewoon rommel verhaal om zand in de ogen te strooien.. ………….Het oude toestel is intussen van de route gehaald zonder directe vervanging. Nu is …wie ezel en wie koe’…. wie os…….Kijk luister….vertel dit tegen en aan Dombo’s


  Maak melding

 13. ga maar lekker weer naar school oen.het is schandalig voor woorden stelletje boeven.nu zitten de mensen met deze ellende van die rotzooi die jullie daar maken.je wist het van te voren dat het een kleiner toestel was.


  Maak melding

 14. Eertijds,moest men eerst een invoervergunning aanvragen voordat je een voertijg naar Suriname mocht verschepen en niet eerst verschepen en dan de invoervergunning aanvragen want dan had je een heeeeel groot probleem.Je had dan best kans dat het voertuig,vanwege een “economisch delict” verbeurd werd verklaard plus nog een flinke boete (dit alles als je geen connectie`s had)Volgens mij ia dit precies hetzelfde geval.Eerst met veel tam-tam een toestel aanschaffen en dat binnen korte tijd laten certificeren door Casas.Die heeft dan weer veel tijd voor nodig…Hahahahaha soema na bassie????Casas heeft in deze een “sleutelrol” die niet te omzeilen is!!!!!


  Maak melding

 15. Kennen de Surinamers het gezegde niet van ..No trowo ju owru su….????? Casas en SLM vechten jullie het maar uit!!! Ik zou alle gestrande passagiers willen aanraden om via EU-claim een schadevergoeding te eisen. Ik heb vernomen dat dit bedrag minimaal 600 euro is!!!!!En aan toekomstige reizigers zou ik het advies willen geven: Never trust …on trusted wings…!!!!!!!FLY KLM…


  Maak melding

 16. “De bedoeling was dat de Airbus direct na de laatste vlucht van de Boeing 747-300 ingezet zou worden”,

  Dat was de bedoeling ja, maar nu vraag ik mij af als SLM management wel wist hoelang Casas nodig heeft alvorens zij goedkeuring geeft. Volgens mij was dit heel makkelijk na te trekken en aan de hand van het Casas goedkeurings proces zou je je plannen kunnen maken.

  Door mismanagement betaald SLM nu 1 miljoen, dit is inkomsten derving, wie is hier verantwoordelijk voor en wat zullen de consequenties zijn, geen enkele natuurlijk want dit is Suriname. Conclusie, bespaar ons dit soort berichten misschien dat er alleen anansi torie’s in de kranten kunnen staan. Kunnen we ons tenminste vermaken, want met dit soort berichten maken we ons onsterfelijk belachelijk.


  Maak melding

 17. Er wordt ernstig informatie verzwegen.

  Wat is nou het probleem om de 747 nog even te laten doorvliegen totdat de Airbus gereed is???? Je gaat een toestel huren terwijl je zelf nog een geschikt toestel bezit??

  A Boeing seri kaba??


  Maak melding

 18. Speciaalvoor NaMi (24),

  Wan dee foe Tjongtjong, wan dee foe Sabakoe!

  Er was eens een hele stoute jongen
  Zijn naam was kleine August
  Hij kwam altijd zomaar ergens aangesprongen
  Dat was zijn spel, dat was zijn lust

  Op een dag zag hij ’t nest van de Tjong tjong
  Hij snelde en pakte zijn katapult
  De Tjongtjong deed net of het de Sabakoe was
  En kreeg van de katapult een gemene bult

  Later die dag om een uur of drie
  Zag August het nest van de Sabakoe
  Die riep: “Ik ben de Tjong tjong, ja NaMi!”
  Maar kleine August die was al te moe

  Omdat de Tjongtjong de Sabakoe wil zijn
  Krijgt ‘ie een bult maar behoudt zijn keel
  De Sabakoe vindt Tjongtjong zijn heel fijn
  Zo wordt dit spelletje kleine August te veel

  NaMi,
  Als we de 747 nu de Tjongtjong noemen en de 340 de Sabakoe, onze SLM directeur kleine August, dan wordt ik van deze sores heel erg moe!

  Op jouw verzoek!


  Maak melding

 19. Ja mensen ja je wil het geloven of niet ik had al eerder geschreven dat dit vliegtuig niet dit jaar meer gaat vliegen maar volgend jaar en het is ook een politiek spelletje tussen de slm directie en zijn politieke achter band samen met casas . Hoor je morgen dat van dit winst gevend bedrijf niks over blijft want het geld gaat onder het onsje geregeld worden van de vele milkjoenen aan de certificering van deze vliegtuig . Het is geen mis menagement maar het gaat gewoon om een stelletje corupte bende hier .Ik ga morgen speciaal naar schiphol om fotos van de twee slm vliegtuigen te maken bij de hangar van klm op schiphol oost daar zitten ze geparkeerd op de lucht haven en het kost ook alleen maar geld en dan ook nog het ingehuurde vliegtuig met minder zit plaatsen .hoe verklaar je dat .
  wel slm is wel op de hoogte geweest dat er tegen deze tijd veel mensen zouden gaan boeken en vooruit zouden betalen dus alle het geld is al binnen dus waarom zou de directie zich druk maken . het is een surinaams mentaliteit om surinamers onderling te duperen , want we zijn te gevoelig er voor dus wanneer de vliegtuig weer gaat vliegen dan is men dit alles weer vergeten en zeg men we vliegen met onze cariere maar . Daarom worden wij vaker gepakt met mooie worden .
  dus surinamer weest wijst en boycot gewoon slm en klm en vraag gewoon naar een open sky en zullen jullie allemaal profiteren ervan .
  sranangmang bundru kong na wang en protesteer tegen deze monopiolisten en dan zie wel dat we met meer fatsoen worden geholpen er zijn meer maatschapijen die willen vliegen naar suriname help hun de helpende hand zodat zij ook kunnen vliegen en zet ook doormiddel van protest dat de regering de landings recht niet zo hoog vast steld want de klm betaald die bedragen niet en ook de slm betaald hoge bedragen zowel in suriname als in nederland komt uit wel goed geinformeerde bronnen dus laat gewoon andere vliegmaatschijen ook vliegen naar suriname .
  Als er ook iemand is die een website kan maken voor een enqeute zou het heel mooi zijn kunnen vele surinamer en niet surinamers op stemmen wie voor is en tegen is voor een open sky en dit naar de tweede kamer brenegen .want dit is een heel ernstige zaak .mensen komen jullie allemaal massaal op .Laat je stem horen .Ik probeer van mijn zijde ook een site te maken waarop mensen zouden kunnen reageren , ik doe mijn best . en peroberen jullie ook zoveel mogelijk mensen te motiveren om mee te stemmen .

  groetjes
  sranangmang


  Maak melding

 20. Nono de mi no jere no wan sma ete inie a DNA.
  Bradas jullie weten toch wat er daar gebeurt?
  Heel wat reacties hierboven zijn terecht maar er zal wel veel meer aan de hand zijn.
  Maar daar hoor ik front niks over zeggen.
  Ik probeer zo netjes mogelijk te blijven met mijn comment…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.