Hervormde Kerk begint zendingswerk in Suriname

8

De Hersteld Hervormde Kerk (HHK) gaat zendingswerk doen in Suriname. Dat heeft de generale synode van de HHK, die vrijdag en zaterdag in Elspeet vergaderde, besloten meldt het Reformatorisch Dagblad.

De Orthodox Presbyterian Church in Noord-Amerika (OPC) heeft de HHK eerder dit jaar benaderd met de vraag of er mogelijkheden zijn om haar zendingswerk in Suriname over te nemen. In Paramaribo heeft de OPC een eigen kerkgebouw, de Reformatiekerk, waar diensten worden belegd en van waaruit andere zendingsactiviteiten plaatsvinden. Ook vindt er zendingsarbeid plaats onder de Arawak-indianen, in het binnenland van Suriname.

De generale synode gaf de commissie zending toestemming voor de formele overname van het zendingsproject van de OPC schrijft het dagblad.

8 REACTIES

 1. Hier kan ik erg boos om worden. Laat de mensen in hun waarde met hun eigen overtuiging inzichten,cultuur en hoe ze geloven. Waarom moeten ze weer zo nodig hún overtuiging en interpretatie van de bijbel overbrengen? Zeker naar de indianen toe. Ze kunnen het weer niet laten. Jeetje, wat word ik hier boos om zeg, een ander je geloof opdringen heeft nog nooit wat goeds gebracht.


  Maak melding

 2. laat men eerst beginnen met het opruimen van de duivelse graaf op het trein van dit gemeente aan de kerkplein.

  koekenbakkers en kwakzalvers,dat ze zijn.


  Maak melding

 3. De Hersteld Hervormde Kerk wil de taken overnemen die het Zeister Zendingsgenootschap(ZZG)eeuwen geleden in Suriname op zendingsgebied heeft vervuld. Mijn advies aan de Hersteld Hervormde kerk is om haar zendingsactiviteiten te beperken tot Nederland. Suriname heeft genoeg eigen capabele zendelingen en solide kerkgenootschappen.De ontkerkelijking in Nederland neemt schrikbarende vormen aan. Steeds meer mensen in Nederland zijn het christendom aan het verloochenen en hangen openlijk het evolutionisme of het atheisme aan. Het aantal autochtone Nederlanders dat de islam aanhangt stijgt ook zichtbaar. En de verdergaande erosie van de normende en waarden baart steeds meer zorgen, evenals verruwing van de zeden en gewoonten en de toename van crimineel gedrag. Al met al genoeg zendingswerk te doen voor de zendelingen van de Hersteld Hervormde kerk in Nederland. Eerst het onkruid in uw eigen tuin wieden, voordat u over de schutting van een ander gaat kijken, beste erudiete heren en dames van de Hersteld Hervormde kerk van Nederland.


  Maak melding

 4. AHE, ik denk wel aan mijn bloeddruk hoor,maar ik vind de houding van sommige “gelovigen”zo hoogmoedig, laat mensen toch in hun waarde. Hebben ze dan niks geleerd van de geschiedenis?


  Maak melding

 5. Anneke,

  Je opmerking is kort door de bocht, bevooroordeeld en ongefundeerd, zowel van de aanbieder als ontvanger kant. Het is typisch zo een humanistische bakra reactie.


  Maak melding

 6. Bacco,
  Ik ben het helemaal niet eens met jouw reactie. Integendeel vind ik de reactie van nr1 @anneke gefundeerd, duidelijk en zeker niet kort door de bocht. Uitleg waarom ik dat vind is nu niet nodig. Jammer dat je het zelf niet beter doet, want ik vind jou reactie ongefundeerd, bevooroordeeld, en ook nog onduidelijk.

  Maar ik kan mijn reactie naar jou toe wel onderbouwen.

  Het is ongefundeerd omdat je niet aangeeft wat er precies mis is met de reactie van nr1.
  Je bent bevooroordeeld omdat je bijvoorbaat er van uitgaat dat nr1 een bepaald uiterlijk heeft, zelfs al zou deze persoon het in een vorige reactie op een ander artikel wel enigzins zou hebben laten blijken. Je bent onduidelijk, mits je kunt verklaren wat je bedoelt met “zowel van de aanbieder als ontvanger kant”.
  Ja, bij communicatie heb je een sender en ontvanger, maar als je dat bedoelt snap ik de context weer niet.

  Je hoeft niet zo raar te doen tegen nr 1 man, want die persoon geeft ook gewoon een (nette) mening, zonder iemand te kwetsen of te schelden. Jammer dat je de echte schelders en onrustzaaiers met hun nietszeggende reacties op dit forum niet aanpakt.


  Maak melding

 7. Correctie op de tekst in mijn vorige reactie. “zelfs al zou deze persoon het in een vorige reactie op een ander artikel wel enigzins hebben laten blijken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.