Drugskoeriers nu ook per auto door Suriname

33

PARAMARIBO, 16 nov – Drugskoeriers of bolletjesslikkers gaan nu ook vaker over de weg met hun waar. Volgens minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie is vooral de autoroute Nickerie-Paramaribo geliefd. Justitie treft al maatregelen.

Er komt onder meer een urinetest die identiek is aan die op de Johan Adolf Pengel luchthaven. De test zal steekproefsgewijs worden gehouden. “Drugshandelaren zoeken nieuwe mogelijkheden om drugs af te zetten in de hoofdstad. We zijn op de hoogte”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd. De omslag heeft kennelijk te maken met de verscherpte wegcontroles.

Sinds de aanvang is reeds ruim dertig kilo drugs in beslag genomen. De drugs komen voornamelijk uit buurland Guyana. Ook andere wegroutes lijken geliefd. Justitie wil daarom in het gehele land wegblokkades invoeren. “De criminelen zijn op zoek naar andere mogelijkheden om hun drugs in Paramaribo te krijgen en die wegen zullen we afsluiten”, aldus Santokhi.

33 REACTIES

 1. “Drugskoeriers nu ook per auto door Suriname”

  Blijkbaar verwachtte men de koeriers op de fiets of bromfiets anno 2009. Hoe zit het met de grote rijsttrucks en boten zullen die ook onderworpen aan een controle.

  Sinds de verdwijning van die 80 kilo horen wij elke dag weer een nieuw plan, de een nog zotter dan de ander, maar goed.

  Blijkbaar moeten mensen de indruk krijgen dat deze man goed en heel hard werkt.

  Hoe zit het eigenlijk met het onderzoek?


  Maak melding

 2. jaag die beesten op maakt het zo moeilijk mogelijk want ze denken maar aan één ding en dat is zo snel mogelijk rijk tenkoste van alles en iedereen, er is een tijd geweest in surinaame waar deze beesten de grootste drugsdealers van suriname bescherming kregen van het toenmalig gezag in suriname.


  Maak melding

 3. Alleen drugs verhalen zit in deze man zijn hoofd.
  Hij heeft zelf geen moer anders te doen…elkedag ..drugs ..drugs….als een GEK…of als heel Su. uit drugs bestaat…onze DRUGS minister.


  Maak melding

 4. Het is altijd zo,dat dieven en drugskoeriers altijd een stapje voor de politie zijn,wie weet hoeveel drugs ze niet naar Parbo gesmokkeld hebben voor deze ontdekking van de politie.Daarom zeg ik dat je steeds bij de tijd moet zijn want de methoden veranderen zich heel vlug.


  Maak melding

 5. Nr 1 wat doe jij tegen drugsbestrijding i.p.v. laffe kritiek uiten op mensen die Su proberen te behoeden voor nog meer onheil!!!
  Waarschijnlijk ben jij een van de vele doorgesnove poedels!!!


  Maak melding

 6. Indien je niet in staat bent binnen je eigen korps drugs aan te pakken,hoe ga je dat dan landelijk doen?

  La me nie lache hoor, stelletje hypocryten!!!


  Maak melding

 7. de minister chandrikapersad santokhi moet niet doen alsof zijn neus bloed.de hele economie van suriname drijft op drugsgeld.

  als deze man echt serieus bezig wilt zijn, dan moet hij nu overgaan tot het confisqueren van alle bezittingen van de drugsdealers.hoopt dat hij de goeie voorbeeld mag geven.en niet blijvend babbelen.


  Maak melding

 8. @pitbul
  “Nr 1 wat doe jij tegen drugsbestrijding”

  Door niet te gebruiken en te verhandelen, kan je stellen dat ik aan drugsbestrijding doe. Kan jij of die pathologische leugenaar dat ook beweren.

  Dit bericht is zo dom dat het nooit in de krant had mogen staan, ga kritisch leren denken.

  Trouwens wist je dat een pitbul een onbetrouwbare hond is, kies een andere naam.


