Surinaamse oud-legerleider is toch vervangbaar

17

PARAMARIBO, 3 dec – Oud-legerleider en NDP-voorzitter Desi Bouterse wordt mogelijk toch nog vervangen in het parlement. Het aanvankelijke partijstandpunt om Bouterse’s opengevallen plaats te laten voor wat die is, wordt wellicht verlaten. Daar is slechts één man verantwoordelijk voor.

Rudi Balker heeft er in zijn eentje voor gezorgd dat het ooit radicale standpunt wordt omgegooid. Balker was tegen het partijstandpunt in bereid Bouterse te vervangen. Hij gooide roet in het eten van de partij die de beëindiging van Bouterse’s lidmaatschap van het parlement niet kan verkroppen. De strafmaat voor het maandenlang afwezig zijn zou onterecht zijn. Balker was al redelijk goed op weg.

De verkiezingsautoriteiten waren aanvankelijk bereid zijn weg te plaveien naar het parlement. De NDP heeft het “verraad” gedwarsboomd door stevig te protesteren. De autoriteiten zwichtten uiteindelijk. De procedure wordt opnieuw gestart. Dat betekent dat eerst andere partijleden op de kandidatenlijst benaderd zullen worden. Balker heeft dan het nakijken als de eerstvolgende na Bouterse dit keer ja zegt.

Balker’s kans op het lidmaatschap van het parlement is dan voorgoed bekeken. Aan de andere kant is hij er wel in geslaagd de NDP op de knieën te krijgen. De partij wordt enerzijds gedwongen zijn ferm standpunt te keren. Aan de andere kant wordt het parlement weer op volle sterkte gebracht. Zonder Rudi Balker was de rit uitgezeten met twee open plaatsen, die van Bouterse en van de overleden NDP-er Kenneth Moenne.

17 REACTIES

 1. dus liever dat, dan had het de belasting betaler in elk geval nog 2 maand salaris bespaard want die niksnutten in het parlement ,zijn een stelletje knopendraaiers. door de hebzucht van Rudi Ralker gaat het nu de staat duurder komen te staan.het enige wat hiermee bereikt is is het feit dat nog twee leden bij komen met een vette maandsalaris in een parlement die totaal niet functioneert.
  niks positiefs dus.


  Maak melding

 2. Journalistiek is een boeiend vakgebied. Het zelfde onderwerp maar anders gebracht.Want zo kan het ook.

  Wijziging opvolgingsstandpunt NDP niet uitgesloten

  door Eric Mahabier 02/12/2009

  Paramaribo – Het is niet uitgesloten dat de NDP afstapt van zijn eerder ingenomen standpunt over de opvolging van Desi Bouterse in De Nationale Assemblee (DNA). Voorzitter Lothar Boksteen van het Centraal Hoofdstembureau (CHS) heeft gisteren op Sky Radio verklaard dat er een “verschrikkelijke fout” door dit verkiezingsinstituut is gemaakt in de eerdere procedure die gevolgd is bij de opvolging van de NDP’ers Desi Bouterse en Kenneth Moenne.

  In plaats van eerst een openbare vergadering hierover te houden was het CHS ertoe overgegaan meteen bewilligingsbrieven naar de opvolgers op de NDP-kandidatenlijst in Paramaribo te sturen. De fout is intussen gecorrigeerd door de hele gevolgde procedure nietig te verklaren en te starten met een nieuw proces.

  Volgende week wordt een openbare zitting gehouden waar de opvolging van beide gewezen assembleeleden aan de orde komt. Ginmardo Kromosoeto krijgt opnieuw een bewilligingsbrief in handen. Indien hij weigert te bewilligen zal de lijst verder afgelopen worden. NDP-ondervoorzitter Edwin Heuvel is blij dat het CHS zich “hersteld” heeft. Tegenover dWT zegt hij niet op zaken te willen vooruitlopen en het aan de partij over te laten om te beslissen of de kwestie-Balker aanleiding is af te zien van het eerder ingenomen standpunt.

  De opvolgers van Bouterse hadden eerder per brief het CHS en het hoofdstembureau Paramaribo te kennen gegeven de opengevallen plaats van Bouterse niet te zullen invullen. Ze scharen zich namelijk achter het partijstandpunt hierover. Bouterse zou namelijk onrechtmatig zijn ontslagen als assembleelid. Rudi Balker, die deze brief ook ondertekende, keerde zich echter tegen het partijstandpunt en bewilligde uiteindelijk toch voor de opvolging van Bouterse. Echter ontdekte het CHS hierna een fout te hebben gemaakt, omdat er eerst een openbare zitting gehouden had moeten worden. Heuvel hoopt dat het CHS nu volgens wet- en regelgeving de procedure volgt.

  Vooralsnog blijft het partijstandpunt over de opvolging van Bouterse ongewijzigd. “Het standpunt is ons heilig. Maar de NDP is een grote partij en er kan van alles gebeuren”, zegt Heuvel. Intussen stoort Jeff Cramer, die ook op de kandidatenlijst staat voor de opvolging van Bouterse, zich aan de verklaringen van CHS dat hij onvindbaar is om te bewilligen. “Een grotere onzin bestaat niet”, zegt Cramer. Hij is al ongeveer drie jaren in Nederland voor studiedoeleinden. “Maar mijn adres in Suriname is nog steeds hetzelfde. Ik ben nog altijd Surinamer en de overheid en het CHS hebben werkarmen om mij in het buitenland te vinden”, foetert hij tegen zijn vermeende onvindbare status


  Maak melding

 3. “Zelfdestructie”

  De kleine “Judas” groeit op als een jaloers “kind”, omdat hij het niet kan hebben dat zijn “broer” hem in alles overtreft.
  Uit hebzucht en wraak besluit hij “verraad” te plegen.
  Door “wroeging” na zijn daad pleegt hij “zelfmoord” door zich “op te hangen”.

