zaterdag, februari 24, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurDouble-feature: Tjon Poen Gie en Struikelblok

Double-feature: Tjon Poen Gie en Struikelblok

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 19 nov – Vanaf 19 november is in de Readytex Art Gallery nieuw werk te zien van de kunstenaars Roddney Tjon Poen Gie en George Struikelblok. In deze double feature presenteert kunstenaar Roddney Tjon Poen Gie een selectie van werkstukken die hij recentelijk tijdens zijn artist in residence periode (in het kader van het Artropa uitwisselingsproject) aan het kunstinstituut Duende te Rotterdam, creëerde.

Tjon Poen Gie die in Suriname het meest bekend staat om zijn beschilderde driedimensionale werkstukken vervaardigd van drijfhout en andere natuurlijke materialen, presenteert tijdens deze double-feature voor het eerst een collectie welke voornamelijk uit schilderijen bestaat. Dat Tjon Poen Gie altijd al geschilderd heeft en daarbij ook altijd gebruik maakt van lijnen en tekens en symbolen uit de cultuur van zijn voorouders, is bekend. Maar het laatste werk van Tjon Poen Gie toont een nieuwe dimensie. Geïnspireerd door zijn nieuwe omgeving schildert de kunstenaar op de achtergrond herkenbare elementen van de Rotterdamse architectuur.

De double-feature in Readytex Art Gallery presenteert ook nieuwe werkstukken van de hand van de bekende Surinaamse kunstenaar George Struikelblok. De kleurrijke moderne schilderijen van Struikelblok trekken al jaren de aandacht van het kunstminnend publiek in Suriname, Nederland en diverse andere landen in Europa. De abstracte weergave, vooral in het begin van zijn kunstcarrière, van het gevoelig thema rondom het overlijden van zijn vader voor zijn eigen geboorte en zijn zoektocht naar een lijn van communicatie tussen het leven en de dood, heeft zijn publiek altijd weten te boeien. Maar ook jaren later als Struikelblok in plaats van alleen de dood ook de liefde en het geluk van het gezinsleven zijn kunst positief laat beïnvloeden, blijft het werk fascineren.

Readytex Art Gallery
Double-feature: Roddney Tjon Poen Gie en George Struikelblok
Datum: 19 t/m 28 november, 2009

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES