woensdag, april 17, 2024
HomeOnderwerpenPolitiekVoorzittershamer lustobject in Surinaams parlement

Voorzittershamer lustobject in Surinaams parlement

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 nov – Pure wellust. Zo beschrijft parlementsvoorzitter Paul Somohardjo de voortvarendheid die aan de dag is gelegd om hem te ‘vervangen’ tijdens een openbare vergadering. Tweede ondervoorzitter Carmelita Ferreira negeerde en de eerste ondervoorzitter en Somohardjo om voorzittertje te mogen spelen. Al was het voor slechts enkele minuten.

Genoeg tijd om de vergadering te verdagen. Ferreira, lid van de NPS van president Ronald Venetiaan, leek op revanche uit: Somohardjo een hak zetten. Die had haar immers straal genegeerd tijdens een vorige vergadering. Ondanks haar aanwezigheid verdaagde hij de vergadering toen, omdat er zogenaamd geen vervanger was. Het is de Surinaamse democratie ten voeten uit.

Wie niet beter weet, zou denken dat het tegenover elkaar staande partijen betrof. Maar dit doen leden van de coalitie elkaar aan. Erger nog het gaat om leden van één en dezelfde politieke combinatie, het Nieuw Front. Niet zelden is de onderlinge aversie zo geblakerd dat er nog nauwelijks grond over is voor samenwerken. Het verbaast dan ook niet dat het parlement nog maar zelden bijeenkomt.

Nog wordt een onvoorstelbare spilzucht ten toon gespreid. Met Ferreira’s actie is de zoveelste gelegenheid tot vergaderen om zeep geholpen. Of nog iemand zich afvraagt of dit het is dat kiezers is beloofd? Frappant genoeg zegt Ferreira het juist gedaan te hebben voor de democratie, “om als parlement ons gezicht te redden.” Kennelijk een kwestie van perspectief.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

33 REACTIES
 1. Lustobject!

  In de swampen van midden Suriname is er maar een lustobject; de KWIE-KWIE! Vraag me maar, daar weet ik alles van! Deze stevige, donker geharnaste bodemzwemmer die door deskundigen een Meerval-achtige wordt genoemd heeft een snor, maar geen baard. Zijn neefje trouwens, de “PLATKOP” heeft wel baard, maar geen snor.
  Vele Surinamers lusten de PLATKOP niet. Sommigen noemen het een “obia-visie!” In de dierenwereld komt er geen wissi, geen wassi en ook geen obia voor. Alleen de mens heeft de buik van deze PLATKOP volgestopt met zoutvlees en andere halucinerende spullen en heeft dat de naam van obia-visie gegeven.

  Wat in het echt dus een lustobject is, is door toedoen van de mens iets gevaarlijks geworden, zo ook DE HAMER.
  En daarmee wordt de vooruitgang van ons land bedreigd als het in de verkeerde handen valt.


  Maak melding
 2. Nu is het wachten totdat ze mekaars schedel inslaan met die hamer. Het is toch beledigend om je als burger door deze grappenmakers te laten vertegenwoordigen


  Maak melding
 3. Somo denkt dat zijn wil wet is in het parlement, maar nu hij weet dat zijn dagen
  in dit regeer periode geteld zijn en dat hij
  met zijn partij het andere regerende partijen in het front ook belachlijk probeertr te maken door zijn domheid.
  Ik hoop dat hij nu moet laten zien om alleen maar met zijn partij de verkiezing in moet gaan dan zal het blijken of de gene die voor hun stemmen ook net zo’n leeghoofd is als hem zelf.
  Degene die voor hem zal stemmen zullen alleen de mensen die hij een stuk grond heeft gegeven meer niet . Denk na zelfs die daklozen tegen hem nu protesteren, ook zij worden met 2 maten gemeten.

  Tang Boeng….


  Maak melding
 4. Hoe dom en achterlijk deze mensen zijn…moeten zij toch nu zelf gaan inzien.
  (gewoon.. gek.. ziek)

  Is dit beleid voor vooruitgang en toekomst van Su….HAMER VAN DE VOORZITTER….is ervoor vechten HEBZUCHTIG lopen doen is dat toekomst voor Su….is dat jouw wettelijke plicht tegenover de gemeenschap hamer van voorzitter.
  FRONT gewoon een club DOMBO’S…niks te doen zakkenvullers..liegers …bedriegers…Minderkunnen wij het echt niet maken gewoon stommiteit.
  En toch durven de gemeenschap dit wijs te maken…..BEDRIEGERIJ…mi boi.


