Suriname krijgt excuses voor aanpak Rusland

6

PARAMARIBO/DEN HAAG, 26 nov – De Nederlandse regering heeft schriftelijk verontschuldigingen aangeboden voor de behandeling die minister Gregory Rusland ten deel viel op de Nederlandse luchthaven Schiphol. Volgens minister Lygia Kraag-Keteldijk betreurt Den Haag het incident.

Dat Rusland is gefouilleerd door een veiligheidsfunctionaris had nooit mogen gebeuren. “Nederland heeft het bestempeld als een misverstand van degene op Schiphol die het incident veroorzaakt heeft”, zegt Kraag-Keteldijk tegenover de Ware Tijd. In een diplomatieke nota wordt ook verzekerd dat herhaling zal worden voorkomen. Hoe dat zal gebeuren is niet duidelijk.

Den Haag stelt ook zich te zullen houden aan afspraken over bejegening van Surinaamse regeringsfunctionarissen op Schiphol. Voor Paramaribo is de kous dan ook af. “Voor mij is belangrijk dat de afspraken nog geldig zijn. Dus moeten wij er vanuit gaan dat dit niet meer gebeurt. Je kan het niet ieder keer wijten aan een misverstand”, aldus Kraag-Keteldijk.

6 REACTIES

 1. Omdat een minister die op doorreis was vind het Surinaamse regering ondanks het gepiep
  dat ze constateerden bij het langslopen van het minister niet gefouilleerd had moeten
  worden. Deze man heeft geluk gehad dat het op Nederlandsbodem dit heeft plaatdgevonden.
  Mocht zoiets op een luchthaven in U.S.A. vinden en hij in de cel gegooid zou worden had het misschien niet de pers gehaald op dit manier, maar omdat de Nederlanders nog een beetje softie zijn geweest daarom. Moest dit zelfde geval ook in Engeland hadden plaatsgevonden had Suriname niet op dit manier gereageerd. Maar hoe is het met de toeristen die Suriname aan doen (Surineds) hoe jullie ze noemen. Dat is pas onmenswaardig. Daarover praat de Surinaamse regering nooit, laatst nog het geval met het spuit gedoe in vluchten die ook uit Nederland Suriname aandeed. Geen enkel bericht vooraf gegeven aan de reisburo’s in Nederland. Wat vind deze minister daarvan.
  En waar staat het geschreven dat deze minister nooit kwade bedoelingen heeft. wie geeft ons deze garantie. Niemand toch. En deze minister is een voorbeeld voor ons die eerst een GROOTTE BEK heeft en achteraf toch blijkt dat hij een mietje is en zogenaamd dat hij zijn vlucht zou missen. En wat had er gescheeld, volgens mij is hij ook mediageil met een grote bek deze mietje.
  Surinamers willen altijd alles in hun voordeel en boven alles staan en daarom bereiken we niks met zulke volksvertegenwoordiger die zich als een kind gedraagt op een luchthaven en niet diplomatisch. Als hij zoveel denkt dat hij zelf is en dat in daden zou omzetten zouden met zijn andere collega’s die ook niet beter zijn zou het land letterlijk glimmen.

  Tang Boeng.


  Maak melding

 2. Wat heeft Rusland gedaan?
  Heet Rusland heeft suriname iets gedaan? Rusland is een goede handelspartner.
  Met Russen zaken doen is suriname op de goede weg ingegaan.
  Want europeanen hollen suriname uit.

  Waarom zouden Russen excuses moeten aanbieden aan suriname flauwe kul allemaal????


  Maak melding

 3. Ai, yu man si dati yu no go na skoro.
  Het gaat om Minister Rusland en NIET het land Rusland.
  Ik heb het hele gedoe erom heen niet gevolgd en boeit mij ook niet. Ik vind in het algemeen de gehele controle op Schiphol mens onaardig. laat ze daarmee beginnen en het anders aanpakken. Dit geldt niet alleen voor de Surinaamse vluchten. Stelletje….


  Maak melding

 4. die minister heet rusland; maar hij is zo dom,en hij vond het niet fijn gecontroleerd te worden op schiphol. goed voor hem. ik word ook gecontroleerd als ik terug komt van vakantie uit suriname, omdat landgenoten van rusland(de minister met sommige surneds die op schiphol werken en soms ook medewerkers van de slm met regelmaat cocaine smokkelen uit suriname naar nederland, dus is het gepast dat iedereen gecontroleerd wordt op schiphol..


  Maak melding

 5. gelijke monniken gelijke kappen. Dit gaat echt weer gebeuren en opnieuw gaat nederland haar excuus aanbieden na heel veel bradjarie en stoom uit uit de Ketel van Dijk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.