OM neemt bedreiging Surinaamse journalist serieus

23

PARAMARIBO, 12 nov – De bedreigingen tegen journalist Ivan Cairo van het dagblad de Ware Tijd zijn serieus genoeg voor een justitieel onderzoek. Cairo heeft onder meer vragen te beantwoorden gehad over het dreigtelefoontje van een anonieme man. De man belde de redactie om zijn misnoegen te uiten over bepaalde berichtgeving.

Een redactielid kreeg te horen dat Cairo moest ophouden met berichten over het arrestatieteam van de politie. “Hij moet oppassen, anders merkt hij het wel”, werd gezegd. Met name artikelen over de verduistering van een hoeveelheid in beslag genomen drugs schijnt verkeerd aan te komen. “Het stemt tot nadenken over hoe met de journalistiek wordt omgegaan in Suriname”, zegt Cairo.

Hij trekt een vergelijking met de jaren tachtig toen journalisten ook werden bedreigd. De militaire periode met zijn muilkorfbeleid tegen massamedia heeft al sporen genoeg nagelaten. “Ik ben niet bang, maar natuurlijk ben je nog voorzichtiger en probeer je zo min mogelijk in situaties te komen waar je risico’s loopt”, aldus Cairo. Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie is blij met het onderzoek.

23 REACTIES

 1. wie kent nog het geval van die dame vanessa.

  deze man cairo is gewoon op sensatie uit.hij moet de dingen niet gaan associëren,anders roept hij geesten op,dat hij niet kan bezweren.

  journalisten mogen geen waarzeggers spelen, nog minder getier journalistiek voeren.maar gewoon met eer en geweten.

  sommige van de gasten is hun hobby om met vuur te spelen en men vergeet ook te snel of men wil dingen toetsen.wat zeker niet bevorderlijk is in deze tijd.


  Maak melding

 2. Via Telesur en of de andere providers moet toch te achterhalen zijn welk telefoon of mobielnr heeft gebeld.
  Zo moeilijk moet het toch niet zijn?
  Indien het nummer bekend is dan moet publiekelijk het nr kenbaar worden gemaakt en aan het volk vragen wie dit nr herkend en van wie die is (prepaid nr)


  Maak melding

 3. Het zal me niet verbazen als later blijkt dat Santohi zelf een hand in deze bedreigingen heeft.

  Santohi loopt meestal iedereen die in zijn straatje loopt of zijn mening en visie niet deelt her en der te bedreigen.

  De onderdanen gedragen zich doorgaans naar hun meester. Goed voorbeeld doet het goede volgen. In dit geval is het slecht voorbeeld doet het slechte volgen.

  Caïro, laat je niet ontmoedigen door deze dictatoriale manipulatie en bedreiging van deze z.g.n. dictaat democraten. De macht van het woord is sterker dan bommen en granaten, pistoolkogels of bijlen. De macht van het woord is onserfelijk, het bloeit zodra iemand uit zijn / haar slaap ontwaakt.

  Anana blessi


  Maak melding

 4. Correctie
  Het zal me niet verbazen als later blijkt dat Santohi zelf een hand in deze bedreigingen heeft.

  Santohi loopt meestal iedereen die niet in zijn straatje loopt of zijn mening en visie niet deelt her en der te bedreigen.

  De onderdanen gedragen zich doorgaans naar hun meester. Goed voorbeeld doet het goede volgen. In dit geval is het slecht voorbeeld doet het slechte volgen.

  Caïro, laat je niet ontmoedigen door deze dictatoriale manipulatie en bedreiging van deze z.g.n. dictaat democraten. De macht van het woord is sterker dan bommen en granaten, pistoolkogels of bijlen. De macht van het woord is onserfelijk, het bloeit zodra iemand uit zijn / haar slaap ontwaakt.

  Anana blessi


  Maak melding

 5. De mini-ster wilde de media niets over deze zaak vertellen want de media zou geinfiltreerd zijn door de mafia.

  De media wordt nu anoniem bedreigd.

