President Venetiaan spreekt in Rotterdam (foto’s)

19

De Surinaamse president Ronald Venetiaan heeft zaterdagmiddag sympathisanten van de NPS en andere belangstellenden toegesproken in het centrum van Rotterdam. Venetiaan was uitgenodigd door de afdeling Nederland van de NPS, in zijn hoedanigheid als voorzitter van deze partij.

De toespraak van Venetiaan in congrescentrum Engels ging onder meer over het verkiezingsprogramma 2010 van de NPS en de manier waarop jongeren en andere Surinaamse Nederlanders een bijdrage kunnen leveren aan een goed verkiezingsresultaat in mei volgend jaar.

Ook ging de voorzitter van de NPS in op een kleine protestactie voor de deur van het congresgebouw. Daar hadden demonstranten van de Vereniging Surinaamse Nederlanders, onder leiding van Mahin Jankie, zich verzameld om aandacht te vragen voor een aantal onderwerpen waar Surinaamse Nederlanders mee te maken hebben. Het ging daarbij om o.a. hoge vliegtarieven naar Suriname, de visumplicht en de honderd procent controle op Schiphol.

Lees een uitgebreid artikel hierover op WereldJournalisten.nl.

President Suriname
President Suriname
President Suriname
President Suriname
President Suriname
President Suriname

Bekijk ook:

19 REACTIES

 1. op precies te zijn in maart 1985 in rijswijk zijn er drie musici geexecuteerd, terwijl ze aan het repeteren waren in een ruimte die grensde aan het kantoor van de bevrijdingsraad.


  Maak melding

 2. 1. Wat heeft deze man zijn leden/achterban te vertellen. Ik denkt dat hij helemaal niets meer te vertellen heeft. Uit zijn daden blijkt duidelijk hoe hij zijn volk negeert en kleineert en hij is nooit bereikbaar voor zijn volk.
  Uit sarcasme tegenover het volk en uit hoogheidwaanzin sluit deze burgermeester zich altijd op in zijn fort en is alleen bereikbaar voor zijn meesters uit Nederland.
  Hij neemt maatschappelijk nooit deel aan activiteiten en evenementen van de Afrikaanse Surinamer en politiek gezien blijkt ook(ontvangt alleen maar buitenlanders) duidelijk, uit zijn attitude, dat hij zijn volk niets meer hoeft uit te leggen. Duidelijk blijkt nu dat hij zich niet meer zo prettig voelt, omdat de zeer intelligente Somoharjo hem stevig aan zijn pitten heeft vast gehouden. Want ballen heeft hij niet. Nooit gehad.
  Zal hij zijn domme aanhang toch vertellen waarom hij heeft bewerkstelligd dat al zijn landgenoten vooral zijn soortgenoten het land zijn uit gevlucht vanwege armoede?
  Terwijl een groot deel van het volk werkloos is, geeft Venetiaan bataljons werklozen chinezen uit China uitgebreid de kans om werkgelegenheid en de arbeidsplaatsen te bemensen in Suriname. Normaal gesproken creëert een burgermeester werkgelegenheid voor zijn eigen bevolking maar burgermeester Venetiaan leeft in een omgekeerde wereld. Hij maakt juist zijn volk arbeidsloos en creëert daardoor mooie armoede onder het volk.
  Hij heeft het merendeel van de intellectuelen het land uitgejaagd met zijn Zuid-Afrikaanse apartheidssysteem (bantu beleid) en rancuneus gedrag tegen de Afrikaanse Surinamer.
  Voor mijn part mag hij uitleggen waarom hij al het goud aan de Canadese maatschappij als cadeau heeft gegeven?
  Terwijl met de opbrengsten van duizenden tonnen aan goud zouden wij een goed onderwijssysteem kunnen financieren.
  Waardoor wij later niet meer afhankelijk hoeven te zijn van buitenlandse kennis, die onze waardigheid te niet doet.
  De jeugd van nu zou een positief toekomst beeld hebben en zelfverzekerd aan de globalisatie kunnen deelnemen op een gelijkwaardig niveau.
  Wij zouden een goed gezondheidszorg, een goed ontwikkeld onderwijssysteem met een hoog educatief pedagogisch didactisch niveau in de stad en de districten verwezenlijken.dit zou een brede technische, economische, sociale en maatschappelijk onderwijsbasis leggen voor onze nakomelingen.
  Met zo een groot voorraad aan goud zouden we daarmee een goed zorgverzekeringenstelsel kunnen financieren met duidelijke garantie voor jongeren en ouderopvang en zorg.
  Wij zouden daarmee ook een goed huisvestingsbeleid en woningbouwprogramma’s voor woningzoekenden en sociaal zwakkeren in de maatschappij kunnen financieren.
  Daarnaast konden we investeren in de productiesector door productiefabrieken en bedrijven bouwen die voor de export van onze producten zorgdragen en werkgelegenheid voor onze burgers creëren, zodat ze in eigen onderhoud konden voorzien en ook hun gezinnen onderhouden.
  Laat hij uitleggen waarom hij met ruggespraak van charlatan en schurk baba Sardjoe, gratis en voor niets duizenden vierkante hectare oerbos heeft laten wegkappen door de Chinezen?
  Deze chinezen hebben het oerwoud ontbos maar hebben de geldmiddelen niet om de houtblokken naar het buitenland te exporteren.
  Vertelt uw achterban waarom zij, kinderen van het land, toevallig niets krijgen van hun eigen stamhoofd terwijl juist de vreemdelingen een koninklijke ontvangst krijgen, met tal van privileges, zoals binnen een dag de Surinaamse nationaliteit en paspoort?
  Vertel uw achterban waarom de Afrikaanse Surinaamse bevolkingsgroep wordt behandeld als vreemdeling in eigen land. Zij wiens bloed eeuwenlang heeft gevloeid door slavernij nog steeds een slaafse behandeling krijgen van u en uw NPS.
  Terwijl buitenlanders die van verre komen zich gedragen als landheren van het land omdat ze binnen enkele dagen absurde grote stukken grond ontvangen die ze vervolgen doorverkopen aan uw achterban voor heel veel geld. Terwijl ze de gronden voor niets hebben gehad.
  Beste sinterklaas van de NPS, wilt u uw achterban vertellen waarom de kinderen die in het land zijn geboren en getogen, geen vierkante meter domeingrond krijgen om een eigen huis te kunnen bouwen? Of veel geld moeten betalen aan corrupte ambtenaren. Terwijl anderen vijf en zes kavels domeingronden krijgen?
  Wat heeft u ooit voor de mensen van uw dorp Para in onverwacht gedaan? Wilt u dat alstublieft uitleggen?


