Airbus Surinam Airways niet tijdig beschikbaar

45

PARAMARIBO, 28 nov – Surinam Airways heeft niet op tijd kunnen beschikken over het nieuwe Airbus-toestel. Volgens directeur Henk Jessurun zijn er administratief nog wat haakjes en oogjes. Niet alle passagiers voor de Mid-Atlantische route kunnen dit even goed waarderen.

Er waren dan ook enkele woedende reacties op de Johan Adolf Pengel luchthaven. Volgens Jessurun kon het gehuurde vliegtuig, een kleinere Airbus, niet alle geboekte passagiers meenemen. Dit gebeurde aan beide kanten van de oceaan. De KLM biedt de helpende hand. Wie gestrand is wordt meegenomen naar de Antillen om dan verder te reizen met Surinam Airways.

Luchtvaartautoriteit Casas heeft nog wat papierwerk te doen. Verwacht wordt dat de Airbus in december groen licht krijgt. Surinam Airways verwacht financieel beter uit te komen. Het vorige toestel verbruikte veel brandstof wat ten koste ging van de omzet. Er worden ook twee kleinere toestellen ingezet op regionale routes. Volgens Jessurun is het bedrijf er geleidelijk aan in geslaagd zijn crisisperiode te overstijgen.

45 REACTIES

 1. Alweer de Surinam Airways!!!!!Casas werkt de SLM tegen of kan de direktie niet goed plannen??? Stelletje amateurs!!!Geef mij maar de KLM…blauw en strak!!!!!!


  Maak melding

 2. Krepie .ach ja we zijn in al die jaren wat gewend natuurlijk .maar je moet het ook van de positieve kant bekijken.STRAK BLAUW heeft ook aandelen in MOOI GEEL.dus wat nou
  Ik denk dat die kist pas in Januarie gaat vliegen als de kosten al bespaard zijn
  SlM wil monopolie spelen op de Caraibisch gebied.wat willen ze precies ik denk dat ze zelfstandig moeten worden en weg met het STAATSBEDRIJF


  Maak melding

 3. Welke crisis Periode???

  Als jaar en dag is er geen inzicht mogeljk in de financiele jaarverslagen. Coruptie ten top. En de regering doet er niets aan. Poppenkast spelers eerste klas zijn het.

  Gr


  Maak melding

 4. Nou,
  Dit lijkt mij zowiezo geen goede begin voor SLM, terwijl, de Airbus al op Schiphol in de hangar is.

  Hadden jullie dit kunnen voorkomen dan? Wat en hoe willen jullie dat SLM bedrijf vooruit komt.

  Wordt eens nu serieuser, want een luchtvaartmaatschappij is niet als bananenbedrijf leiden, maar passagiers.

  Dus wat mij betreft, zet toch voorlopig de 747-300, zolang je geen groen licht krijgt. dan heb je in ieder geval je eigen toestel en over de branstof, kunnen jullie nog wel recht trekken, liever de 747-300 dan de declaratie formulieren van één ton, die binnen kort de passagiers aan zullen geven.

  Goed nadenken, en daarna weer een stap nemen, want wij (passagiers) zijn uit eindelijk de DUPE!!

  Gr,
  Jai


  Maak melding

 5. ik geloof in de SLM,
  het gaat helemaal goed komen jongens.
  ik snap niet dat mijn vorige sprekers zo Negatief praten over onze trots.
  heeee gim wang brik.stelletje ouwehoeren.


  Maak melding

 6. Had niet anders verwacht!.
  SLM heeft nog een lange weg te gaan. Is toch niet moeilijk om een goed planning te maken? Waarom lees je deze bullshit niet bij andere maatschappijen?


  Maak melding

 7. Ook KLM is ooit zo begonnen, maar SLM blijft iets te lang op dit niveau hangen. kan iemand ze niet aan het verstand brengen dat we moeten overstappen op charters in het hoogseizoen. nu is het weer terugvallen op KLM. kan die navelstreng gekortwiekt worden?


  Maak melding

 8. Ja mensen jullie moeten gewoon geduld tonen we zitten al nu in een crisis niet alleen in Suriname maar overal ter wereld.
  Ik blijf de SLM steunen ze doen hun best voor en gewoon waarderen. groetjes


  Maak melding

 9. Het wordt tijd dat er goeie vliegtuigen komen en de vliegticket ook goed koper worden.Gezinnen met kinderen worden altijd gestraf met de hoge prijzen.Is toch om gek te worden in het hoogseizoen als de kinderen vakantie hebben dat je 1200 tot 1300 euro moet betalen voor ticket naar paramaribo.
  Hallo mr.Jessrun directeur van SLM doe ook wat aan de prijzen.