  De minister is blij met het onderzoek, welk onderzoek, door wie?????

  Watch there is more to come, 80 kilo is toch een paar miljoenen waard en de belangen zijn groot.


  Maak melding

 6. Jaja Democratie..Democratie..jaja…u ziet zelf hoe het werkt…Dictatuur is dictatuur u weet zelf hoe dat werkt…..MAAR NU…wie heeft het meest last van nieuws over A-Team…juist t’m…de MIN. zelf…dus de VHP…dus men hoeft niks verder te zoeken dan binnen het bolwerk van de VHP…. gewoon Min.v.J&P


  Maak melding

 7. Dit is in mijn ogen gewoon een politiek gegeven in mijn oog. Het huidige regering een schuldgevoel geven van dat zij de mensen gewoon niet beschermen tegen zulke mensen.
  Dat mensen zelfs ook op hun werk niet een veilig gevoel krijgen en thuis ook. Straks wordt dan ook zogenaamd hun fam. bedreig en wat hoor je dan. Het regering duegt niet want dit zal sowieso straks door diverse partijen bij propoganda zal worden gebruikt.
  Waarom gaat deze journalist niet naar het hoge raad of zoiets dat horen zij toch te weten of wilt deze man in de spotlight staan.
  Denk erover na .


  Maak melding

 8. Die gasten hebben er zelf mee te maken, in beslag genomen en door verkocht.
  Om zulke gasten gaat suriname niet vooruit komen, door hun te doen gaat suriname een broko pranasie blijven.
  Die persoon die cairo bedreigde heeft er 100% iets mee te maken, hij kreeg het zeker heet onder zijn voeten, maar dat hij belde is juist een domme fout, wat een sukkel die zicht laat leiden door woede.
  Door dat te doen gaan mensen zicht juist dingens afvragen, door die bedreiging kan je dus ervan uitgaan dat politie &justitie er iets mee temaken hebben, 80 kilo is teveel om ongezien te laten verdwijnen, dus er moet wel een paar man achter zitten.


  Maak melding

 9. Kennenlijk zijn de drugs “zg. VERDWENEN”, maar intussen verkocht door de leden van de politieke partij V.H.P om “strakts” met de opbrengst “PARTIJPROPOGANDA” te voeren net als bij een voorgaande verkiezing toen “TONNEN RIJST” was verdwenen en tot dusver geen klaarheid erin is gebracht.


  Maak melding

 10. @ nummer 1
  als je niet met elkaar eens bent dan stap je naar de rechter zo hoord dat in iedere democratie, maar mensen als jou leven nog steeds in de waan van de jaren 80.


  Maak melding

 11. Hopelijk wordt de bedreiger snel gepakt en geeft de rechter een duidelijk signaal af.

  neus

  JIJ BENT GEEN MOER WAARD…je bent gewoon een domoor….de bedreiger is nu gewoon een bedrieger en dat is de Min. ZELF….(Santi tak toki) denk jij dat iemand anders last heeft als men schurken aanpakt…hij gaat ook eraan……… geloof mij….Dubbel Agenda heeft een lelijk probleem………. …er gaan doden vallen ….als ze nu niet uitkijken….wat weet jij…. ga in je neus peuteren daar in je neus zit een hoop troep…zelf een hoeveelheid van A-Team…100…ga in je neus peuteren…mi boy….Boyke.


  Maak melding

 12. @Tjally

  Jullie van de NDP houden toch zo van complot theorieeen! Ik zal je er hier een geven.

  De grote cokebaron van SME – we weten wel wie – heeft een zwakkeschakel gevonden in het A-team en deze gebruikt om de coke te stelen. Nu het bekend is heeft hij de journalist bedreigd wetende dat dit veel extra onrust geeft. En het onderzoek naar de diefstal, de belangrijkste zaak toch, zal belemmeren.

  Immers tot dusver staat geensinds vast dat de bedreiging afkomstig is van een agent. Veel waarschijnlijker is hij afkostig van de cokebaron want die heeft de miljoenen aan coke is bezit, die verdiend er het meeste aan, die is gebaat bij het frustreren van het onderzoek, die is dus ook gebaat bij het beschadigen van Santo en die staat bekend als volstrekt medogeloos & egoistisch.


