President Suriname spreekt in Rotterdam

24

PARAMARIBO, 16 nov – De Nationale Partij Suriname (NPS) van de Surinaamse president Venetiaan kent een grote groep belangstellenden in Nederland. Deze groep vormt formeel de afdeling Nederland van de NPS. Op uitnodiging van deze afdeling is er op zaterdag 21 november 2009 een ontmoeting met de heer Venetiaan in zijn hoedanigheid als voorzitter van de NPS.

Op 25 mei 2010 zijn in Suriname de verkiezingen van de leden van de Nationale Assemblee. Volgens de grondwet, kiezen deze leden de nieuwe president van de republiek voor een periode van 5 jaar. De NPS is één van de invloedrijke partijen die meedoen aan deze verkiezing. De afgelopen 5 jaren heeft de NPS zich hard gemaakt voor stabiliteit en sociaal-economische ontwikkeling voor het land en volk van Suriname. In het nieuwe verkiezingsprogramma zijn de sociaal-economische ontwikkeling en de evenredige verdeling van de rijkdommen de belangrijkste doelstellingen van de NPS.

Tegen deze achtergrond spreekt de president van de republiek Suriname, drs. Ronald Venetiaan, in zijn rol als voorzitter van de Nationale Partij Suriname sympathisanten in Rotterdam toe.

Het gesprek gaat onder meer over het verkiezingsprogramma 2010 van de NPS en de eventuele samenwerking met andere partijen. Uiteraard zal ook de toekomstige relatie tussen Suriname en Nederland ter sprake komen.

De bijeenkomst vindt plaats om 14:00u in het congrescentrum Engels in het Groothandelsgebouw te Rotterdam.

24 REACTIES

 1. Laat die man in Su.blijven hoor !!!!!!!!! Die man heeft haast tien jaar let op 10 jaren…….aaneengesloten daar als Pres…..gezeten en geen MOER voor de SURNED betekend.
  Dus om ons iets hier te komen beloven en hem geloven dan ben jij knettergek.
  Al wil jij je NPS noemen(domme-club)

  Zulke lummels hebben wij hier niet nodig..niemand hoeft sinterklaas… Pieterbaas voor ons hier te spelen….problemen hier lossen wij met Balkie op…Problemen in Su behoort hij daar te regelen.

  Wat hij komt vertellen hebben wij echt niet nodig…(kan je toch niet vreten of energie betalen)En verder komen vertellen wees bang voor Militairen…dan wil ik hem JUIST NU..zeggen kijkuit met die Santi-Tak-toki van JOUW.
  En hem ook wijs maken 40% van de winst van GOUD dan zat het land op ROZEN…maar niet die domme dingen die zij daar uithalen hier komen mooi praten…daarom blijf a.u.b….beleefd THUIS…Opa RONALD.

  Er is meer maar wij zullen jouw sparen(domein/visa)…laat opa weg blijven vertellen.
  Want wij zitten te kijken naar een lieg/bedrieg dominee….aboi taige mi Theo-loog papa.


  Maak melding

 2. de nationale partij suriname afdeling nederland heeft de huidige voorzitter de heer venetiaan uitgenodigd om een ontmoeting met deze te hebben.

  wat wilt deze afdeling eigenlijk bereiken met de komst van de voorzitter aan nederland.en wat voor invloed heeft deze afdeling bij de komende verkiezing op 25 mei 2010.gaan deze de nationale partij suriname financieel steunen want stemmen mogen zei toch niet.

  die man is gewoon op bedeltocht om propaganda martiaal te verzamelen voor de a.s. verkiezing en we moeten ook niet vergeten dat hij de uitnodiging persoonlijk aan hare majesteit de koningin beatrix wilt toereiken om een staatsbezoek aan suriname te brengen.

  voor wat hoort wat,dus Mr baarh maakt je klaar.we zijn ook benieuwd wat roy khemradj dit keer aan de kijk luisteraars heeft te vertellen.