  Maak melding

 10. Airbus direct Wildebus geworden ai boi sani di en daaron vinden wij Su..zo lekker….een vrijgevochten boel..jaja.

  Gewoon ernaar toe rennen, springen, duwen, douwen, harie. troezoe, poezoe… wie sterk is komt makkelijk erin.


  Maak melding

 11. Baldew, Jij moet je mond dicht houden en ophouden over drugs, want de hindoestanen zijn de grootste drugs koeriers op dit route.
  En wat heeft SLM hiermee te maken????


  Maak melding

 12. Deze vertraging gaat natuurlijk geld kosten. En wie gaat deze onvoorziene onkosten betalen? Juist ja………de surned reiziger die zonodig in suriname op vakantie moet.


  Maak melding

 13. hallo mensen weer na een lamge tijd van weggweest.
  Jajja het is weer de top slm knowlege om mensen voor de gek te houden .
  Als de 747 te vel brandstof verbruik had men het al geweten toen men het vliegtuig kocht bij de klm voor 25 euro cent en daarop miljoenen heeft geinvesteerd en waar waren toen de te hoge kosten van het brandstof .
  Dit alles is gewoon larie koek men is gewoon zand in de ogen van het volk te gooien en dan praat mijn over en nieuwe vliegtuig die al reeds 15 jaren oud is geleased van klm airfrance wie houd wie voor e gek .
  en boven dien de kosten om het vliegtuig op de grond te houden kost alleen maar geld .En dat is om en bij 750 tot 900 euros per dag buffer kosten .daty kan wel en in de tussen tijd wordt de 747 groot binnen gehaald door klm op schiphol .
  En wat denk je dat er gaat gebeuren de Klm gaat deze kist weeer gebruiken en wij moeten het weer vergelden en dan heb je het passagiers die gaan stranden en kom er een of ander regeling en dat is dat de klm de passagiers gaan over laten vliegen naar curacao en dan weer met de kliene vliegtuig is alleen maar een leidens weg om naar je familie te komen .
  En dan nog praten over de goed kope prijzen met de nieuwe vliegtuig de tijd zal het leren .
  Want ik zelf heb er geen geloof in want de monopoli blijft in handen van klm en dat is die polotiek .
  En een ding is slm vliegtuig is niet van de slm maar gewoon klm gezicht bedrog .
  manipulatie gewoon .
  tot zover en blijf maar volgen wat ik zeg ticket prijzen worden niet goedkoper.
  stelletje bandieten corrupte boel.

  sranangman


  Maak melding

 14. Geloof!

  Ook ik geloof in de SLM. Maar dan als particulier bedrijf en geen staatsbedrijf.
  Een particulier bedrijf zal zijn boeken en financien respecteren en zodanig handelen. Dit staatsbedrijf doet dat niet en geeft veel meer uit dan nodig is.
  Waarom wil de Surinaamse overheid dit bedrijf niet privatiseren? Juist! Men wil vliegen wanneer men wil! Men wil vertrekken wanneer men wil! Men wil reizen zo vaak men wil! En men wil meenemen wie men wil!

  Privatisering van de SLM is het beste wat Suriname kan overkomen. De domme trots om met een geleasd toestel met KLM te kunnen wedijveren is van de jaren 70.
  Onze regering doet er goed aan om SLM van de hand te doen.
  Want zolang de boeken en financien niet het daglicht mogen zien, zal de Surinaamse belastingbetaler de privegeneugten van enkele omhooggeplaatsten moeten betalen.


  Maak melding

 15. Sulie,

  Er moet een beter vliegtuig komen???
  De Airbus is een jonger en zuiniger toestel dan de 747-400 waar de KLM mee vliegt.

  Tuurlijk heb je gelijk dat de tickets wat goedkoper mogen worden, maar dat probleem ligt niet alleen bij de SLM, maar zeer zeker ook bij de KLM!!!

  SLM veel succes!


