Henry Does: Bouterse zocht alibi bij minnares

26

PARAMARIBO, 3 dec – Oud-legerleider Desi Bouterse heeft op 8 december 1982 zijn toenmalige minnares Rita Chin A Loi opgezocht omwille van een alibi. Dit zegt de Surinaams-Nederlandse arts en schrijver Henry Does (o.a. De Schreeuw om Bastion Veere, red.). Chin A Loi beweert terecht dat Bouterse bij haar was die fatale nacht.

“Maar zijn aanwezigheid thuis bij haar was niet afgesproken. Met zijn onverwacht bezoek heeft Bouterse een perfect alibi willen creëren”, zei getuige Does tegenover de Krijgsraad. Chin A Loi is zijn zwagerin. Dat Bouterse bij haar was heeft zij Does toevertrouwd via correspondentie per e-mail. “Bouterse heeft het recht niet zich achter mijn rug om te verschuilen”, stelt Chin A Loi onder meer.

Dit fragment werd letterlijk zo voorgelezen in de rechtszaal. Volgens Does kloppen de verhalen niet over deelname aan een contracoup of invasie: “De moorden waren geen incident, maar maakten deel uit van een sinister plan. Bouterse is een psychopaat. Hij wist wat het plan was en wat er zich had afgespeeld, want in het normale geval gaat een persoon niet meer naar bed na de mededeling, dat mensen zijn geliquideerd.”

26 REACTIES

 1. Als wie dan ook op welke manier verdacht wordt in sme.,dan wordt je hoe dan ook opgehaalt en opgersloten..

  Maar er schijnt,dat in sme bepaalde mensen figuren boven de wet staan..

  Bovendien verdacht van 15 moorden gepleegt in het fort zeelandia met verschillende opgaaf van redenen..o.a. op de vlucht dood geschoten,,,
  niet van voren maar van achteren.,
  terwijl de kogels van voren zijn geschoten zie lijken..
  Het waren zij of wij.
  If jou opo gong,dan ie no soetoe,da ie sab wang o pasa..
  Ik ga hem contant betalen en die klein geld mag hij houden..


  Maak melding

 2. Ik hoop dat de (mensen) die geloven in deze moordenaar bouterse, tot inkeer komen en gaan beseffen dat wat deze BEESTEN met onze landgenoten hebben gedaan onmenselijk is, ik heb er echt geen woorden voor dat dit kon gebeuren in onze geliefde suriname eingelijk hoef ik niets meer aan toe te voegen lees de getuige verklaring maar daar word een mens stil en boos van, je schaamt jou dood dat er een aantal schoften hier op dit forum deze misdaden tegen de menselijkheid willen verdedigen en goed praten,ik schat beesten hoger in dan deze figuren.


  Maak melding

 3. Ik word onderhand doodziek van die idioot die steeds maar weer instaat blijkt om het hele leven in SME te ontregelen. Wanneer wordt hij eindelijk eens volwassen en stopt hij zich te gedragen als een verwende kleuter van 3 jaar. Wanneer erkent hij dat hij niets dan wandaden heeft gepresteerd, dat er niet goeds uit zijn handen is gekomen of ooit zal komen, dat hij hier voor de verantwoordelijkheid eens echt zelf moet dragen, dat we zijn gekokel, gedraai, gelieg, wandaden, etc. meer dan zat zijn en dat hij het grootste obstakel is voor elke goede ontwikkeling in SME. Sterker nog dat hij de bron is van de meeste destructieve ontwikkelingen.

  Die man krijgt veel te veel aandacht, hij moet gewoon volledig genegeerd worden en in een isolatiecel gestopt worden in afwachting van zijn proces.