  Maak melding

 3. Ik hoop dat hij voor een “lege zaal” komt te sytaan omdat dit een verkiezingsstunt is.Vooral venetiaan moet er niet aan denken om SuriNeds in Nederland te komen spreken over verkiezingsprogramma`s.Zijn hele zittingsperiode heeft hij NOOIT en te Nimmer aandacht besteed aan de (ex)landgenoten.Dit vind ik een te doorzichtige propagandastunt.Een van zijn minsters heeft kortgeleden nog ruiterlijk toegegeven dat er fouten zijn gemaakt over de “Gouddeal” met o.a. IAMGOLDmultinational.Een parlementsvoorzitter die het van de daken schreeuwd dat hij de baas van de president is en ook daarnaar handeld!!!!!De Surinamers in Nederland zijn toch wel iets slimmer denk ik.Te zijnertijd worden ze door de echte Nederlanders hier te lande uitgelachen om deze joker denk ik…….


  Maak melding

 4. NPS Nederland?

  Schaam je! Je mag niet eens stemmen! En dan nodig je de president van het land uit dat je als het ware uitkotst? Vraag aan de president om stemrecht te geven aan alle in het buitenland wonende, maar in Suriname geborenen. Stelletje feestvierders!


  Maak melding

 5. wat komt hij hier doen, hij heeft hier niets te komen melden, hij is geen voorstanders voor surneds in suriname, dus hij moet zijn mond dichthouden of liever in zijn bananen boom klimmen..


  Maak melding

 6. Wat heeft deze man zijn leden/achterban te vertellen. Ik denkt dat hij helemaal niets meer te vertellen heeft. Uit zijn daden blijkt duidelijk hoe hij zijn volk negeert en kleineert en hij is nooit bereikbaar voor zijn volk.

  Uit sarcasme tegenover het volk en uit hoogheidwaanzin sluit deze burgermeester zich altijd op in zijn fort en is alleen bereikbaar voor zijn meesters uit Nederland.

  Hij neemt maatschappelijk nooit deel aan activiteiten en evenementen van de Afrikaanse Surinamer en politiek gezien blijkt ook(ontvangt alleen maar buitenlanders) duidelijk, uit zijn attitude, dat hij zijn volk niets meer hoeft uit te leggen. Duidelijk blijkt nu dat hij zich niet meer zo prettig voelt, omdat de zeer intelligente Somoharjo hem stevig aan zijn pitten heeft vast gehouden. Want ballen heeft hij niet. Nooit gehad.

  Zal hij zijn domme aanhang toch vertellen waarom hij heeft bewerkstelligd dat al zijn landgenoten vooral zijn soortgenoten het land zijn uit gevlucht vanwege armoede?

  Terwijl een groot deel van het volk werkloos is, geeft Venetiaan bataljons werklozen chinezen uit China uitgebreid de kans om werkgelegenheid en de arbeidsplaatsen te bemensen in Suriname. Normaal gesproken creëert een burgermeester werkgelegenheid voor zijn eigen bevolking maar bij burgermeester Venetiaan leeft in een omgekeerde wereld.

  Hij heeft het merendeel van de intellectuelen het land uitgejaagd met zijn Zuid-Afrikaanse apartheidssysteem (bantu beleid) en rancuneus gedrag tegen de Afrikaanse Surinamer.

  Voor mijn part mag hij uitleggen waarom hij al het goud aan de Canadese maatschappij als cadeau heeft gegeven?

  Terwijl met de opbrengsten van duizenden tonnen aan goud zouden wij een goed onderwijssysteem kunnen financieren.
  Waardoor wij later niet meer afhankelijk hoeven te zijn van buitenlandse kennis, die onze waardigheid te niet doet.

  De jeugd van nu zou een positief toekomst beeld hebben en zelfverzekerd aan de globalisatie kunnen deelnemen op een gelijkwaardig niveau.

