Surinaamse mens met handicap moet uit verdomhoekje

1

PARAMARIBO, 3 dec – Mensen met een handicap moeten wat meer proactief worden. Dit stelt de Vereniging Mens met Visuele Beperkingen, VMV. Opkomen voor hun rechten wordt te veel overgelaten aan anderen. Sociale drempels blijven onredelijk hoog.

Het is tijd de drempels te slopen. Suriname loopt aardig achter wat betreft het tegemoetkomen. “Er zijn nog onvoldoende mogelijkheden tot verder studeren na de basisschool”, zegt VMV-bestuurslid Helene Plein. Op zich is dat al een behoorlijke beperking. Komt nog bij kijken dat mensen met een visuele handicap bijvoorbeeld met de nek aan worden gekeken.

“Dat heeft veel te maken met diepgewortelde vooroordelen. Zo wordt maar al te vaak gedacht dat mensen die blind zijn, niet mee kunnen met moderne ontwikkelingen”, aldus Plein. Werkgelegenheid en de mogelijkheid tot verder studeren zijn dan ook beperkt. Het maakt het functioneren er niet bepaald makkelijker op. De vereniging verwacht ook een socialer beleid met onder meer redelijkere uitkeringen.

1 REACTIE

  1. LS;
    De omstandigheden en sociale mogelijkheden van mensen met een handicap zijn nog niet wat het wezen moet. Ik juich het alleen toe dat er mensen zijn, zoals mevr. Plein, die het voortouw nemen om het leven en mogelijkheden van deze groep op een hoger nievau brengen. Het zal geen gemakkelijke taak zijn. Ik wens haar en alleen die haar in welke vorm dan ook ondersteunen heel veel succes.

    Ik heb gesproken,

    Hojot


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.