Surinaams staatshoofd met NDP in zee als…

41

PARAMARIBO/ROTTERDAM, 23 nov – De Nationale Partij Suriname, NPS, zal alleen onder bepaalde voorwaarden samenwerken met de NDP van ex-legerleider Desi Bouterse. Dit zegt president en NPS-voorzitter Ronald Venetiaan. Voorlopig zal het er niet van komen. Dat heeft meer met de NDP zelf te maken.

Deze politieke partij kan bijvoorbeeld niet garanderen dat de NPS in alle vrijheid de eigen doelen kan nastreven. Bij de NDP wordt deze uitspraak bestempeld als lariekoek. De coalitie heeft minstens even weinig te bieden. “Ik vind dat de partners met wie de NPS nu samenwerkt helemaal geen garantie bieden voor ontwikkeling”, zegt NPS-bestuurslid Jenny Simons tegenover de Ware Tijd.

Onder meer ontbreekt elke greep op coalitiepartner Pertjajah Luhur van parlementsvoorzitter Paul Somohardjo. De uitgifte van domeingrond, waar Pertjajah Luhur het voor het zeggen heeft, spreekt boekdelen. Daar wordt slechts groepsbelang gediend, vindt Simons. Frappant genoeg noemt Venetiaan ook het enge groepsbelang als bezwaar voor samenwerken met de NDP.

Het is een kwestie van principe. “Doelen en idealen van de NPS als vrijheid, opbouw voor het hele volk en niet voor een paar mensen, ruimte geven aan burgerlijk gezag en non-militarisering van het gezag, zijn bij samenwerking met de NDP niet te halen”, aldus Venetiaan. Bouterse heeft eerder een coalitie met de NPS gesuggereerd. Als grootste politieke partij zou de NDP chantage door allerlei kleine partners kunnen voorkomen.

41 REACTIES

 1. Gedonder!

  Daar begint het gedonderd al! Samenwerken is kiezersbedrog. Je moet de doelen die je je kiezers hebt voorgehouden gaan bespreken en zefs van de lijst afvoeren.
  Onder welke voorwaarden wil de NPS met de NDP kunnen samenwerken? De deur staat op een kiertje. Is dit de voordeur of de achterdeur?
  En is Jenny Simons echt van de NPS?


  Maak melding

 2. de Freitas naar NPS,Balker uit NDP,Bouva naar NDP….waaaaaw de Berlijnsemuur wordt ook in Suriname gesloopt????Heel goed.Bouterse,Venetiaan,Somohardjo,Brunswijk moeten niet in de politiekekeuken komen hangen anders wordt er weer een “jorka-soepoe” klaargemaakt.Overlaten aan totaal nieuwelingen met andere visie.


  Maak melding

 3. “opbouw voor het hele volk en niet voor een paar mensen”

  Beide partijen maken zich schuldig aan het niet genoeg nastreven van dit doel .
  lees corruptie !!!

  “Ruimte geven aan burgerlijk gezag en non-militarisering van het gezag”

  heeft de NDP militarisering van het gezag in het partijprogamma ?
  waar haalt hij dit gegeven vandaan ?

  Desalnietemin,NPS/NDP,een Combinatie die hout kan snijden.

  1 Voorwaarde moet zijn dat Venetiaan en Bouterse,alvorens zij zich aan het politieke landschap onttrekken ,schoon schip maken binnen hun partij (op elk vlak ) .
  2 Verkoop van staatsbedrijven uit partijprogammas schrappen

  @DAS :Ook ik ben benieuwd naar de voorwaarden .


  Maak melding

 4. “Deze politieke partij kan bijvoorbeeld niet garanderen dat de NPS in alle vrijheid de eigen doelen kan nastreven.”

  Dit is Surinaamse politiek van front ten top, vandaar dat we momenteel alleen maar eilandjes hebben binnen front, elke partij krijgt de vrijheid zijn eigen doelen na te streven en dus wordt een nationaal doel nooit nagestreefd.