  Maak melding

 3. Boi o boi ik heb dat ding gemist, als ik wist dat men zou protesteren was ik daar als een leeuw(ba-tigri) en als het moest hadden wij die hele tent daar afgebroken.

  Ik ben die huichelarij van de NPS meer dan zat.
  Zij de NPS…. heeft een mentaliteit dat alleen zij het kunnen zij weten Su. het best te runnen(maar maak je niet druk….domoren club).( zij lopen de aanhang te pakken anderen pakken Su…zie I’am GOLD…zie de vele Chinezen)dan wat moet jij met de NPS…yu law…zie domeingronden…wie trapt nog in law-man noh !!!!!!!!!!.

  Zijn anderen aan de macht zetten zij van alles en nog wat in om de andere te doen ontsporen….zelf die hele 8 dec. hebben wij aan de NPS te danken.

  Laten zij maar goed naar zichzelve kijken hoe zij de VHP-PNP toen moeilijk gemaakt hebben tot de dood van Abaisa aan toe(maar nooit wat betekend voor de binnenlandbewoners)
  Deze mensen laten stemmen …stem afpakken klaar !!!!!!!
  En deze mensen toch later in zetten dat ze gedood worden.(binnenlandse oorlog…..koker…NPS aanhang.

  Daarom laat de NPS mij met rust laten en naar ezels gaan zoeken om voor hen de karavaan voort te trekken.
  Dat heb ik in het verleden gedaan…jaja door wie…RASSISTEN…NPS een van.

  Daar trap ik er niet in…liegers, bedriegers, huichelarij…ik moet anno 2009 niks en ook niks hiermee te maken hebben.


  Maak melding

 4. Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken.
  Vene is een ekte ekte sranang man.In suriname zou hij nooit durven met open borst het volk te spreken,,,want hij durft niet.