  Maak melding

 13. @ dong dong tjaly
  ik heb nieuws voor jou ik ben benieuwd hoe jij en de mensen die tegen santokhi zijn gaan reageren .VS en suriname leiden INTER-Amerikaanse drugscommisie. voor het eerst in haar 23 jarig bestaan is suriname doorgedrongen tot de top van inter-amerikaanse anti- drugscommisie (CICAD)lees dir bericht verder in de ware tijd.al santokhi zijn cv niet goed was zou hij nooit zo ver komen, dat kan je niet van bouterse zeggen . ik wacht met grote belangstelling naar jullie reaktie .


  Maak melding

 14. Neus nu moet je wel ophouden om die paddo’s en al het andere troep te gebreuken want volgens mij hallucineer je niet meer, maar wordt je met de dag gekker.


  Maak melding

 15. DU…DOMBO DU…

  Domme gek mens Du lees dit..HIER..!!!!!!!
  Ik wist niet dat jij ook als een burikie kon reageren….EZEL JIJ.

  De verkiezing moet weliswaar nog plaatsvinden….???? vreemd..!!!!!!!!

  Santokhi is de enige kandidaat voor de post.

  Hetzelfde geldt voor de voorzitterschap…..Dan kan ik je nu zeggen …wat voor Democratie is dit….wat voor RECHT en WET….enige kandidaten…EEN eigen CLUB dus….wie neemt wie in de maling……of een soort MAFFIA… Ti din man dis tan……… soso grap din e sidon miki…bedonder Land en Volk

  Ano-smeer-boeng


  Maak melding

 16. Het is vreemd dat de VS met deze Front meegaat in zg drugsbestrijding.De VS is toch een zg anti drugsland, hoezo gaan ze met santoki samen werken ,als er 1 van de grootste veroordeelde DRUGSCRIMINELEN,BRUNSWIJK, in deze vuile Frontregering zit?
  Ai baja een half jaar voor de verkiezingen is het opvallend dat Santoki steeds met een hoop shit komt aanwaaien,denkende dat het volk dom is en dom blijft.
  Maar ja de VS is ook een duivelsland,ze sluiten graag een duivelse pact met zulk soort mensen enkel en alleen maar om hun wapens getest te krijgen.

  DU en Neus, jullie zijn de 2 most evils van dit forum.


  Maak melding

 17. @ dong dong tjally
  jou reaktie op numer 19 gaat zeker over de ndp van bouterse.

  DU
  …JIJ BLIJFT EEN DOMOOR…die man is MIN…hoe kan hij voor het buitenland (onder)voorzitter worden van een fromu orga..(Ronald zit gewoon naar hem te kijken als ezel)…Du weet jij….jij wordt VOORZITTER…..er komt een verkiezing om verkozen te worden…maak jij niet druk jij bent al voorzitter omdat alle tegenstanders …okay die bestaan gewoon niet……verkiezing hoeft eigenlijk helemaal niet…….. wie neemt wie in de maling alleen Du neemt zichzelve in de maling.
  Blijf maar dom en achterlijk doen.(Du/Neus)


  Maak melding

 18. @ redding en de rest van de kudde
  ik vind het prachtig hoe julie je laten kennen zo kunnen de bezoekers van dit forum zien hoe dom de aanhangers van bouterse zijn.
  voorbeeld jij hebt over evils weet jij wat het inhoud ik denk het niet maar ik probeer het jou uit te leggen bouterse is evil en zijn aanhagers zijn het zelfde begrijp je het nu stelletje ezels dat jullie zijn.de mensen die weten wat moraal normen en waarden zijn die waarschuwen voor het kwaad dat bouterse heet, en de mensen die geen moraal hebben en die niet weten wat normen en waarden zijn die nemen het op voor bouterse ik hoop dat jullie het nu begrijpen .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.