  Maak melding

 9. Ai baja, zo een half jaar voor de verkiezingen,is het opvallen erg opvallend dat Santoki,steeds komt aanwaaien met onmogelijke,domme en klinkklare onzin nieuws over drugsbestrijding.Maar daar bij hoek Steenbakkerijstraat/waterkant,voor de bank en de kerk,tiert de drugshandel weleig,zo gewoon in het openbaar,de politie ziet het maar kijkt steevast de andere kant op.
  Santoki denkt dat het volk dom is en dom blijft,dus vandaar dat hij stuntelt met zijn berichten over drugsbestrijding.


  Maak melding

 10. whawhawhawhawhaaaaaa, oh per auto?Mi gee,ik dacht altijd lopend met lende doekje om wahwhawhawhaaaa.
  Ai Santoki wordt malende,door gewetenswroegingen weet hij niet meer wat hij moet zeggen.
  Hij weet dat de grote drugsbaronnen,wo Brunswijk en zijn soort in onbetaalbare SUV`s(voor de gewone man) rijden in kasten van huizen wonen,laat hij daar gaan beginnen met invallen te doen,dan komt hij er vanzelf wel achter dat het een peuleschilletje is om daadkrachtiger op te treden tegen dat soort gespuis,maar de angel zit `m in ,dat Santoki het lef niet heeft of wil hebben om dat gespuis van Brunswijk te elemineren,iedereen in Suriname weet waar de drugs-schoen wringt,alleen Santoki doet alsof zijn neus bloedt.En sommigen zien graag deze schijnheil als toekomstige President???????
  Maar tja bij God en in Suriname is alles mogelijk.


  Maak melding

 11. Misschien is het handig,dat de minister helemaal overnieuw begint:

  1. hij roept alle mensen op (bigie dagoes),voor een algemene bekering anti-drugs

  2.als die zich aanmelden,moeten zij wel afzweren niet meer met drug te frommelen

  3.in geheim ook bemoeienis van de meeste inlichtingen diensten. De vervelende grote mannen,moeten wel oplossingen geven ,voor vragen betreft lijnen.

  4. streep trekken:onder-grens-criminaliteit(zijn de mensen die willen bekerenen/of al zijn bekeert).
  Ze betalen dan belasting over de som van hun kapitaal,wat onrechtmatig is verkregen weer aan de bevolking geven,bijv door verslavingszorg te financieëren,in alle districten is het volksgewenst,dat zij opvanghuizen bouwen,voor de mensen die hen rijk hebben gemaaakt.
  Ze krijgen een diploma of identiteitsbewijs “verandering”.

  En dan ding trawan sa wan tan boven de grenslijn,die hardnekkigen,ja dan moet Su niet prettig vertoeven, voor hen zijn.
  Jacht op hen maken en lange straffen en tijdens detentie in binnen een buiotenland alleen met ernstig verslaafden laten werken en meedenken hoe, waarom en wat met hun kapitaal, dat een last is geworden voor de doorsnee mens.

  Van goede huize of van slechte huize,deze gasten vragen je niet gebruik drugs.

  Ze dienen het je zonder dat je wil toe,als hij, vaak zelf ook slachtoffer,de tijd in de gaten houdt,wanneer de persoon afhankelijk is geworden(zijn investeringskapitaal),het niet weet ,en zich niet zo prettig begint te voelen,en dan komt hij vaak op de proppen.

  Ben jij wijs en sterk, als volwassene,dan krijgt hij,je neefje,je nichtje,je zoon,je dochter te pakken.

  In eten,in sopie,in jonko(blaka jonko) en als de meisjes niet op passen dan hoereren,en hun geslachtdelen ook van drugs voorzien.

  Boven in de hoofd verslaafd en onder om nog meer geld voor die hebzuchtige,materialistische verslaafde boven jou in de herarchische lijn.

  Daarom zou een algemene oproep op zijn plaats zijn,vinden wij het netwerk en de jongeren die de NDP steunen.
  Een vampier moet en wil voort bestaan.


  Maak melding

 12. “Santoki denkt dat het volk dom is en dom blijft,”.

  We moeten gewoon toegeven dat sommige Surinamers gewoon dom zijn en dom blijven, hoe anders kan je verklaren dat er sommige Surinamers om zulke berichten zitten te springen.