  Maak melding

 4. men klets over december moord boes heef ook onsguldeg mensen vermoord wie zeg er wat daar over en kijk hoelang het al is geburt da nu pas gaat men er over kletsen laaten we kijken hoe suriname gaan op bouwen nu met die zantoki die praat over boefen en drucks terwijl hij de baas is er van na pablo escobaar is zantoki de grooste drucks dieler


  Maak melding

 5. er is nog een verdachte bijgekomen,naast lesley aka lesje.die lafaards verschuilen zich hier achter waterkant net.maar durven niet te getuigen tegen bouterse in de rechtszaal.wie zijn de werkelijke beesten of lafaards.

  jullie zijn gewoon keukens en niks anders.


  Maak melding

 6. Die man Aloi..naar mijn overtuiging zit die man een hoop…. wan lo toi toi te vertellen.

  Denk eens goed…email dan moest het direct dus in de maand 8/9/ dec 82 verstuurd zijn…. dan kom mij nu..nu nu… vertellen wat men aan dit bewijs heeft waar was internet..waaarrrrrrrrrr……..in de jaren 80….men is gewoon gek aan het doen, weet niet eens hoe recht en wet werkt ….die man aloi zit daar de boel te bedriegen….dus gewoon een SCHURK.
  B.v fam of vrienden komen bij desbetreffende mensen op bezoek…. één of meer gaat of gaan emails versturen…dan hoe dan… wie heeft vooraf en acheraf controle op wat deze personen uitvreten..KOM MIJ UITLEGGEN……Daarom wat voor soort rotzooi haalt deze boef alweer uit.


  Maak melding

 7. laffaard zijn de mensen die dood en verderf hebben gezaaid in suriname toen ze alle macht in suriname hadden, mensen die met uzi onder hun schouders mijn landgenoten hebben gedood onderdrukt vernederd,die zelfde laffaard verschuilen zich nu in het binnenland en te brokobakka.


  Maak melding

 8. Du en daal zijn rijkelijk laat, die jongeren hebben al hun mind opgemaakt. Is het de schuld van achtdecember dat de laatste structureel geen schulden aflost?


  Maak melding

 9. Aan voorgaande reacties is duidelijk te merken dat onder Boua ook het onderwijs zeer slecht was. Zo kweekte hij zijn eigen aanhang:

  Hou het volk dom, vermoord je tegenstanders en je kunt als dictator ongestoord je gang gaan.

  De periode van bewind had veel parallellen met de rode kmer.


  Maak melding

 10. De heer Bouterse kan niet worden opgepakt, omdat er geen bewijs tot nog toe geleverd is dat hij op het bewuste tijdstip aanwezig was op de plaats-delict. Bouterse heeft een spijkerharde alibi,dat hij bij een zekere dame op die bewuste nacht aanwezig was.

  dank u.


  Maak melding

 11. @ pinto
  dom misselijk maken, hersenloos mislukt en een onmens.als je spot met de dode mensen die op zeer laffe manier zijn afgeslacht door de man die jij aanbid dan ben jij voor mij een zeer laag bij grond figuur zonder enige normbesef, daal heeft laten zien dat hij niet laf is hij heeft zijn leven gegeven voor jou en mij en de jongeren die vandaag in een vrij democratisch suriname wonen en volgend jaar naar de stembus kunnen, denk daar maar over na pinto als jou hersen dat toe laat .


  Maak melding

 12. henry,lesley en romeo
  zijn de drie bangeriken,deze kunnen achteraf vaak lullen maar hebben in feite geen druppeltje lef,en hebben ook geen ballen.hoe bevriend waren deze kuikens tegenover hun overleden kameraden.

  men vindt geen slechtere huichelaars,dan deze drie haatzaaiers.iemand,dat meningen van anderen niet kunnen of kan respecteren zijn erger dan de ergste dictator.
  voor de duidelijkheid zijn wij ook niet gediend met dubbelzinnige uitspraken.

  als deze bewijs martiaal in hun bezit hebben,waarom dan niet aan de rechtelijke macht in suriname overhandigen.maar nee ze willen gewoon de aandacht trekken met hunne holle praatjes.

  the chicken trio
  henry,lesley en romeo
  wat volgt nu.