  Maak melding

 5. Telkens maar water bij de wijn doen en harde standpunten weer zacht maken door ze bij te stellen, alleen maar om niet achter het net te vissen. Weer de achterbakse akkoordjes. Poppenkast, jokers, toneelspelers! Ze houden iedereen voor de gek en zijn één pot nat. Ze loeren weer op hun kans om te gaan “eten”. Ze moeten allemaal opstappen en het land overlaten aan capabele mensen met bestuurlijke competenties en een groot Surinaams hart. Mensen die echt willen, en de vooruitgang van hun land als een levensdoel zien en daarom ook hun leven willen geven. Mensen die niet bang zijn voor tegenwerking van de gevestigde orde en die corruptie als een misdaad zien en niet als een “okassi” om van de pot te snoepen. Weg met de huidige politieke clan die sinds jaar en dag niets voorstelt. De meesten zitten er nog omdat er geen alternatieven zijn, en omdat ze elkaar beschermen. Er zijn namen die je al langer dan 40 jaar hoort. Weg ermee, niemand uitgesloten. Een nieuwe groep moet opstaan. Het volk van nu. Hoe is het mogelijk dat de politiek in een land al 60 jaar hetzelfde is? Hoe is het mogelijk dat er nog nooit een leider is geweest die het echt meent? Surinamers zijn een klein volk maar 1 goede krachtige leider die staat voor alle bevolkingsgroepen, en Suriname positief op de wereld zet zal er toch moeten zijn? Een leider/president die een voorbeeld kan zijn voor het volk, omdat hij het volk de weg wijst, het volk duidelijk maakt hoe het niet moet. Iemand die helemaal integer is en niet dat twijfelachtige over zich heeft. Of moet hij/zij nog geboren worden. Weg met de huidige DNA, samengesteld uit volksmensjes die er geen ene bal van snappen. Met hun zeldzame vergaderingen die alleen gevuld worden met stom geouwehoer over ditjes en datjes, en met een beetje pech ook nog ruzie over allerlei zaken die niets met het besturen van een land te maken hebben. Weg met de ouwe garde regeerders waarvan een paar je de indruk geven dat ze integer zijn maar het nog net niet zijn. En als ze wel integer zouden zijn dan missen ze nog steeds de benodigde competenties. Weg met de pseudo geleerden met allerlei titels voor hun naam maar geen know-how hebben voor het bekleden van bestuursfuncties. Een afgestudeerde ingenieur hoeft bv nog geen goede manager te zijn. De meesten komen in het veld beter tot hun recht, en willen dat liever. En ik spreek uit ervaring omdat ik die mensen al langer dan 30 jaren in het bedrijfsleven meemaak. Waar blijft hij/zij die een sterk team met dezelfde gedachten bijelkaar brengt om het land op te bouwen. Een team/regering met goede onderhandelaars die het land niet onbewust verkopen, en in hun onwetendheid in de veronderstelling zijn dat ze het goed hebben gedaan. Waar blijft de verlosser. Amen!


  Maak melding

 6. Geachte redactie,

  Blij te vernemen dat deze conservatieve NPS voorman drs. Ronald Venetiaan het door begint te krijgen, dat na het uitsluiten en vervolgens overlijden van voormalig premier van Suriname Henk Arron, zijn NPS in een neerwaartse spiraal terecht gekomen is, nabij ongeloofwaardigheid.

  De NPS zou momenteel slechts kunnen gedijen in een waarachtige samenwerking met de NDP. En natuurlijk wil de NPS dat, omdat haar geen andere mogelijkheid rest om te kunnen overleven, dan te blijven bestaan in een Front-Combinatie onder het juk van landverraders.

  Het ‘nee’ roepen maar ‘ja’ bedoelen van Venetiaan, is slechts als ‘pokerspel van de bluf’ bedoeld. Venetiaan zit momenteel in een houdgreep van Somo (PL) en VHP intellectuelen. En ALLEEN de NDP o.l.v. Desire Delano Bouterse zou het hachje van Vene’s NPS kunnen redden.

  Slechts “mond op mond ademhaling” van de NDP zou de NPS tevens kunnen helpen om af te komen van haar neo-koloniale slaafse imago. Maar dat niet alleen. De NPS is in verval geraakt, totaal ‘gemangeld’ door Somo en VHP racisten, die nauwelijks enige affiniteit vertonen met hun nieuwe vaderland Suriname.

  Daar naast hebben deze laatsten de samenwerking met de NPS in Front- verband slechts nodig, om zelf te kunnen overleven, zich zelf te kunnen verrijken ten koste van het nationaal belang.

  Trouwens, beide laatsten waren tegen de onafhankelijkheid van Suriname in 1975. Huidig voorzitter Somohardjo vertrok zelfs met een horde kiezers richting Europa, terwijl Ir. George Hindori door de VHP voorgoed uit de partij werd ‘verbannen’ vanwege zijn goedkeuring aan de onafhankelijkheid van Suriname in 1975.