  Neem ‘ezel DU’ als bijvoorbeeld, die doet er alles aan om als domste over te komen, dit zijn het soort type waar tokkie en front het van moet hebben.


  Maak melding

 13. @ Die pathologisch leugenaar op nummer 13,
  jij hebt last van persoonlijkheidsstoornist en bouterse ook .
  ik heb een paar vragen aan jou ,
  hoe noem iemand die op tv verteld dat er mensen op de vlucht zijn neergeschoten terwijl dat niet waar is, die mensen zijn op zeer brute en beestachtige manier afgeslacht en die monster heeft ook aan meegedaan. hoe noem jij iemand die zijn kamaraad van het eerste uur ophangt in de gevangenis en doodleuk aan die stomme massa verteld dat hij zich heeft verhangen aan de een touwtje van zijn inderbroek ik heb het over roy horp, bouterse verteld ook doodleuk aan die domme massa dat militairen door zonnen steek zijn overleden ik kan hele boek schrijven over de leugens van bouterse en sterker nog hij gelooft er zelf in, en mensen als na mi ook dan ben jij in mijn ogen geestelijk niet in orde. zie reaktie nummer 16, bouterse deed het per vliegtuig in het binnenland zijn drugstransporten werden bewaakt door militairen van het nationale leger van suriname vergeet dino bouterse niet en rupert Christopher suri ambassadeur in brazilie.ik zeg het nogmaals de aanhangers van bouterse moeten hun grote smoel houden en eerst de wandaden van bouterse afkeuren en afstand van die misdaden nemen dan pas mogen jullie mee doen met de discussie.je kan geen voorstander van hitler zijn en zitting willen nemen in een menserechten commissie onmogelijk


  Maak melding

 14. Ik voel en bemerk de zorg,frustratie,machteloosheid,irritatie en woede onder de forum-leden.
  Dit kan ik mij heel goed voorstellen.En gelukkig ook maar dat wij allemaal verschillende meningen mogen hebben.Ik vind wel dat we elkaars mening moeten respecteren en elkaar niet moeten kleineren vanwege een verschil van mening.

  Minister Santokhi is zeer goed bezig.Het controleren op diverse plekken in Suriname is slechts een deel van een grootscheepse aanpak.Zoals ik al eerder in deze forum kenschetste….Deze man voegt het woord bij de daad.Zelfs na de verkiezingen.We streven toch allemaal naar een gezond en veilig Suriname??Nou,laten we de actie van deze minister toejuichen!!!!
  In naam van onze kinderen en de daarop volgende generatie.


  Maak melding

 15. Nr 1 Suris zijn geboren laffaards!!! Altijd langs de zijlijn staan en kritiek hebben op anderen die wel lef en initiatief tonen!!! Maar zelf niet het vermogen of de kunde hebben om iets positief bij te dragen aan de sameleving in Su!! Losers!!!


  Maak melding

 16. pitbuller (lees pitch boeller)

  Laat me weten wanneer en waar ik je kan ontmoeten.
  Als je in tata woont , ik ben gauw op vakantie en ook daar wil ik je een brasa komen geven. Zeg het maar.
  Je gaat niet mijn landgenoten uitschelden achter je zielige pc.
  Je moet realiteit onder de ogen zien.
  Het heeft allemaal niks met lafheid te maken.


  Maak melding

 17. DU,nogmaals,geef je op als kroongetuige,je weet alles ,wat er gebeurd is in Fort-Zeelandia,ze geven gratis tickets weg ,wat doe jij nog hier?
  Niet hier blablablabla,whawhawhaaaa als je Bouta idd achter de tralies wil krijgen ,denk ik dat het alleen aan jouw kan liggen om dit voor elkaar te krijgen.Jij bent de enige lijkt mij ,die alles tot in de kleine details hebt meegemaakt toch?


  Maak melding

 18. Jammer dat de pers “Sommigen” welig voedt met iedere puf die die “Cowboy” laat en ook nog domme reacties ontlokt.

  we hoeven dit soort verhaaltjes niet te horen . Doe je werk en toon met cijfers aan hoe je binnen een bepaalde tijdspanne criminaliteit (drugs) aan banden legt !!

