Juan Luis Guerra zaterdag 5 december in Ahoy

6

Op 5 december geeft de Dominicaanse zanger Juan Luis Guerra weer een zinderend concert in Nederland. Het Sportpaleis van Ahoy zal één groot dansfestijn worden en bezoekers zullen de heupen flink laten bewegen op zijn swingende muziek. In 2005 gaf Juan Luis Guerra voor het eerst in 12 jaar nog een uitverkocht concert in Ahoy Rotterdam, tijdens zijn 20 Anos wereldtournee. In 2009 is hij terug met zijn La Travesia tour.

Juan Luis Guerra werd geboren in Santo Domingo in de Dominicaanse Republiek en deed zijn eerste zangervaring op in zijn schooltijd, hij was een echte ‘niño de las veladas’ (jongen van de feestjes). Hij doorliep het Conservatorium in Santo Domingo en ging vervolgens naar Boston voor een studie aan de prestigieuze Berklee College of Music. Na zijn studie keerde hij terug naar zijn roots op de Dominicaanse Republiek en vormde hij samen met een groep muzikanten Grupo 4.40. Juan Luis Guerra werd een ware superster in zijn thuisland en de optredens met 4.40 resulteerden in een eerste platencontract. De internationale doorbraak kwam met het album “Bachata Rosa” uit 1991 en het aanstekelijke zomernummer met dezelfde titel.

De getalenteerde singer/songwriter blies begin jaren negentig nieuw leven in de Latino muziek. Guerra heeft, als professioneel muzikant van het volk, geëxperimenteerd met diverse muziekstijlen en teksten. Grappige, lichtzinnige merengues en salsa’s wisselt hij af met romantische bachatas gemixt met Afro-pop, jazz en folk songs. Het is onmogelijk niet in vervoering te raken of te bewegen op de aanstekelijke ritmes van ‘JLG’!

6 REACTIES

 1. Swing!

  Swing, swing, swing! Heel Ahoy ging in de heupzwaai. Ik was er bij, keek er naar, genoot ervan en swingde driftig mee.
  Prachtig concert van mijn favoriete artiest maar……
  Het concert begon drie kwartier te laat. Niet de schuld van Juan en zijn bandleden, maar omdat een aantal bobo’s en sponsoren van de organisator te laat waren. Niet meer doen SFG! Plaats op het internet een bericht dat de schuld niet bij Juan cs lag en neem de verantwoordelijkheid op je.


  Maak melding

 2. in de discotheek hoor ik vaak een remixsong met daarin een stukje van een song van juan luis guerra. tegenwoordig is het ontzettend populair. weet iemand misschien toevallig hoe dat liedje heet?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.