  Maak melding

 16. weer mensen die wat te zeiken hebben ik ben 7 keer naar su geweest en alle 7 keer was het met slm en ik zal de volgende keer weer doen want ik blijf ze steunen
  want klm is rijk genoeg
  je helpt de slm beter worden door met ze te reizen dan komt er geld in het laatje
  niet zoals een ander die liever blauw en strak wil


  Maak melding

 17. Ik kan me niet voorstellen dat zo`n winstgevende route,want anders had de KLM het allang opgegeven,geen goeie vliegtuigen kan inzetten.Er zijn meerdere “alternatieven” maar men wil rechtstreeks reizen en dat weten de KL/SLM waardoor er misbruik of gebruik wordt gemaakt van de situatie.Ik weet dat een land als Suriname in ontwilleling is dus kan (nog) niet over tientallen vliegtuigen kan beschikken.Maar uitgaande van de bezettingsgraad op elke haast dagelijkse vlucht van tussen de €700,= en €1000,= X 300 passagiers exclusief vrachtvervoer per vlucht????En dat al jaren????Maar wij Surinamers beginnen het vel te verkopen voordat de beer geschoten is.En dat is met alles zo.Met veel tamtam werd de nieuw te bouwen brug bij Uitkijk geproclameerd en nu zijn we 5 jaar verder zonder brug.Veel te veel mensen willen een vinger in de pap of vrienden/familie tevreden stellen waardoor er stagnatie optreedt met alle gevolgen van dien.Tenslotte heeft men niet door dat dit soort handelingen lachwekkend is voor buitenstaanders (lees buitenland)Hoezo gevoel voor eigenwaarde???


  Maak melding

 18. @sranangman
  Toen jij 5 jaar geleden je auto kocht heb jij toen naar de benzine kosten gekeken? Heb jij je 5 jaar oude koelkast al vervangen?
  Sinds het oude toestel aangeschaft is is de kerosine prijs meermalen verdubbeld. Wat toen een goed beslissing leek hoeft het achteraf niet te zijn. Maar dat is zinloos nakaarten.

  @isri
  Begrijp ik je chaotische verhaal goed? Wil je soms dat er een brug naar NL komt? 😆


  Maak melding

 19. De SLM is te voorbarig geweest om het vliegschema v/h nieuwe toestel bekend te maken. Ze zouden eerst op groenlicht v/d CASAS moeten wachten alvorens wereldkundig te maken wanneer het nieuwe toestel in gebruik te nemen. De CASAS is ervoor om om alles voor te bereiden en aan de internationale organisaties voor te leggen. Deze geven (alles alles goed bevonden is)uiteindelijk het groene licht om te gaan vliegen. Voor een “klein”land als Su is een vliegmaatschappij te kostbaar maar momenteel (helaas) niet weg te denken gezien de werkgelegenheid.


  Maak melding

 20. Surinamers in Nederland,zijn maestro in het afzeiken van hun eigen mensen,uitzonderingen daar gelaten.
  De SurNeds denken echt dat ze de wijsheid in pacht hebben,maar gelukkig gaan er tegenwoordig heel veel blanke Nederlanders naar Suriname en kunnen ze de hoogdravende SurNeds afserveren,aan de waterkant zitten ze vaak ,waar ze in gesprekken met de lokalen,precies vertellen hoe de Surneds hier leven ,ze vertellen dat het geen rozegeur en maneschijn meer is in Nederland ieder moet proberen te overleven zo en in meerdere maten de SurNeds,ik zit dan mee te luisteren en denk:ai eindelijk worden de SurNeds precies bescheven hoe ze hun leven hier lijden.De Surinamers krijgen zo op die manier door dat de SurNeds hun knollen voor citroenen proberen te verkopen.

  Waarom al dat gezeik over dit artikel?maakt niet uit als de airbus niet tijdig beschikbaar is?Alles wordt door de bigiting SurNeds uit de kast gehaald alleen maar om hun eigen volk de grond in te kunnen boren.


  Maak melding

 21. Beste Domain 31,
  Kom nou toch, jou en mij kan het misschien niets schelen dat het toestel desnoods nog 6 maanden aan de grond staat. Maar een ander wel, en dat is zijn/haar goedrecht. Jouw commentaar op de klagende surneds had je voor een ander artikel kunnen sparen, waar ze echt onterecht klagen. Want ik ben het met je eens dat ze over veel kunnen klagen.
  Maar met een beetje inlevingsvermogen had je hun frustratie ook wel kunnen begrijpen.