  Deze beide laatsten zullen derhalve de geschiedenis ingaan als verraders van het Surinaamsvolk, vanwege hun ondermijning van Surinames onafhankelijkheid in 1975. En de NPS zal uiteindelijk publiekelijk en spiritueel afstand moeten doen van huisslaven mentaliteit, wil zij in samenwerking treden met de NDP o.l.v. Desire Delano Bouterse.

  De keus ligt echter NIET aan de NDP. De beslissing ligt op het bord van de NPS,wil zij afkomen van de samenwerkende partijen als de VHP en de PL. Deze laatsten die in de afgelopen jaren ruimschoots bewezen hebben, de NPS slechts te willen gebruiken voor hun eigen persoonlijk belang.

  En op deze wijze zal ook de manipulatie door deze partijen van de zogenoemde ‘December Gebeurtenissen’ ten einde komen. En helaas, zal de NPS pas dan tenslotte hopelijk gaan begrijpen, hoe zij de afgelopen jaren genaaid is geworden door lieden, die nimmer van haar gehouden hadden.

  http://www.youtube.com/watch?v=e5KTBRMRsTg&feature=related


  Maak melding

 7. Persoonlijk denk ik dat dat het beste is.
  NPS en NDP samen werken.
  Alleen moet ventiaan nog voor een termijn gaan als president en bouterse als vice president.
  Je hebt een sterke leider nodig met daadkracht. en Suriname heeft die nu nodig.
  Venetiaan is een rustige ingetogen man, die bouterse dan af en toe moet afremmen.

  Dan is Somohardjo uitgeschakel.
  Ik stel voor de nieuwe coalitie:
  NPS-VHP-NDP.
  of NPS-NDP-KTPI
  of NPS-ABOP-KTP , maar dan missen ze competenties voor een goed bestuur

  Maar mijn voorkeur gaat uit naar de eertse
  alfa


  Maak melding

 8. Ik vraag me af,over wat voor principes Venetiaan het heeft.Heeft de NPS nog principes.Dan had hij nooit samengewerkt met Somo en Brunsi.Somohardjo, veroordeelde en losse handjes in het parlement.Brunsi, veroordeelde, drugsmaffia en losse handjes in het parlement.NDP heeft nooit aan groepsbelang gedaan.NDP was voor het volk.Somo en brunsi doen aan groepsbelang.Nog 1 regeerperiode voor Somo en 75% van de ambtenaren zijn javanen. Dus Vene,wat is het probleem om met de NDP samen te werken.Je bent er beter van af, dan met die 2 criminelen.Ik neem je niet kwalijk.Je begint nu last te krijgen van ouderdom.


  Maak melding

 9. Opa Ronald ga …word…Generaal President Directeur van een bejaarden Tehuis.

  Dat ding van jouw (kletsen) hebben wij anno 2009 echt niet nodig.
  Zoek een andere HOBBY,,,,hallo,,,,, hello neem Somo en Sardju ook mee.


  Maak melding

 10. waarom moeten wij steeds de indruk krijgen dat ze wij die in Nederland zijn niet terug in Suriname willen? als dit eht gaat plaatsvinden met die onderhandeling, is het zich langzaam voor de leeuwen gooien met het gehele volk. waar blijf dan onze mogelijkheden voor intergratie om te helpen opbouwen. vilitiaan denk aan uw volk en niet aan corruptie, het gaat Suriname duur komen te staan met deze ondeskundig gedoe.

  rola


  Maak melding

 11. Ik was niet zo lang geleden op de “massameeting” van de NPS in Grun Djari en kon vrij op het terrein lopen, terwijl dat nog geen 10 jaar geleden niet het geval was. Het lijkt erop, dat opa Ruro het door begint te krijgen, dat je je niet nationaal kan opstellen, te midden van partijen, die zich etnisch opstellen. Je zal toch wel moeten kijken in de richting van andere partijen met dezelfde instelling.


  Maak melding

 12. AHE brodder,

  Amen!
  Brada nanga Sisa bondru.
  Er zijn verlossers met genoeg kapitaal om zelfs de staatsschuld te vereffenen.
  Maar die zijn niet in de picture en krijgen geen kans van de huidige oude garde.
  Deng mang de!
  Kan er zo 3 opnoemen.
  Odi mi kondre mang


  Maak melding

 13. ALFA zegt:
  Venetiaan is een rustige ingetogen man, die bouterse dan af en toe moet afremmen.

  Alfa je slaapt. Als hij Soma niet kan afremmen hoe gaat hij Bouta dan afremmen?