  Iedere keer broadcast deze stomme ezel zijn volgende zet en meneer de crimineel leest aandachtig mee !!!

  De tijd van jopi penpen ,stanvaste ,de drie aapjes en de Brulaap (Vene) is voorbij .
  Surinamers hebben veel geleerd in de afgelopen 40 jaar van overwegend slechte regeerders !!

  De kiezer weet wel raad met je mister “Cowboy “


  Maak melding

 19. ai boi DU, jij noemt mij dom en achterlijk?Hahahhaahha heb je het over je zelf soms?3/4 van de reageerders noemen je Dom,Dombo,Ezel enz.enz.,zover wilde ik nooit gaan,maar kan ik het helpen dat jij idd dom bent,had je maar naar school moeten gaan en niet op hoeken van straten moeten hangen,jij typt een hoop koeterwals,je spelling is miserabel,jij weet niet wanneer je stam+T moet gebruiken of nog erger je kent het verschil niet ,dus om mij voor dom en achterlijk uit te maken ,moet je van ZEER goede huize komen,maar daar kom je niet vandaan je bent gewoon een bakabini boi die mee wil praten voor jouw soort is het gelukkig goed dat er zoiets als internet bestaat.
  Zo gauw men je in de tang heeft ga je over om anderen voor dom uit te maken,hahahahahahaaha zo een zielig figuur ben je.


  Maak melding

 20. @ nummer 28
  niet iedereen uit die bakanini is een bouterse aanhanger je hebt genoeg mensen die wel hun verstandt kunnen gebruiken dat kan ik niet van jou zeggen mi boi. ik hoeft niet van goede huizen te komen om te weten dat iedereen die terug wil naar de militaire periode van bouterse dom en ondankbaar zijn dat weet zelf een kleinkind.weet je wie dom zijn de mensen die hier bouterse vertegenwoordigen en het voor hem opnemen en daar hoor jij ook bij redding, ik zeg het nog een keer tegen jou en knoop het goed in jou oren de aanhangers van bouterse moeten hun smoel dichthouden waneer het over drugs gaat en morele kwestie. mocht het zijn dat je nog schrijffouten zie dan hoor ik het van jou graag, laten wij afspreken dat ik wat aan mijn schrijffouten ga doen en jij wat aan jou algemene ontwikkeling ok.


  Maak melding

 21. Hahhahahahaahaa DU,verstandT??? Ik hoefT??? Migado jere je blijft koeterwals typen.
  Aan me algemene ontwikkeling mankeert echt niets,de jouwe is miserabel.

  In een democratie is ieder vrij om welke partij dan ook te steunen.Zie de PVV(wilders),CD(Jan Maat), ea,worden die partijen uitgesloten?Neen dus,maar we weten allemaal dat jij een democraat bent van l.k me r..t.
  Nogaamls DU,ze geven gratis ticket aan neppe getuigen,geef je op en ga daar waar ze je nodig hebben,want jij weet alles over die periode,zit niet hier op je luier..t,blablablabla te verkondigen.


  Maak melding

 22. Quote:
  Never argue with an idiot, they drag you down to their level and beat you with experience .

  In nagenoeg ieder topic zit wel iemand die van normaal communiceren niks afweet.
  Dit doet afbreuk aan de discussie voorzover daar sprake van is.

  what a waste !


  Maak melding

 23. dat is het enige wat jij kan doen lachen als een boer met kiespijn en de schoolmeester hier uithangen.dit bedoel ik met jou algemene ontwikkeling je wil praten over zaken waar jij geen moer van afweet janmaat werd niet uitgesloten maar wel geiesoleerd door alle partijen in de kamer,ik ben niet bang voor wilders omdat ik sterk geloof in de nederlandse democratie en sterker nog europa heeft nog meer van dit soort figuren maar die zijn nooit aan de macht gekomen, haider, jean marie le pen, filip Dewinter.jij bent kortzichtige domme ezele inplaats dat jij de kant kiest van de mensen die de drugs problemen aanpakken kiest jij de kant van de drugs dealers mss ben jij zelf ook zo een dealer want de ndp bestaat uit drugs criminelen . probeer mij met argumenten tegen te spreken laat zien wat jij in jou mars hebt?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.