  Dan bedoel ik het inlevingsvermogen dat jij blijkbaar niet hebt. Anders had je de zogenaamde verhalen over surneds niet van een blanke hoeven te horen, maar had je al jaren geleden zelf de conclusie kunnen trekken dat het niet altijd rozegeur en manenschijn in Nederland is.

  Tip: De “geweldige” Hollanders die jij op hun woord gelooft, zijn zelf niet veel soeps in Nederland en kramen ook een hoop onzin uit. Die hangen zelf de hele dag in cafe’s waar Surned’s misschien ook komen. En dat zijn de voorbeelden die ze voor jou aanhalen. Deze mensen kunnen ook een retourtje Suriname betalen, dus dit soort “blanke Hollanders” zal je ook op bezoek krijgen hoor.

  Joh, je moet gewoon niet generaliseren in jouw commentaar, want er zijn genoeg Surneds die deze Hollanders in Nederland niet eens zien staan. Die Surneds hebben iets anders aan hun hoofd dan te kijken hoe een ander leeft of hoe moeilijk men het heeft.


  Maak melding

 22. Mensen wees trots op Suriname en op de CASAS! Het is echt een prestatie van wereldformaat om als klein land met een nog kleinere luchtvaartdienst te voldoen aan ALLE internationale regels. Regels die zijn gemaakt en worden afgedwongen door de grote landen met groot kapitaal! Uiteindelijk komt het allemaal goed met de PZ-TCP!


  Maak melding

 23. @”DAS” beter had ik het niet kunnen neerpennen.Maar,Helaas ,van transparante bedrijfsvoering zal nog heel lang geen sprake zijn .

  @”AHE” Goeie reactie op #31

  Wie die hele AIR(freshener)BUS “klucht” vanaf het begin gevolgd heeft ,had in de berichtgevingen van diverse kranten kunnen lezen dat CASAS van haar kant nog wat werk te doen had/heeft .archieven zat !!
  Dus,we kunnen een paar ongefundeerde reacties hier als,op zn minst,zwak kwalificeren.

  Typish Surinaams om eerst de huid te verkopen terwijl de Beer nog niet geboren is ??

  Laten we hopen dat er geen schadeclaims komen van reizigers die naar Su moeten !!

  zolang SLM het roer niet omgooit,vlieg ik KLM .Ik wil waar voor mijn geld!


  Maak melding

 24. Mensen Mensen, wij Surinamers pikken alles wat ze met ons doen, we komen niet voor ons zelf op daarom gebeuren dit soort dingen met ons, als er een paar mensen zijn die oproepen om te demonstreren zijn er maar een hadje vol Surinamers die er zijn dus jullie moeten niet klagen maar dit gewoon pikken…….


  Maak melding

 25. ja tog we zijn niets beter gewend,laat ze maar doen wat ze maar willen wij zijn tod ex slaven…..laat ze ons..maar laten… stikken.

  er is geen vogel die naar kraait.
  wie durf hier tegen wat te doen,wij kennnen geen wegen naar de recht-staat,wij hebben nu tog beter dan slaaf zijn.

  hahahihhahhehhhahahhrhehhehaghwhhajjahwdvbdhdjshwbs

  wij kunnen alleen maar lacht,dat wij echt tot de BANANEN-Republiek behoren.

  niemand doet haar/zijn bets om te zorgen,dat wij uit de banaan-Republiek komen.

  mvg.radjendre.

  ps…een echte vliegtuig voor suriname zelf kom nou,mensen dat is te luxe- ding mang.


  Maak melding

 26. Ben van de zomer naar Su geweest met de KLM in een MD11 toestel. Goed vliegtuig(schermen in hoofdsteun e.d.). Had de SLM ook kunnen KLM heeft de Boeing ook niet meer in gebruik voor de vluchten naar Su.


  Maak melding

 27. Ja no Sierra ,dat geeft hun het recht om alles wat de SLM betreft de grond in te boren?wat denkt jouw soort wel niet?Dat jullie God weet wat voorstellen?