  Ziedaar het lot van Rudi Balker.


  Maak melding

 4. Gooien met bananen!

  Dit is toch te banaan om te geloven? Het lijkt alsof onze parlementsleden voor hun hobby daar zitten. Gooien met zetels in het parlement alsof het een handbalwedstrijd is.
  En nog behoorlijk “vangen” ook!
  Ons kiesstelsel is verouderd! Ander stelsel, andere leiders. Sommige politici zitten jaren vastgeroest op een zetel zonder enige bijdrage te leveren aan de vooruitgang van land en volk. Om er misselijk van te worden.


  Maak melding

 5. In Suriname houden wij ons niet bezig met het al- dan niet vervangen van een oud-legerleider in het parlement of assemblee.

  Zaterdag 05 december a.s. wordt het massaal verkassen naar Marienburg. Uiteindelijk gaat het om het grandioos winnen van de aanstaandeverkiezingen van 25 mei 2009.

  Laat balker maar een paar maanden gaan balken.


  Maak melding

 6. Dit bericht klopt niet,het is juist het CHS centraal hoofd stembureau,die verschrikkelijk in de fout is gegaan woorden van de voorzitter van het CHS door wetten en regels gewooon terzijde te leggen,dit is wat er zich heeft afgespeeld,en niet dat de NDP heeft aangedrongen.


  Maak melding

 7. Ik dacht dat eerder gesteld was dat het niet opvolgen van DB een PRINCIPIELE zaak voor de ndp was.
  Duidelijk niet zo principieel dus, of weet men niet wat principieel betekent soms?


  Maak melding

 8. Bij behoorlijk Democratie…….bij behoorlijk Recht & Wet…moet men niet bewilligen…als degene waarover men het heeft…………. NOG LEEFT…!!!!!!!!!!!.

  Dus met… wat.. men bezig is……Men is puur Rommel Frommel bezig….men moet naar de STEMBUS…dat is DEMOCRATIE dat is RECHT en WET…de rest is corruptie…diefstal ROOFFFFFFFFFFFFFFFFFF FUFURU.
  Liegen bedriegen……Stommiteit.ezels ezels ezels….Ik kan niks en ook niks van maken…..Rovende…..BURIKIE’s…aan het stuur van het land.


  Maak melding

 9. Het is niet dankzij CHS dat de hele procedure opnieuw gevolgd moet worden, maar dankzij sommige rechtsgeleerden die de procedure aan de kaak stelden. Front dacht weer te kunnen sjoemelen, Polanen gaf ook al aan dat de hele procedure en grondwet vertrapt werden door Somo om Bouterse uit het parlement te zetten.

  Dit voorval geeft natuurlijk ook aan dat verraad niet loont.Een ding is zeker Balkie komt nooit meer in de assemblee.


  Maak melding

 10. ik hoop dat dit snel achter de rug is en dan zijn ze voorlopig dan klaar met die poppenkast spelletje in D.N.A. En hopen dat er na de verkiezing nu wat serieuze mensen voor op deze plaatsen verkiesbaar zullen zetten en niet poppekastspelers en die andere
  djarang ke pang pang spelers e.a.

  Tang Boeng.


  Maak melding

 11. Heel erg gewoon erg…. de bek vol…. een hoop uitleg RECHT en WET maar nu het daar is…weten zij niet ermee te werken …weten niet eens meer wat het is.
  De bek vol Democratie en als het daar is weten zij niet eens wat Democratie is.

  Daarom met dieven en vooral behoorlijk domme dieven gaat Suriname nergens naar toe alleen maar pinaren en nogmaals pinaren of zelf Katibo opzoeken…..kijk en weet dit men wil Bouta bestrijden ondertussen heeft een bedrijf met de nam IK BEN GOUD…I’am Gold Suriname voor meer dan 10 miljard US dollar leeggehaald.
  Maar ons komen vertellen militairen hebben schulden gemaakt….wel die schulden van de militairen was dan op dit moment 2000 keer terug betaald dan zaten wij met treinsporen en treinverkeer… tram banen auto snelwegen….
  Maar nee die Ezels moeten land en volk domhouden zodat anderen zich kunnen verrijken…om de bevolking voor KATIBO achter te laten wat een stel EZELS van beesten.
  Suriname gaat vooruit ja…vooruit met domme ezels.


  Maak melding

 12. CHS door wetten en regels gewooon terzijde te leggen,dit is wat er zich heeft afgespeeld,en niet dat de NDP heeft aangedrongen.

  van der velde

  De NDP hoeft niet aan te dringen dat ding is een complete schurken bende FRONT en ook nog dom ook….deze mensen van FRONT moeten de durf niet meer hebben om recht en wet in de mond te nemen…nog DEMOCRATIE.

  FRONT is gewoon met niks en ook niks te vertrouwen een complete ROVERSNEST.
  Compleet compleet met liegen bedriegen.


  Maak melding

 13. he du

  Heb je nog niet door dat je niet serieus wordt genomen, je bent gewoon het sla over op dit forum. Je bent net een kakkerlak, weet je wel zo’n hinderlik dier die steeds terugkomt, totdat je ze uitroeit met baygon.


  Maak melding

 14. als ik jou was na mi zou ik dat gebruiken voor de aanhangers bouterse want jullie willen een heel land laten isoleren door te kiezen voor bouterse dus wie zijn kakkerlakken de aanhangers van bouterse.na mi reaktie op nummer 14 geld ook voor jou hoor .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.