  Wij zouden een goed gezondheidszorg, een goed ontwikkeld onderwijssysteem met een hoog educatief pedagogisch didactisch niveau in de stad en de districten verwezenlijken.dit zou een brede technische, economische, sociale en maatschappelijk onderwijsbasis leggen voor onze nakomelingen.
  Met zo een groot voorraad aan goud zouden we daarmee een goed zorgverzekeringenstelsel kunnen financieren met duidelijke garantie voor jongeren en ouderopvang en zorg.

  Wij zouden daarmee ook een goed huisvestingsbeleid en woningbouwprogramma’s voor woningzoekenden en sociaal zwakkeren in de maatschappij kunnen financieren.

  Daarnaast konden we investeren in de productiesector door productiefabrieken en bedrijven bouwen die voor de export van onze producten zorgdragen en werkgelegenheid voor onze burgers creëren, zodat ze in eigen onderhoud en hun gezinnen konden onderhouden.

  Laat hij uitleggen waarom hij met ruggespraak van charlatan en schurk baba Sardjoe, gratis en voor niets duizenden vierkante hectare oerbos heeft laten wegkappen door de Chinezen?
  Deze chinezen hebben het oerwoud ontbos maar hebben de middelen om het de houtblokkennaar het buitenland te exporteren.

  Vertelt uw achterban waarom zij toevallig niets krijgen van hun eigen stamhoofd terwijl juist de vreemdelingen een koninklijke ontvangst krijgen, met tal van privileges, zoals binnen een dag de Surinaamse nationaliteit en paspoort?

  Vertel uw achterban waarom de Afrikaanse Surinaamse bevolkingsgroep wordt behandeld als vreemdeling in eigen land. Zij wiens bloed eeuwenlang heeft gevloeid door slavernij nog steeds een slaafse behandeling krijgen van u en uw NPS.

  Terwijl buitenlanders die van verre komen zich gedragen als landheren van het land omdat ze binnen enkele dagen absurde grote stukken grond ontvangen die ze vervolgen doorverkopen aan uw achterban voor heel veel geld. Terwijl ze de gronden voor niets hebben gehad.

  Beste sinterklaas van de NPS, wilt u uw achterban vertellen waarom de kinderen die in het land zijn geboren en getogen, geen vierkante meter domeingrond krijgen om een eigen huis te kunnen bouwen? Of veel geld moeten betalen aan corrupte ambtenaren. Terwijl anderen vijf en zes kavels domeingronden krijgen?

  Wat heeft u ooit voor de mensen van uw dorp Para in onverwacht gedaan? Wilt u dat alstublieft uitleggen?


  Maak melding

 7. Deze man moet niet in europa komen.
  Hij moet liever otmar rodgers naar papua, ghana en dat soort landen.
  Deze breedlachende imbeciel met beschamende (schaam)lippen heeft het land verkocht a la afrika. Multinationals hollen het land uit en de bevolking geniet van de inkomsten alleen deze afrikaanse neanderthaler.

  Deze man moet president worden van een bejaardenclub.
  Teringzooitje heeft hij van het land gemaakt.


  Maak melding

 8. Deze man komt een bezoek brengen in Rotterdam.
  Ik wil hem verzoeken om gelijk even zijn schoonzoon op te zoeken te blijdorp.

  misschien kan zijn schoonzoon hem financieel steunen want velen betalen een behoorlijke entree om zijn schoonzoon te mogen bewonderen.

  Misschien kan venetiaan ook plaats nemen in een kooi waar de bezoeker met bananen hem mogen verwelkommen.


  Maak melding

 9. blijf thuis knul we mogen niet eens stemmen.
  en hou je praatjes voor iem anders .
  of ben je hier om te kijken of te selecteren
  wie in 2010 goud gratis mag afhalen en natuurlijk 5% winst uitkeerd aan suriname bedoel jou om je eigen lip te spekken schande


  Maak melding

 10. @5 DAS

  libie president.

  Fa a waka nanga a story?

  Bea is dood,dat is nu bekend en alsnog de condoleances.

  Je hebt of had, twee vriendinnen?