  Ik rust


  Maak melding

 14. aan bruma,

  Iedereen in suriname weet dat je eerst een schoenmaker was want je wilde van de huiden van bepaalde groepen schoenen maken a la idi amin. Dit verkondigde je luidskeels op het oranjeplein in de jaren 70.
  Maar is algemeen bekend dat jullie bepaalde intelligente competenties missen om een land welvarend te maken kijk maar naar het werelddeel waar je roots ligt.

  De chinezen geven jullie nu spiegeltjes en kraaltjes voor grondstoffen. En jullie blijven nog steeds feesten en beesten.


  Maak melding

 15. Geen samenwerking met Bouterse
  In welk gezelschap zal de NPS zich in 2010 bevinden? In een paar zinnen betoogde Venetiaan dat zijn partij niet zit te wachten op een samenwerking met de NDP. ‘Wij staan voor burgerlijk gezag en vrijheid en niet voor militair gezag en onderdrukking. We gaan niet terug naar een situatie waarbij een kleine groep de kansen van de economie naar zich toe trekt en de rest in armoede laat.’ De partijvoorzitter koos duidelijk voor politieke rust en evenwicht. ‘We moeten voorkomen dat het verleden zich herhaalt, toen de Surinamer bang was voor de dag en vreesde voor de nacht.’ Met zijn vele verwijzingen en herinneringen naar de jaren tachtig nam hij een duidelijk standpunt in tegen Bouterse.

  dit waren zijn woorden afgelopen zaterdag in rotterdam.

  nog geen 3 dagen later een ander verhaal . hoe geloofwaardig is die man


  Maak melding

 16. het is weer duidelijk gebleken,dat deze man niet in het belang van land en volk handelt maar zeer emotioneel en ondoordacht.is een man met een gebrek van minderwaardigheidsgevoelens.

  ik wil bijna wedden,dat hij zelfs eskarriot niet in de ogen zouden durven aankijken.
  deze man is zijn carrière misgelopen,hij moest dierenarts zijn geworden.

  wie niet horen wil,zal voelen niet nu maar ook niet ver meer.


  Maak melding

 17. De Ndp moet helemaal niet samenwerken met de nps van Venetiaan. Binnen een regeringsformatie met de nps gaat deze alle besluitvormingen die genomen worden om het land tot ontwikkeling te brengen saboteren zodat de NDP het predikaat van onkundigheid van regeren en besturen van het volk krijgt.

  Op die manier willen ze weer aan de macht te komen. Ik vertrouw ze voor geen cent. Venetiaan samen met Rodgers de rat en de andere hyena’s binnen de kolonistenpartij zijn verslaaft aan macht en hebzuchtigheid.

  Dit is ook de A- combinatie overkomen. Deze partij is door de VHP en de NPS helemaal geminimaliseerd en geneutraliseerd binnen de combinatie. Deze partij heeft nu een ceremoniële functie binnen de combinatie.

  Indien nodig zal de NPSers weer buitenlandse huurlingen werven, ze betalen en sturen om alle ontwikkelingen in het land te destabiliseren om met alle geweld regeermacht te krijgen.

  De kolonisten zullen het geestelijk zwakzinnige Ronie Brunswijk weer enkele moeilijke woorden, in de oren, influisteren om deze gek weer zover te krijgen, om zijn eigen dorp in de brand te steken. Vervolgens zullen ze hem tot clown van de assemblee te promoveren.

  De NPSers weten dat ze zijn uitgekotst door het volk maar ze blijven naar wegen zoeken om nog enigszins aan de regeermacht te blijven. Weg ermee, schurken allemaal.


  Maak melding

 18. een coalitie nps ndp ik weet niet of het goed is voor suriname in praktijk maar in theorie moet het wel leiden tot meer stabilitiet. als ze vhp bijgooien, misschien dat er nog wat ontwikkeling plaatsvind.

  In iedergeval moet er geen plaatst zijn voor bouterse in zo een regering. Ik denk dat er wel een behoorlijk kans bestaat dat we nps/ndp zien in een coalitie, met vhp waarschijnlijk als derde partij. Dit blijkt nu weer met het zoveelste testballon die beide partijen loslaten.