  AHE,daarom toch,de SurNeds willen Suriname in Nederland veranderen,ze hebben geleerd van de Hollanders om te zien hoe anderen leven in dit geval de blanken,alla sang a japie eh doe ding moes foe doe toe,de Surneds dus.
  Hoe halen ze het anders in hun hoofd om de KLM met de SLM te vergelijken,ze vergeten dat er vaak ook problemen zijn met de KLM maar daar houden ze wijselijk hun snater over,maar zo gauw er iets kleins mis is met de SLM gaan ze op hun achterste poten staan.
  Val me niet aan over wat de blanken in Suriname vertellen over de Surneds,ga zelf maar een kijkje nemen bij de waterkant,vooral bij die laatste tent voor het Presidents paleis,hoe de Surneds kevaarlijk spelen soso bigiting,de 1 heeft een nog grotere villa dan de andere hahahahaha Beatrix is er niets bij als je naar hun a gersi tori moet luisteren,hoe ze met die ober daar omgaan zo onbeschoft moeten ze hier proberen in een gewone snackbar,je zal het zelf met eigen ogen kunnen aanschouwen ga daar `s 1x.
  Ik heb niet gegeneraliseerd en duidelijk aangegeven UITZONDERLINGEN DAAR GELATEN.
  Ik blijf er bij SurNeds zijn maestro`s in het afzeiken van hun eigen mensen,natuurlijk weer:uitzonderingen daar gelaten.


  Maak melding

 28. quote #43

  “ze hebben geleerd van de Hollanders om te zien hoe anderen leven in dit geval de blanken,”

  “maar zo gauw er iets kleins mis is met de SLM gaan ze op hun achterste poten staan.”

  Ik denk dat Surinamers in het buitenland ,all over the globe ,hebben geleerd om voor hun rechten op te komen en misstanden aan de kaak te stellen.Ze hebben geleerd of zien in elk geval dat communicatie een zeer belangerijk bindmiddel is,dat een land regeren of een bedrijf voeren ook anders kan.

  Ik ga dus,als een Beer ,op mn achterste poten
  staan als ik word bedonderd of als mij onrecht word aangedaan.

  Ga maar op je voorpoten staan,en zie dat je niet in je achterste word gepakt !!!


  Maak melding

 29. Domain,
  Je kwam in ieder geval wel heel generaliserend over, maar dat nu terzijde.

  Jij schrijft: Waarom al dat gezeik over dit artikel?maakt niet uit als de airbus niet tijdig beschikbaar is?

  Ik denk dat je dit te gemakkelijk ziet. Ik hoop dat je begrijpt dat er mensen zijn die hier verschrikkelijk last van kunnen ondervinden. Je weet ook om welke redenen mensen het vliegtuig pakken. Het is niet altijd voor vakantie, feest en bigi jarie. Ik kan nog wel een paar andere redenen noemen waar een vertraging helemaal niet gewenst is, omdat er heel veel op het spel staat. Daarom gaat de organisatie EU claim er niet zo laks mee om. Zie ook andere nieuwsberichten.

  Vaak gaat het ook om de manier waarop situaties ontstaan en hoe vaak. Als passagier zou ik hier ook niet zo blij mee zijn, omdat dit een logistieke fout is die voorkomen had kunnen worden. Maar toen ik ooit op de luchthaven van Cania net voor het instappen tesamen met alle andere passagiers me weer naar buiten moest begeven, om daarna een hele zware nacht met 10 uur vertraging door te moeten komen was ik wel heel blij. Er moest een leeg toestel uit Nederland overgevlogen worden omdat het oorspronkelijke toestel niet te vertrouwen was wegens een mankement. En de storing kon niet binnen een paar uur worden verholpen. Daarvan zeg ik, doe mij maar een vertraging van twee dagen, als ik maar heelhuids thuis aankom. Ik sprak zelf met iemand die had gedacht die avond in zijn bedje te slapen en de volgende ochtend richting China te vliegen voor een belangrijke afspraak. Maar geen van de reizigers zat toen aan een claim te denken. Niet alleen omdat door Transavia alles werd ondernomen om de vertraging een beetje draaglijk te maken, maar gewoon om het simpele feit dat iedereen wist dat Transavia het zekere voor het onzekere had genomen.
  Kijk dat zijn de verschillen, en de reden waarom mensen soms zo vervelend kunnen klagen, maar de andere keer weer iets minder of helemaal niet.
  Het heeft ook een diepere reden, waarvoor ik verwijs naar de derde alinea van #44 @busy munda.

  En stoor je niet langer aan de “bigi ting” surneds aan de waterkant en de klagende surneds op waterkant, want die zullen er altijd zijn. Dan moet ik uiteraard ook even melden, de uitzonderingen daar gelaten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.