Suriname kan maar niet afrekenen met kinderarbeid

9

PARAMARIBO, 21 nov – Het lukt maar niet kinderarbeid uit te bannen. Minister Joyce Amarello-Williams van Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu, ATM, ziet nogal wat obstakels. Niet dat er geen pogingen worden ondernomen.

De politie treedt meer dan eens op tegen jonge fruit- en krantenverkopers. Die zijn niet alleen een sociaal symptoom. Menige weggebruiker ergert zich groen aan hun verkooppraktijken bij kruispunten. “Optreden gaat moeilijk, omdat er bij dit soort arbeid geen sprake is van een relatie van werknemer tegenover werkgever”, zegt Amarello-Williams. Er is hooguit een familielid in de buurt.

Zulke volwassenen worden dan aangesproken. Dan blijkt het symptoom een diepere oorzaak te hebben. Het gaat om kinderrijke gezinnen met vaak slechts één ouder aan het hoofd. “Je probeert dan te werken aan een oplossing”, aldus Amarello-Williams. Maar permanent oplossen gaat moeilijk. “Kinderarbeid mag absoluut niet getolereerd worden. Maar een goede aanpak vereist integraal beleid.”

9 REACTIES

 1. Minister , wat minder in de zakken stoppen incluis uw collegas.
  geef dit soort allenstaande ouders een aanvullend bijstand en laat de kinderen naar school gaan.
  we leven niet in afrika.


  Maak melding

 2. Soms snap ik die hele regering niet dus deze min ook niet.

  Als mensen (ouderen/kinderen)overlast veroorzaken moeten zij voor boeten.
  Ook in het verkeer, men doet dat niet en komt met rotzooi vertellingen.

  Maar niemand(REGERING) doet echt iets tegen
  armoede of sociaal problemen maar men komt altijd met een lulkoek verhaal één oudergezin groot gezin puur gelul.
  Gezin dit gezin dat….puur lieg en bedrieg.

  Maar dan wat moeten de kinderen doen pinaren als hond, gaan roven, dieven, moorden.

  De mond vol stabiel maar een echt financiel/sociaal plan hebben deze ezels niet……niet eens een (lands)staatsziekenfonds….maar zij kwamen niet verder dan een gaarkeuken voor de halfgaar.

  Daarom de mond het liefst dichthouden…men is minister geworden om te komen vertellen…SPOORKJES…maar daadwerkelijk iets doen iets tastbaar……nooit…never…..alleen lulkoek verhalen voor de idioot….ik zou zeggen de gek is gestabiliseerd, iets anders zie ik echt niet dan belazer verhalen van FRONT.


  Maak melding

 3. Amarello-Williams, familie van…?

  “Het gaat om kinderrijke gezinnen met vaak slechts één ouder aan het hoofd.”

  Dat weten we al sinds mensengeheugen. Er is nooit hier wat aan gedaan. Nooit wetgeving gemaakt of indien aanwezig, nooit verbeterd.

  De Surinaamse RAMMELAARS hebben daardoor altijd vrijspel gehad; vaderkonijnen (pakoni’s), de verwekkers van het vele nageslacht bij diversen van hun lustobjecten (mamanokoni’s).

  Je kan het Amarello. Go for it.
  Zet er mensen op die er verstand van hebben.


  Maak melding

 4. Dit is een van de alom gepredikte parameters van die zogenaamde welvaart- en stabiliteit in het land. Die kinderen worden aangezet omdat de aanzetters geen andere keus hebben om hen brood op de plank te bezorgen. Dat is de Surinaamse realiteit!


  Maak melding

 5. Goed nieuws, maar zijn zij eerst door die leugendetector gesafed? Wij maken ons onstervelijk belachlijk als blijkt dat het van binnenuit kilogrammen- en aan alle kanten rammelt. Als wij het weten, weet die grote wereld het ook.


  Maak melding

 6. het lijkt mij heel verstandig dat een aantal van jullie eerst goed lezen wat er staat en dan reageren, waneer die demagoog in ocer zijn leugens verteld op de podium moet jullie ook zo kritisch zijn.


  Maak melding

 7. Jonge kinderen horen te spelen met vriendjes en vriendinnen.Helaas geldt deze regel niet voor vele kinderen in Suriname.Het probleem moet bij de wortel aangepakt worsen.De kinderen helpen mee om het gezinsinkomen te vergroten.De Surinaamse overheid moet men ondersteunende maatregelen komen waardoor dit verschijnsel de kop ingedrukt kan worden.Men moet erger(dus kinderprostitutie)zien te voorkomen.


  Maak melding

 8. Praten over kinderen = bevolking van Su…komt een domoor als Du…en staat als aap te springen als baby lummel ik wil naar Ocer.
  Kom Du ik zal je brengen…. ja…. daar !!!!! als IDIOOT DU.


  Maak melding

 9. Goed gezegd liever te laat dan nooit.
  Als deze regering het nu ook toegeeft
  moet er niet alleen over gesproken worden.
  Maar jullie moeten gezamelijk naar een oplossing zoeken,DUS NIET HIERBIJ LATEN.

  Doe er ook wat mee, Maar wat ik niet kan begrijpen is dat de president het voedsel probleem van het wereld wil aanpakken en deze diengens ziet hij over het hoofd of liever gezegd wat betreft deze zaken dan is hij zelfs doof en blind letterlijk bedoeld

  Tang Boeng.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.