  Maak melding

 19. 1. De Ndp moet helemaal niet samenwerken met de nps van Venetiaan. Binnen een regeringsformatie met de nps gaat deze alle besluitvormingen die genomen worden om het land tot ontwikkeling te brengen saboteren zodat de NDP het predikaat van onkundigheid van regeren en besturen van het volk krijgt.
  Op die manier willen ze weer aan de macht komen. Ik vertrouw ze voor geen cent. Venetiaan samen met Rodgers de rat en de andere hyena’s binnen de kolonistenpartij zijn verslaaft aan macht en hebzuchtigheid.
  Dit is ook de A- combinatie overkomen. Deze partij is door de VHP en de NPS helemaal geminimaliseerd en geneutraliseerd binnen de combinatie. Deze partij heeft nu een ceremoniële functie binnen de combinatie.
  Indien nodig zal de NPSers weer buitenlandse huurlingen werven, ze betalen en sturen om alle ontwikkelingen in het land te destabiliseren om met alle geweld regeermacht te krijgen.
  De kolonisten zullen het geestelijk zwakzinnige Ronie Brunswijk weer enkele moeilijke woorden, in de oren, influisteren om deze gek weer zover te krijgen, om zijn eigen dorp in de brand te steken. Vervolgens zullen ze hem tot clown van de assemblee promoveren.
  De NPSers weten dat ze zijn uitgekotst door het volk maar ze blijven naar wegen zoeken om nog enigszins aan de regeermacht te blijven. Weg ermee, schurken allemaal.


  Maak melding

 20. Pedro,

  Als het moet, dan moet het zoals jij hebt voorgesteld. NPS-VHP-DA’91-PSV-DOE!
  Schone partijen voor zover bekend. En ook nog deelname van drie nieuwe partijen waarvan ik zeker weet dat DOE jonge, capabele mensen aan de regering kan leveren.
  Dit is de beste samenstelling om tot enige vooruitgang te komen.


  Maak melding

 21. Persoonlijk ben ik geen voorstaander van een coalitie met NPS en VHP in huidige vorm met geen enkele partij. Beide moeten zodanig opgeschoond en gereorganiseerd worden dat de oude koloniale garde het niet meer voor het zeggen heeft, de progressieve jongeren in de partijen moeten het voor het zeggen krijgen.

  Deze twee partijen hebben onder deze koloniale garde het volk bewust opgedeeld, dom gehouden en gemarginaliseerd.

  Deze twee partijen bestaan voornamelijk uit beroepspolitici die alles zullen doen om in het machtscentrum te kunnen blijven vertoeven, ze zullen zelfs met de duivel dineren.


  Maak melding

 22. Daar waar eenheid en verbroedering het land vooruit kan en zal helpen,stokt de laatste adem in haat en verdeel en heers.
  Wee u allen die hieraan schuldig zjn, in de Filipijnen zij er 46 tegenstanders van de politieke elite vermoord, ik hoor het Westen niet en ik hoor vooral die DU ,niet.
  Als D.D.Bouterse, een moordenaar is zoals DU steeds roept dan zijn allen die toen juichden medeplichtig, meld u dan bij de rechtbank in Suriname, en zwijg anders.

  AMNESTIE NU,AMNESTIE NU!!!!


  Maak melding

 23. @ nummer 34
  jou reaktie op nummer 34 laat weer zien hoe dom de ndp-ers zijn .
  je kan wat er in de filipijnen is gebeurd niet vergelijken met wat in suriname op 8 december gebeurd, in suriname gaat het om illegale militaire gezag die zijn tegenstanders zonder enige form van proces heeft afgeslacht en op de filipijnen gaat het waarschijnlijk om politieke rivalen ook dit keur ik ook af, jullie zoeken naar drogredenen om wat er op 8 december is gebeurd goed te praten schandalig ik vind ik jullie.


  Maak melding

 24. Gezien het verleden nps versus NDP(front wortel en tak uitroei beleid revolutionairen’80),lijkt het de jongeren en het netwerk die de NDP steunen handig,dat de president eerst bij zichzelf te rade gaat:

  Of de NDP belangrijk voor de pres is om Suriname naar die veel besproken grote hoogte te brengen,sinds afschaffing slavernij(147 jaar geleden).

  Wil de pres op deze leeftijd erbij horen?Hetgeen betekent dat de pres zich zal moeten comformeren aan de groepsnormen van de NDP.