  Maak melding

 13. DU wat je daar allemaal raaskalkt,hebben je wittemeesters gedaan,ook in Suriname je voorouders hebben nog ergere dingen meegemaakt,maar daar lees ik nooit over uit jouw fieters.
  De grootste misdadigers zijn de Hollanders en Engelsen geweest,de Engelsen geven het toe maar die Hollanders ho maar en jij huilt nog steeds mee met de wolven,je slavenmeesters.
  Zo erg was het niet tijdens de revo,een handje vol doden zijn gevallen en jij maakt er een gigantische drama van.
  Maar gelukkig weten de jongeren van tegenwoordig wie de misdadigers zijn en met hun hebben 99.9% van het volk de militairen vergeven.

  Zo zie je maar weer dat de getuigen liegen dat het gedruktstaat1982 bestond er geen e-,ail hier niet en helemaal in Suriname niet.Die sinistere plan hadden de 8 dec.slachtoffers in petto,was het hun gelukt dan was het dan pas een verschrikking geweest.
  De slachtoffers wilden weer het boeventuig op het toneel,denken jullie nou echt dat de bewuste slachtoffers voor het volk zou gaan?Dat hadden ze tijdens Aron moeten doen,Daal en Kamperveen waren Aron mannen.Daal was echt geen goede vakbondsleider,hij ging altijd voor de regering.Wat heeft hij tijdens de Abaisatijd gedaan ?Niets helemaal niets.
  Zo gauw NPS niet in de regering zat moesten de werknemers voor de kat z`n k.t gaan demonstreren.
  De enige echte vakbondsleiders die Suriname ooit gekend heeft zijn:Doedel en De Kom die gingen tenminste voor de arbeiders.


  Maak melding

 14. Dat die theo door zijn haat niet eens doorheeft dat hij bevestigd dat Bouterse niet aanwezig was in Fort Zeelandia, heeft hij waarschijnlijk niet eens door. Bouterse zal je heel dankbaar hiervoor zijn. Nu moet natuurlijk het bewijs geleverd worden dat hij omwille van een alibi bij zijn minnares was. Misschien dat er nog een emailtje in je mailbox zit van 1982, met het bewijs.


  Maak melding

 15. “Lezen is een kunst”.

  Alle bewijsmateriaal wordt eerst gecontroleerd, voordat deze wordt toegestaan in een rechtzaal.
  De datum is bekend en staat duidelijk vermeld op het mailtje.
  De rechters zijn ook niet achterlijk!


  Maak melding

 16. @ leila
  je kan zien dat jij van de schooling van ndp komt want jij lul netzo dom als de rest, kom een keer met wat nieuws ik leef nu en niet 300 jaren geleden dom gelul van jullie iedere keer,je moet jou dood schamen met die onzin van jou op nummer 19.
  ik noem jou reaktie schaamteloos en dom , wat oerdomme volk zijn die ndp-ers ze proberen elkaar te overtreffen wie de meest domme en zinloos reaktie plaats


  Maak melding

 17. Denken Surinamers nog dat Nederland, zijne exelentie Desi Delano Bouterse in de gevangenis wil, omdat hij 15 Surinamers zou hebben vermoord….Terwijl die zelfde Nederland tijdens de slavernij meer dan de helft van de neger-bevolking in Suriname op gruwelijke en geweldadige wijze vermoord heeft….Die klootzakken proberen gewoon onrust te zaaien onder de Surinamers…Begrijp dat nu eens Sranang Mang..Wordt eens wakker…gebruik de energie om het land op te bouwen..PLEACE !!!!!..De kern van dit probleem is Nederland en de Surinaamse leiders die toen onder Nederland, het land bestuurden…Vandaar de militaire opstand..Vandaar de Abaisa opstand..enz ..enz


  Maak melding

 18. Wat en onverstandig en domme reaktie op nummer 25,waneer houden jullie op met het in elkaar draien van hele leugens en halve warheden?? alsof deze klootzakken betaald worden om dit te doen .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.