  Maak melding
 5. ferreira is bezig de voorzitter somohardjo te terroriseren en deze man kennende zal zeker de brutaliteit van de eendaagse kuiken ferreira gebruiken om uit het nieuw front te treden.somohardjo beschouwd zich zelfs na bouterse als de tweede machtigste man in de politieke arena.

  deze zelfde somohardjo heeft al een paar keren doen schemeren over het presidentschap,maar in kringen bij het nieuw front doet men echt laconiek hierover.vooral de voorzitter van de nps de heer venetiaan hemzelf.

  wie weet als venetiaan niet achter feirrera staat.want deze is nog een antwoord verschuldigd aan somohardjo over het presidentschap.macht laat soms principes vallen en is gebleken met de labiele houding van de voorzitter van de nps.

  venetiaan moeten wij goed volgen,deze man is een stille gevaar voor suriname.het asfalteren van de affobakaweg is niet zomaar uit de lucht komen vallen en de miljoenen lening van de idb aan kersten concern heeft een geweldige impact op deze man gehad.een volgende keer meer hierover.

  een stelletje primitieve domkoppen als je mij vraagt.


  Maak melding
 6. Volgens mij klopt het artikel niet. In DWT stond een heel ander verhaal.

  Carmelita Ferreira is de derde in lijn voor de voorzittershamer. Omdat de andere afwezig waren werd zij opgedragen de hamer te hanteren. De vergadering ging o.a. over de douane wetten. Echter er waren zoals gewoonlijk onvoldoende parlementariers. Carmelita Ferreira kon niets anders doen dan de vergadering verdagen. Terwijl zij daarmee bezig was kwam Somo binnen. Ook werd nog een andere parlemetarier die net de zaal verlaten had gevraagd terug te komen zodat er alsnog voldoende parlementariers zouden zijn. Deze was echter locaniek. Hij antwoorde – volkomen terecht – dat Carmelita Ferreira al bezig was de vergadering te verdagen. Terug gaan was dus een gepasseerd station.

  Nee Carmelita Ferreira heeft exact gedaan wat zij volgens de regels moest doen. De voorzitter hoort dat toch te weten.

  Nee als er iemand dom was dan was het Somo die met alle geweld naar huis moest om om te kleden voor een begravenis. Hij had toch ook vooraf die kleding kunnen aantrekken of zich in één van de ruimtes kunnen omkleden. Doe ik ook regelmatig.

  Nee het probleem is van geheel andere orde en heeft meer met de personen Carmelita Ferreira & Somo te maken.

  Nee het is echt een bananen republiek. Voorzitters die “Hamertje Tik” spelen, DNA leden die nooit komen op dagen, en meer

  @Brantimaka
  Je inzending komt over als warige onzin en achterklap.


  Maak melding
 7. Neus jouw verhaal klopt niet, weer een lieg en bedrieg als die vriend van je.

  Dan waarom hebben zij in het verleden niet vergaderd bij afwezigheid voorzitter.

  De hamer wordt toegewezen…door de voorzitter zelf.
  Het zou toch leuk zijn heel wat vergaderingen zijn in het verleden aangevraagd deze zijn NOOIT in behandeling genomen….DOOR WIE…jaja DICTATOR SOMO de VOORZITTER….waarom hebben de andere Democraten niks gedaan….zij hebben de bek vol….van RECHTSSTAAT…DEMOCRATIE…..Bij afwezigheid van de voorzitter konden juist zij de boel daar overnemen en vergaderen….Dit hebben zij juist ook…….nagelaten …..daarom Neus ga uit je neus vreten en houd je zelve maar bezig met rotzooi.
  Als jij dit niet kan zien ben jij ziende blind en horende doof.


  Maak melding
 8. Het netwerk en de jongeren die de NDP steunen,denken dat de bestuurders front,meer inzicht krijgen in de maniier waarop zij op een bepaald moment een deel van hun persoonlijkheid aan het volk tonen.