  Is je angalampoe in su gebleven?

  Dus, laat president.

  Pres heeft ook last van culturele script slavernij.

  Hij wil dat niemand hem pijn doet,Dat denkt hij,maar zijn handelen tonen dat hij nog in script is, want hij doet anderen wel pijn.

  Zelf therapie,helpt niet meer ,omdat de president zich zelf niet meer wijs kan maken dat zwarten juist van verdeel en heers af moeten.
  Pshychotherapeuten help onze president.

  Bijv. niets doen aan kinderbijslag.
  Vraag de nps erudieten in Holland info over een goed structureel onderwijs beleid.


  Maak melding

 11. Respect!

  De President van Suriname is natuurlijk welkom in Nederland.

  Enne, als je geen respect toont voor de president van je geboorteland, verwacht dan ook geen respect van de Nederlanders, dus….
  Of dacht je ooh ze lachen hem uit maar mij niet, struisvogel…
  En als de zaal leeg is, dan staat het de volgende dag in de telegraaf, leuk gevoel is dat, als je een echte suri bent….maar niet heus!!


  Maak melding

 12. waneer komt bouterse naar nederland om zijn aanhangers te spreken ?? de echte nederlander lachen mensen als jou uit isri want jullie lopen achter de man aan die moorden op zijn geweten heeft en de vernietiging van suriname, hij is ook veroordeeld in nederland voor drugs. lees de reaktie op het internet waneer bouterse in het nieuws is die zijn echt niet mals sommige nederlanders vragen zich af wat deze man bouterse nog meer moet doen met de surinamers voor hun ogen open gaan idioot dat je bent.


  Maak melding

 13. Netwerk (11),

  Het verhaal is af. Lees het bij memories. We zijn nog een tijdje in SME blijven wonen maar moesten later vluchten. Alles wat ik verder nog ga vertellen is te prive.
  Bedankt voor de condoleanse.

  Verder begrijp ik niet het nut van NPS Nederland. Is er ook een NPS VS? Zijn ze in Nederland stemmers aan het ronselen die niet stemgerechtigd zijn? Ik snap het niet, of ik mis de kennis om het nut er van in te zien.
  De president mag van mij naar Nederland, maar wat betekent hij voor de NPSers in Ned.?


  Maak melding

 14. NIET DAT IK IETS ZAL PROPAGEREN voor de NPS, NDP of wie dan ook,maar ook ditmaal tonen de Surinamers aan vooral een HEEL NEGATIEVE INSLAG te hebben.

  Als het zou gaan om het wereldkampioenschap NEGATIEVISME zouden Surinamers met overmacht de gouden medailles binnen halen.

  Zie de vele negatieve en ook vaak onbenullige reacties. Iets opbouwend (mag ook opbouwende kritiek zijn) aandragen daar verstaat men de kunst kennelijk niet van, maar AFKRAKEN is men kampioen in.

  Vooral zij die in Nederland woonachtig zijn en zich kennelijk in het paradijs wanen dat zij kennelijk mede hebben helpen opbouwen (denken zij tenminste).

  Geen wonder dat met zulke lieden absoluut niks postitiefs op te bouwen is.

  God zij met SME en laat deze lieden a.u.b. vooral in NL blijven.

  De Sranangmang.

  P.S.

  Geert W. laat uitrekenen hoeveel jullie NL kosten en wat jullie NL opleveren. Hebben jullie daar ook op gereageerd?? Vast niet.

  Tegenover de blankeman zijn jullie meestal erg zwijgzaam en instemmend “JA” knikken.

  Eenmaal met vakantie in SME hangen jullie dan vaak “de mondige Surinamers uit”, maar weer op Schiphol is dat dan 180 graden gewijzigd.


  Maak melding

 15. Beste Sranangman,

  Wil je met ons jouw positieve en constructieve visie met ons delen over uw president en Suriname.

  Wij niet van houden van bavianenverhalen maar van daden.

  Kun je ons uitgebreid de positieve economische vooruitgang uitleggen.