  Samenwerken volgens het netwerk en de jongeren die de NDP steunen,houdt dus ook in dat de leden van de NDP,over de pres een balans opmaken in termen van wel of niet bij horen.Hieruit vloeit bevestiging of afwijzing voort.

  Denkt de pres dat NDP een bananen ons belang is?

  Pres moet ook bij zichzelf en zijn achterban onderzoeken of hij de waarden van de NDP herkent,om samen een land te leiden,waar er echt geen plaats vanuit de leiding moet zijn voor het prediken van haat rancune en daarmee achteruitgang,stilstaan in de hand werken.

  NDP is altijd bezig met het versterken van de verbindingen.Versterkt zo een samenwerking de binding of zal het juist worden verminderd?

  Hebben de waarden van de NDP een binding met de waarden van de wortel en tak uitroei pres?

  Net als bij de VHP vinden het netwerk en de jongeren die de NDP steunen,dat elke partij, ook de NDP en uiteraard ook de nps in zekere zin partijen zijn met een éénheid die een eigen identiteit hebben.

  NDP en omgekeerd de nps hebben beiden verwachtingen, die gericht zijn op het bewaren van deze éénheid.
  Zoals getoond heeft de pres de verwachting van Willen de Zwijger.Hoe zal zo een samenwerking dan moeten gaan uitzien.

  Maar zoals de poltiek een spel is, is het handig als NDP-ers te waken dat andere partijen middels huichelachtig samenwerkings advances naar de verkiezingen toe,proberen innerlijke verdeeldheid te zaaien,onder de oudere en de jongere NDP-ers/Megacombinisten.

  Een hatelijke harte wens van front is dan ook, dat NDP wordt geteisterd door innerlijke verdeeldheid ,net als nu aan de gang in de coalitie,zodat front weer de aandacht kan verleggen,naar het slachtoffer NDP ,dat geen slachtoffer is.

  Het is daarom ook noodzaak om waakzaam te zijn en als NDP teweer stellen tegen externe bedrieging voor deze gelepen misleidende volksleiders.

  Samenwerking kan betekenen dat ze van alles erbij halen om de positie van de NDP te verzwakken.

  Advies aan de pres van het netwerk en de jongeren die de NDP steunen:
  Pres het is handig dat pres eerst zelf zijn eigen opvattingen om een land te leiden,meningen om een land te verdelen of bij elkaar te brengen,houdingen(niet de jongeren te woord willen staan,vooral als ze NDP aanhangen en gedragingen eerst zelf eerst onder de loep neemt,vergelijkt en bijsteld.
  Pres moet bij zichzelf en zijn achterban wortel en tak uitroeiers te rade gaan


  Maak melding

 25. @ de aanhangers van seriemoordenaar bouterse.
  GEKKEN en dwazen schrijven hun namen op muren (of deuren) en glazen
  @ nummer 34 ik vind jou een zeer laffe en dom persoon ik zal jou ook uitleggen waarom iedere mens met een goede opvoeding en normen en waarden is verplicht de massaslachting op de filipijnen te veroordeelen ik vind mensen die dit afschuwelijke moordpartij aangrijpen om de massaslachting op onze landgenoten in fort zeelandia en te moi wana goed te praten laffen honden.@ nummer 37 ik begin medeleiden met jou te krijgen echt waar jij hebt over balans op maken wie hou je nu voor de gek ik denk jou zelf en de mensen die in jou indianenverhaal geloven, ook de ndp bestaat uit ouderen bosje bouterse parmessar die zijn ook niet de jongste meer bouterse is de enige die beslist binnen de ndp en niemand anders weet jij wat verstandiger is een balans op maken over de militaire periode in suriname wat zijn de gevolgen wat is de invloed van de binnenlandse oorlog op de jongeren die moorden stelen in roven in paramiribo.@ die idioot op nummer 39 de bouterse aanhangers zijn meester in het intimideren en misleiden van mensen dus ook aan jou zal ik wennen heb je geen andere benaming voor mij want deze heb vaker gehoord oud nieuws dus.


  Maak melding

 26. Ik heb serie-oplichter bij de srefidensie receptie het woord “moordenaar” wel tien keer achtereen zien/horen slaken.

  Look who’s talking dacht ik bij mezelf. Het zal mij niet verwonderen als wij hier ook met zo’n deugeniet te maken hebben.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.