  Het antwoord op deze vraag ligt in de sfeer van de miskenning en de referentiekader.
  Ziet doen,laat doen.

  Willen ze veranderen moeten zij zich bewust worden van aspecten van de werkelijkheid die
  zij meet z’n allen daar in het DNA miskennen.

  Miskenning= het onbewust negeren van informatie die relevant is voor de oplossing van een probleem.


  Maak melding
 9. Het netwerk en de jongeren die de NDP steunen,denken dat de bestuurders front,meer inzicht moeten krijgen in de maniier waarop zij op een bepaald moment een deel van hun persoonlijkheid aan het volk tonen.

  Het antwoord op deze vraag ligt in de sfeer van de miskenning en de referentiekader.
  Ziet doen,laat doen.

  Willen ze veranderen moeten zij zich bewust worden van aspecten van de werkelijkheid die
  zij meet z’n allen daar in het DNA miskennen.

  Miskenning= het onbewust negeren van informatie die relevant is voor de oplossing van een probleem.


  Maak melding
 10. Negeren en buitensluiten,zoals gbeurt met de NDP,zijn bekende vormen om mensen ,ook volwassenen,te straffen.

  Allemaal gedragingen van miskenning.

  Deze 27 jarige instandgehouden miskenning, heeft de volksleiders NDP en daarmede ook het Surinaamsvolk,onthouden van de geringste stroke, waar de boodschap NDP en de aanhangers zijn niet-OKÉ,al dan niet openlijk in de DNA wordt uitgesproken.

  Miskenning is een pshychologische afwijking!

  Zwarten blijken daar meer last van te hebben.

  Als ik dat weet speel ik jullie zwarten lekker uit.


  Maak melding
 11. Ouders,volksleiders dien denken dat kinderen,het Surinaams volk het leuk vinden om geplaagd te worden houden zich zelf voor de gek.

  In werkelijkheid laten kindern,het volk,het zich in het gunstige geval welgevallen om tegemoet te komen de behoefte van hun ouders,volks leiders aan een uitlaat voor negatieve gevoelens.

  Kinderen,het Surinaams volk die zich”sportief” laat plagen of heeft laten plagen,hunkeren in feite naar aandacht van hun ouders,volksleiders front.


  Maak melding
 12. A Combinatie verkort de zittings periode van de regering, het vok zal dat waarderen en jullie gaan alleen de verkiezing in met als doel regeermacht de komende vijf jaren .


  Maak melding
 13. Even wat spelregels om de filosofie van het netwerk en de jongeren die de NDP steunen te begrijpen of te pakken.

  De filosofie om diverse aspecten van de persoonlijkheid te begrijpen.

  Vanuit gaande dat:
  Mensen zijn OKE
  Iederéén heeft het vermogen om te denken
  Mensen bepalen hun eigen leot door middel van besluiten,en deze besluiten kunnen herzien worden.

  Uit deze veronderstellingen volgen twee basis principes die het netwerk en de jongeren die de NDP steunen hanteren.

  1. open communicatie
  2. werken met contracten, afspraken.

  Als ik mij gedraag,denk en voel in antwoord op wat hier en nu om mij heen gebeurt,waarbij ik alle mogelijkheden die mij als Volwassene ten dienste staan, een goed toonbeeld geven, gebruik,dan kunnen wij zeggen dat wij vanuit ons Volwassene reageren.

  Het kan soms zijn dat ik mij gedraag,denk en voel op een manier die kopie is van die van één van mij /jou ouders of van anderen die ouder figuren voor ons/mij waren(toonbeeld).
  In dat geval kun je zeggen dat ik/jij reageer vauit het voorbeeld van vroegere ouder reacties,ego-toestand.In ieder geval je gedraagt je indentiek vanuit het toonbeeld van één van onze ouders of ze nu goed of slecht waren/zijn.

  En soms keer je/ik terug in het gedrag, de gevoelens en het denken zoals die zich als kind bij mij/jou/ons als kind voordeden.
  In dat geval reageer ik/jij vanuit mijn/jou kind ego-toestand.

  Het netwerk en de jongeren die de NDP steunen,middels dit forum met u aan het communiceren zijn,gebeurt dat vanuit ieder persoonlijke drie ego- toestanden .(OVK model).
  Als je dat door hebt dan is het een prettigge manier vcan omgaan met elkaar.

