Plan tegen verdere verspreiding HIV in Suriname

3

PARAMARIBO, 2 dec – Er komt een compleet plan tegen verdere verspreiding van HIV/Aids. Dit zegt minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid. Het Nationaal Strategisch Plan, NSP, gaat voor een integrale aanpak. Schijnheiligheid en schaamte moeten plaats ruimen voor openheid en vastberadenheid.

Een positieve inslag is meer dan ooit noodzakelijk. “Er zijn weliswaar successen geboekt de afgelopen jaren. Ziekenhuisopnamen zijn verminderd”, zegt Waterberg. Het NSP moet vooral het gezamenlijk optreden onderstrepen. Overheid en particulieren moeten zich achter gemeenschappelijke doelen scharen. Geen ruimte dus voor soloacties. De efficiëntie kan er alleen maar beter op worden.

Waar beleid en aanpak nog tekortschieten, komt meer kwaliteit. “Het NSP zal zich richten op verbetering. Het is prioriteit van de regering”, aldus Waterberg. Preventie krijgt meer dan ooit aandacht. Kanalen worden vernauwd om de boodschap ter bestemder plekke te krijgen. Het komt erop neer dat campagnes meer gericht worden op doelgroepen, waaronder jongeren.

3 REACTIES

 1. Vraag die rotzakken van zogenaamde echte mannen eerst om een ijzeren condoom bij die braziliaanse hoeren te dragen. Laat die tantes ook van hun eigen leven houden. dan hebben we al zeker 10% gewonnen.
  Haal de taboe ervan af en laat ze elke week testen. Die mannelijke hoeren moet je gewoon verbieden. Ze kunnen ook ander werk doen of ze moetenn een gezondheidscertificaat hebben.


  Maak melding

 2. Ja, ooit zou er een plan moeten komen om dit probleem structureel op te pakken. De minister legt ook de nadruk op het gezamenlijk optreden. Ben benieuwd wanneer het plan gepresenteerd zal worden, en naar de details.

  Het klinkt voorlopig heel algemeen, maar de detailplanning zal dan in ieder geval op dit verhaal van de minister moeten worden afgestemd.
  Ik vind deze ontwikkeling in ieder geval positief.


  Maak melding

 3. ik vind ook dat alle prostituees verplicht aan een hiv-test onderworpen moeten worden, of ze nou langs de straat hosselen of in een club of in een zogenaamde massagesalon. indien zero-positief, moeten ze VERBODEN worden hun beroep nog verder uit te oefenen. het klinkt hard, maar deze figuren helpen mee om mensen te bemetten met het virus. ze kunnen ahw mensen bewust ermee lopen besmetten, net als de vele figuren die doen alsof ze zgn. verliefd zijn en zonder cd met iemand naar bed gaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.