  Misschien zijn wij blind voor al het goede die deze man voor het land heeft gedaan.

  Graag onderbouwen met feiten zoals gebouwde fabrieken, huizen, scholen.enz.


  Maak melding

 16. Wij sur-ned worden beschouwd als buitenlanders en ook dienovereenkomstig behandeld.De mensen die hem hebben uitgenodigd zijn knettergek.Je geeft je uit als nps-ers en als je naar suriname moet, kom je suriname niet binnen zonder een visum.Laat die Baviaan eerst wat aan het visa-beleid doen en ons als surinamer accepteren.Mooie praatjes vullen geen gaatjes.


  Maak melding

 17. Die NPS-Nederland bestaat alleen maar uit die spookambtenaren uit Suriname,ze innen gewoon hun maandsalaris vanuit Suriname en ook een uitkering hier in Nederland.
  Daarom doet de NPS en de rest van het boeventuig niets aan het probleem van Spookambtenaren.Venetiaan komt ze hier vertellen dat ze nergens bang voor hoeven te zijn hun spooksalaris wordt gewoon doorbetaald.NPS-Nederland pfffff wat een benaming zeg om wederom het volk een hap zand in de ogen te strooien,maar ze zijn echt niet meer dom,figuren als DU wel ja.

  DU als je idool Brunswijk ook naar Nederland komt,volgt bouta hem wel.


  Maak melding

 18. het zit ze in het bloed negatievisme.
  het is toch gek voor woorden dat je een discussie moet voeren met mensen die aanhangers zijn van iemand die aantoonbaar bedriegd moord in drugs zit , mensen als hetnetwerk zijn zeer labiel, je moet toch gestoord zijn om een drugs dealer moordenaar dictator boven vene te zien vene is velen malen integer dat bouterse en die domme massa hier aanwezig op dit forum stelletje landverraders bij elkaar .


  Maak melding

 19. deze man moet kilo’s bruine bonen eten daarna kan men hem lanceren naar europa.
  Linea recta blijdorp waar zijn familieleden verblijven.
  Want kerosine is duurder dan bruine bonen.


  Maak melding

 20. disie wene ofu vene,

  no sabibie fa karie disie man.

  he sososo taki taki mang.taki man law mang de

  disie hing noitie doe fa bung sanie fu yepie hing srefi blaka mang. ma hing mikie so so moeilyk na blaka mang. hing bari bari herie day. hing kai tok tok tokt tok noitie ing doe. hing na soso kakaka.
  so mie pai min taki. kakalasi


  Maak melding

 21. Het steekt je he DU,dat zelf hier op het forum de aanhang van Bouterse niet te tellen is.
  Ga je 1x afvragen hoe dat nou zal komen,als je boevengilde echt voor het volk zou gaan was het nooit zover gekomen.
  Het Surinaamse stemvolk is het stelen , liegen en bedriegen van je boevengilde spuug en spuug zat,in 2010 krijgen ze een afstraffing van hier tot ginder,wacht maar af hahahahaha dan ,dan DU belandt jij gegarandeerd in een gesticht.
  Zeik maar een eind weg,scheld maar een eind weg op die aanhang,WE DONT CARE.


  Maak melding

 22. @ redding
  ik word moe van die dommigheid van jullie ndp-ers het is makelijk om een andere nickname aan te nemen dan hoop ik dat ze verstandig gaan lullen maar nee ze vallen allemaal door de mand met dom gelul hun revo praatjes, de bouterse aanhangers bestaat grotendeels uit criminelen drugsdealers ezels ook hier heb je ze, en dat verbaast mij niet hoor redding.iedereen die bouterse aan de macht willen houden niet van suriname dat is mijn stelling.dit nog ik zal niet in een gesticht belanden maar suriname zal in de afgrond belanden, dan is er maar één plaats voor bouterse en zijn aanhangers en dat is de brandstapel zodat wij voor een en voor altijd van jullie af zijn .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.