  Anderzijds kan het netwerk en de jongeren die de NDP steunen, atwoorden vanuit elk van uwer drie gerepareerde ego- toestanden.

  Iemand die mishandelt is in zijn jeugd en zijn ouder ego toestand en kind ego toestand niet gaat reparenting is een gevaar voor zichzelf en zijn omgeving en als hij in het parlement komt zonder zijn leven en zijn doel te hebben verandert,dan a moro gevaarlijk.

  Kijk geen kinderbijslagwet
  Geen sporthallen die met ovefrheidbeleid gebruikt worden
  geen genoeg consultatie bureau’s
  kinderen krijgen in bepaalde gebieden nog donker water te drinken in de stad.

  Deze ministes heeft een probleem met zij ouder figuren,hij doet hetzelfde wat hem is aangedaan met kinderen,anders kunnen het netwerk en de jongeren niet denken.

  Persoonlijkheidsonderzoek aan bevolen aan deze lustobjecten.


  Maak melding
 14. hahahaha ik moet echt lachen om de reaktie van nummer 18, ik vraag mij af of hij snapt wat hij allemaal schrijft, over het vermogen om te denken ben ik met jou eens maar ik vraag mij af of de ndp jongeren en aanhagers dat wel kunnen doen zelf denken, vertel de jongeren die het niet weten dat door dat het slechte en vernietig beleid van bouterse onze sterke gulden zijn waarde heeft verloren, tijdens zijn militaire regime heeft alles zijn waarde verloren ook de pensioen jij bent een veradelijke demagoog bouterse zag kans om miljoenen aan wapen uit te geven terwijl zijn volk crepeer hij voerde een economisch beleid dat heeft geleid dat suriname de armoede grens had bereikt zonder pakketen uit het buitenland zou er anargie uitbreken in suriname . gebruik jou verstand het netwerk als jij die hebt ik heb mijn twijfels. wat jij moet doen is bijde kanten belichten en niet doen alsof de problemen waar suriname mee zit de schuld is van het front dan ben jij niet eerlijk maar een grote bedrieger en leugenaar


  Maak melding
 15. @netwerk.

  De ernstigste vormen van buitensluiting was de repressie onder de NMR met zijn avondklok (heel het vereningingsleven plat, alle sociale contacten onmogelijk), met zijn volksmilitie (niemand durfde meer iets te zeggen want voor je het wist was er weer een militie lid die er niets van begreep en je contrac-revolutionair noemde, reden genoeg om opgepakt te worden en/of in het openbaar gezweept).


  Maak melding
 16. @ 19

  Alle mensen, met uitzondering van @ 19,met een ernstige hersenbeschadiging, hebben het vermogen tot denken.

  Het is daarom ieders eigen verantwoordelijkheid om te beslissen wat hij of zij van zijn leven verlangt.

  Iederéén zal uiteindelijk moeten leven met de gevolgen van dit besluit.

  @ 19 kiest voor haat.

  Soms kunnen het netwerk en de jongeren die de NDP steunen niet waarderen of accepteren wat @19 doet,roept,typt.

  Maar het netwerk en de jongeren die de NDP steunen,accepteren altijd altijd wat u bent.

  In het begin is @19 een menselijk wezen voor het netwerk en de jongeren die de NDP steunen OK, hoewel @19 zijn gedrag dat niet altijd is.

  Het netwerk en de jongeren, die de NDP steunen, staan niet boven @19, en @19 staat niet boven het netwerk en de jongeren.

  @19 als mensen zijn wij van hetzelfde niveau.

  Dit blijft waar,ook als onze prestaties verschillend zijn of als wij van verschillend ras,leeftijd of godsdienst zijn.


  Maak melding
 17. Tweede ondervoorzitter Carmelita Ferreira negeerde en de eerste ondervoorzitter en Somohardjo om voorzittertje te mogen spelen. Al was het voor slechts enkele minuten.

  Is dit abn/surinaams nederlands?
  Onbegrijpelijk vind ik deze zin.


  Maak melding
 18. Democratie = water bij de wijn doen.

