Geen stiekem gedoe in Surinaams doorgangshuis

5

PARAMARIBO, 18 nov – Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie is geen voorstander van formele geheimzinnigheid rond doorgangshuis Opa Doeli. Een voorstel van een adviesgroep om media te weren, gaat de prullenbak in. Met de mensenrechten van de jong ontspoorden wordt niet gegrapt.

De media weren kan juist een averechtse werking hebben. Journalisten toegang verlenen tot het doorgangshuis garandeert bovendien naleving van het internationale Kinderrechtenverdrag. “Ik ben voorstander van openheid en transparantie, overeenkomstig het verdrag”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd. Het voorstel heeft dan ook geen schijn van kans.

Volgens de adviesgroep moet vooral rekening worden gehouden met de privacy van de jongeren. Dus moeten ook rechtszittingen achter gesloten deuren plaatsvinden. Santokhi vindt dat alleen zinnig als de cliënt er zelf om vraagt. Het beste is dat de media en de leiding van Opa Doeli onderling afstemmen. In elk geval moet er ruimte zijn voor het toetsen van wat het doorgangshuis doet aan regels en doelstellingen.

5 REACTIES

 1. Wat bedoelt deze zogenaamde ‘adviesgroep’? Welke mensen hebben hier zitting in? En what about de privacy van de slachtoffers van deze vooral jeugdige criminelen? Als er volgens de ‘adviesgroep’ zaken zijn die het daglicht niet kunnen verdragen, dan is er iets structureel fout. Ik ben het eens met de minister. Transparantie en geen grappen maken met de mensenrechten. De media hoort te fungeren als de spreekbuis van het volk. Dus dat. Geef me één goede reden waarom de media geweerd zou moeten worden.


  Maak melding

 2. De mens wordt vrij geboren,maar één van de eerste dingen die hij leert, is dat hij moet doen wat hem gezegd wordt, en dat doet hij dan ook de rest van zijn leven.

  Hij wordt eerst tot slaaf van zijn ouders gemaakt

  Hij blijft hun instructies volgen, en heeft alleen nog in bepaalde situaties ,het recht om zijn eigen methodes uit te kiezen en troost zich met de illussie van autonomie.

  Autonomie”Een menselijke geboorte recht, die
  slechts enkele bereiken(Berne)”

  De minister heeft gelijk,openheid en transparantie.

  De jeugdigen kunnen zelf vertellen,hoe het zit met hun pshychische begeleiding.
  Hoe ziet de begeleiding eruit?
  Hoeveel keer komt het maatschappelijk werk per cliént?
  krijgen ze klappen?
  hebben ze last van laster?
  krijgen ze goed te eten?
  wat krijgen ze te eten?
  hoeveel keer per dag krijgen de jeugdigen te eten?

  Is de jeugdige bang om te praten,vanwege intimidatie?

  Gaat de media nazorg verlenen,als blijkt dat ding jeugdige e klage.

  Is het 1 dag aapjes kijken?
  Heeft de media last van verdeel en heer en tweedeling zaaien.

  Kijk als je problemen aan de dag wil brengen als media moet je de ethische kant van het beroep, onder de loep nemen.

  Pers is vinger aan de pols.
  Wie beschermt dan de jeugdigen als er misstanden aan de dag komen ,die het daglicht niet kunnen verdragen.

  Komen ook buitenlandse media,bijv. uit Holland.


  Maak melding

 3. Meer investeren Minister en moderne systemen hanteren.Het zal wel weer aan geld ontbreken.
  Dan maar een keertje geen snoepreisjes en serieus aan deze jongeren gaan denken


  Maak melding

 4. @ B.O.G
  zorg eerst voor dat de risicogroepen hun vaccin krijgen en dat er genoeg vaccin in het land. men heeft het over zanderij maar ze vergeten frans guyana en guyana waar mensen illegaal het land binnen komen de brazilianen niet vergeten.


  Maak melding

 5. We kunnen veel adviseren, maar de bottomline is dat SURINAME GEEN GELD EN MIDDELEN HEEFT. Onze bodemschatten gaan voor een appel, ei en handvol tjoe naar het rijke westen. En van bedelen kan je geen staat opbouwen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.