  Maak melding

 5. Boze tongen!

  Boze tongen beweren dat Venetiaan wil stoppen met de politiek. Hij wil Beatrix op zijn afscheidsparty en ook nog veel andere hoogwaardigheidsbekleders. NPS Nederland weet dit nog niet maar moet alvast een geldelijke bijdrage leveren voor het afscheidsfeest. Persoonlijk zou ik het jammer vinden want hij is een van de meest betrouwbare politici in Suriname.
  NPS Nederland heeft geen stemrecht maar wel spekrecht.


  Maak melding

 6. Gran Tangi regering Venetiaan dat jullie
  weer rust en vrede en democratie hebben gebracht in ons geliefd Suriname;dat jullie de Surinaamse economie er weer bovenop hebben geholpen;dat jullie voor een ieder zichtbaar en voelbaar ons mooie land weer waardigheid in de wereld hebben gegeven;dat allerlei regionale en internationale beoordelingen weer gunstig(er)geworden zijn;dat Suriname ernaar streeft om op een waardige manier om te gaan met moeilijke periodes uit het verleden; dat dit alles vooral kon worden bereikt omdat Venetiaan de belangrijkste eigenschap voor een leider bezit namelijk DE BOEL BIJ ELKAAR HOUDEN !!! Burgemeester Cohen van Amsterdam heeft dit dus van Venetiaan afgekeken. Natuurlijk moeten er op een aantal beleidsterreinen nog veel verbeteringen plaatsvinden, maar ook die plannen zullen zeker stapje-voor-stapje worden gerealiseerd met hulp van de Schepper!!
  Gran Tangi voor alvast deze en heel veel andere verbeteringen. Ik hoop dat de Surinaamse kiezers dit op 25 mei 2010 niet zullen vergeten.
  Daarom alvast Brassa’s voor alle ministers.
  Mr Owen Venloo


  Maak melding

 7. Grang tangie fu joe bere furoe torie ting na ting te dede.

  Al met al hartelijk dank voor de gebakken lucht die jij ons jaar in jaar uit serveert met paplepel. Bedankt dat je ons pap met een vork laat eten.. Heerlijk, dank je wel. Geef ons nog veel meer van die gebakken lucht met gouden lepel van AIMGOLD.


  Maak melding

 8. de naam Venlo,
  doet mij denken aan een zeer bekende man van de N.P.S.aan de nickeriestraat te paramaribo.die tijd komt nooit meer terug.hoe pijnlijk dit ook mag zijn.gewoon leren leven met de realiteit.


  Maak melding

 9. Het is jammer dar bepaalde Suri’s geen manieren hebben:als je de President van ons land wil afvallen,moet je argumenten komen en geen riooltaal bezigen.


  Maak melding

 10. Bedankt regering Venetiaan 3! voor herstel van de economie, voor de rust, vrede en stabiteit in ons geliefd Suriname. De NPS is teruggevallen naar 4 zetels; het leven bestaat uit vallen en opstaan dus ook de NPS zal zich herstellen. Kritiek leveren is heel gemakkelijk, wat nu moet blijken is wat de regering Bouterse gaat doen; tot nu toe is het de NDP niet gelukt Suriname een goed functioneren de economie te geven, voor de rust en vrede en stabiteit zorgen die de regeringen venetiaan wel teweeg gebracht hebben. Zoals ik het zie zijn de NDP leiders een stelletje hypocrieten die het op vele gebieden nooit eerder beter hebben kunnen doen, in tegen deel heeft de NDP een chaos van het land gemaakt. De bruggen hebben wij wel nodig gehad!De surinamer moet de kansen krijgen om zich te ontplooien maar moet zelf gaan werken aan zijn eigen ontwikkeling. Niemand kan, gaat en moet dat voor je doen. Wat men niet moet vergeten is dat de regering Venetiaan heel wat zaken op orde moest stellen, en ja het kon beter en ik als Surinamer ben niet trots op hoe alles is verlopen tijdens de laatste regeer periode van Venetiaan. Laten we nu kijken hoe Bouterse het land naar betere tijden zal leiden, voor mijn land en volk hoop ik dat hij erin slaagt.


  Maak melding

 11. Waar is die tijd gebleven he?

  Ven in het groete Holland!

  Alles is maar voor een tijdje.

  Wie had gedacht dat deze mneer tot zijn 99ste president van dit land zou blijven is bedrogen uit gekomen.

  Bouta for president,………….Neks no fout!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.