  Als je teveel water bij de wijn doet, dan komt de ongewenste ontlasting e.a. uit de plee en de riolen naar boven drijven. Dat is nu de situatie van de huidige Surinaamse democratie!

  Het kost de huidige beleidsmakers, vertegenwoordigers e.a. nog zeker een generatie of twee van hun eigen soort om voldoende opgevoed te worden en zich als zodanig te gedragen en te handelen zoals een ware burger zich betaamt.

  Het is opvallend dat men vergeleken met enkele decennia geleden deze verandering ook direct op straat (vooral in het verkeer) waar kan nemen. Mijns inziens een milde vorm van anarchie.

  Tegenwoordig bestaan namelijk zowel de ‘politici’ als hun achterban uit “het volk”! Deze gebruiken het miniem aan hen toebedeelde en karig ontwikkeld intellect om duidelijke etnisch onderscheid te maken. Net een aapje dat net ontdekt heeft dat er zich ook nog andere soorten aapjes bevinden in het dierenrijk, na al die jaren samenwonen op één (1) eiland.

  De burgerij is het land allang ontvlucht en identificeert zich alleen op emotionele momenten met Suriname.

  Jammer hoor! Wie durft weer orde in de tent te brengen?

  Tja, anders gezegd; wie ruimt eerst de rotzooi op, voordat ze hun zakken komen vullen? Of laten ze ons achter met een zoveelste verveelvoudiging van de oude rotzooi?


  Maak melding
 19. God%$# cliche,

  Ze hebben het steeds over jongeren. “Geef de jongeren ook een kans” zegt iedereen. Ondertussen worden deze “jongeren” opgeleid om te praten (oubollig nederlands) en te denken (primitief/crimineel) zoals zij (huidige politici). Wat gaan die straks, over een paar jaartjes zeggen; “Geef de jongeren ook een kans” ?


  Maak melding
 20. Niet te geloven,Zelfs de doorsnee Burger is beter ontwikkeld,dan de gemiddelde Parlementarier,niet te vergeten,die ene met die ene met die voorz.hamer,Haha,heeft niet eens een basischool-getuigschrift.HiHiHI.


  Maak melding
 21. Wat een rotzooi!!! Geen gevoel van schaamte, geen gevoel voor medeleven met de bevolking, geen gevoel voor medeleven met enige natievorming, geen idee hoe kwalitatief te leven als mens, geen gevoel van onmacht om degelijk te regeren, ……slechts gevoel van medeleven voor de eigen (onder-)buik en portemonnee als een uitgehongerd en uitgemergeld varken op zoek naar vreten! Precies zoals het een onkundig en primitief persoon met criminele inslag betaamt! Schande! Wat een stelletje viezerikken!!!


  Maak melding
 22. We struikelen over de stront en de rioolratten hier in Suriname!!!!!!!!!!

  Niemand die ze (zichzelf uiteraard) terug durft te sturen naar de djarie osso’s, de rijstvelden, de bossen, de kampongs en God weet welke plee’s nog meer!!! Ik spreek uit ervaring.

  Ik kom mensen tegen aan het werk (overheid) die nu een eerste huisje beginnen te bouwen en voor het eerst te maken krijgen met de aanschaf en bouw van een toilet (nooit eerder op een gezeten), de aanschaf van (ras-)honden, een schutting, een eerste auto, etc. Statussymbolen voor de een, dagelijkse noodzaak voor de ander!

  Dit zijn mensen die ‘geregeld’ worden en zo vooruit komen en niks kunnen presteren (qua arbeid) maar wel op beleidsposities terechtkomen!!!

  Die dragen de ‘mooiste en duurste kleding maar lopen met een leeghoofd rond!!! Ze zijn herkenbaar aan de dure dassen, de ‘halve’ pakken, de disco hemden met gouden kettinkjes over de das en vette zweethoofden! Soms ook herkenbaar aan een doffe rij gouden tanden in de eretribune van het orale lichaamsgedeelte.

  Mensen met een degelijke opleiding die wel arbeiden maar geen politieke kleur bekennen, blijven zonder promotie zitten verloederen op hun oude plek. Zij die kritiek leveren kunnen oprotten! Zakkenvullerij!!!

  God behoede ons, wees ons niet ongenadig vanwege de vele stripfiguren in de Surinaamse politiek!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES