Veroordeelden laken situatie Surinaamse cellen

7

PARAMARIBO, 16 nov – De situatie in cellenhuizen van de politie is een regelrechte schending van mensenrechten. Dit stellen ruim honderd veroordeelden die een kort geding aanspannen tegen de staat. Wat vooral steekt is dat overplaatsing naar gevangenissen al lang geen automatisme is.

Dat heeft alles te maken met overbevolking. De politiecellen zijn zowat tot de nok gevuld, voornamelijk vanwege de constante aanvoer van arrestanten. Justitie vindt de klagers toch wat overdrijven. Ze zouden pas echt gelijk hebben als ze niet gevoed werden. “Maar ze krijgen eten, drinken en gratis onderdak”, zegt officier van justitie Garcia Paragsingh tegenover de Times of Suriname.

Justitie is vaker aangeschreven. Volgens Paragsingh is onder meer overplaatsing gevraagd. Maar dat gaat niet omdat de gevangenissen ook al vol zitten. De veroordeelden vinden het opeengepakt zitten onverantwoord. Behalve allerlei onhygiënische toestanden, dreigt ook regelrecht gevaar. Plegers van geweldsdelicten krijgen geen therapie. Van resocialisatie is al helemaal geen sprake.

7 REACTIES

 1. Houden zo! Misschien dat deze situatie de mensen aanzet om hun gezonde verstand te gebruiken om geen criminele activiteiten te ontplooien. En een eenvoudige diefstal valt m.i. ook al onder de noemer “crimineel”. Ruimte zat in Su, bouw er nog maar een paar cellenhuizen bij.


  Maak melding

 2. Deze gasten hebben lef ,zeg en teveel noten op hun zang.
  Wat verwachten ?? Een vijfsterrenbehandeling en behuizing?? Ze kosten de belastingbetaler al een vermogen en presteren niks daar tegenover ,behalve dan ellende en t ongemak van hun handel en wandel , en dan nog babbels hebben.
  Wie niet te maken wil hebben met datgene waarover ze klagen , moet maar zorgen dat hij/zij niks doet waardoor hij/zij daar belandt.
  Don,t pay the crime, if you don,t wanna do the time. As simple as it is.


  Maak melding

 3. triest en zeker als je niet weet waarover je praat. gratis onderdak eten en drinken dat rechtvaardigd niet de omstandigheden . en dan ben je officier. heb zelf een rondleiding gehad in su i.v.m een werk bezoek.het kan beter.


  Maak melding

 4. en dan ook niet meer klagen als je op schiphol inwendig gefouilleerd word .
  wat wil je nog meer net geland en direct al iets in je hol.
  vergeet vooral niet dat sommige mensen onschuldig zijn


  Maak melding

 5. Deze misdadigers hebben geen recht om te spreken.Weten ze hoeveel leed ze veroorzaakt hebben? Beseffen ze hoeveel ons land aan ze uitgeeft? Ik kende iemand die 9 van de 12 maanden binnen zat. Om uit te rusten en niets te doen en dagelijks 3 keren eten krijgen.En deze bandieten krijgen veel beter eten dan de hardwerkende Surinamers zich kunnen veroorloven: dit kan toch niet? Ik stel voor ze alleen vegetarisch eten aan te bieden.Ze worden dan minder agressief en zullen de gevangenis niet als een soort hotel zien.Geef ze elke dag dagoeblad uit de sloten met breukrijst.Meer zijn ze niet waard.


  Maak melding

 6. Laat veroordeelden a.u.b.een bezigheid hebben,leer ze indien ze daar aanleg voor hebben een vak(vooral de langgestraften)zet ze aan het werk(landbouw enz)laat ze hun eigen eten verbouwen,su.heeft er ruimte genoeg voor.Stop ze in een werkkamp en breng ze respect voor de maatschapij bij.wie weet vinden ze de weg terug naar de samenleving.


  Maak melding

 7. Laat ze lekker daar zitten.
  Ze willen zeker een 5 sterren gevangenis met internet en airco. Die zooi daar moeten de doodstraf krijgen. Het zijn zware criminelen, moordenaars en verkrachters.
  Zijn mensen die anderen levenslange trauma hebben bezorgd en dan willen deze gevangenen eisen stellen no way.
  Laat ze mekaar lekker afmaken daar opgeruimd staat netjes en kost de staat (arbeiders) geen geld.

  Hoop dat men gauw de doodstraf weer invoert.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.