Surinaamse telecomwaakhond frustreert Digicel

10

PARAMARIBO, 7 nov – Multinational Digicel raakt hoe langer hoe meer gefrustreerd door de werkwijze van sectorwaakhond Tas. Digicel acht zich de gebeten hond zodra Tas actief wordt. Dit geldt zeker de eis om inzicht in de boeken van de laatste twee jaar. Absurd, zegt Digicel-directeur Philip van Dalsen.

Wettelijk hoeft pas in 2010 openheid te worden gegeven. Dus moet wat anders zitten achter de eis. “De verplichting die de Tas ons oplegt komt neer op details, die behalve het bedrijf, niemand anders aangaan. Het betekent dat de waakhond wil weten wat onze operaties per werknemer kosten. Geen enkele regulator in de wereld doet dit”, zegt Van Dalsen tegenover De West.

Het ziet er dan ook niet uit dat Tas wat krijgt. “Dit gaat echt te ver”, aldus Van Dalsen. Het kan er niet in dat voor het overige weinig uitgaat van de autoriteit. Deze geeft bijvoorbeeld niet thuis in het gesteggel tussen Digicel en oud-monopolist Telesur. Beide bedrijven kunnen maar niet tot overeenstemming komen over het onderling sms’en. Wat vooral steekt is dat de Tas er kennelijk niet over peinst te bemiddelen.

10 REACTIES

 1. Dit lezende lijkt het er sterk op dat de TAS op de hand is van de oude monopolist Telesur. Is de TAS wel onafhankelijk? Zoals het hoort. Hoe groot is het risico dat informatie via de TAS lekt naar concurrent Telesur. Waarom vraagt de TAS om zulke specifieke en gevoelige bedrijfsinformatie? Ik mag aannemen dat de TAS niet z’n grote organisatie is. Wat is de achtergrond van de TAS medewerkers? Zijn het soms ex-Telesur medewerkers?


  Maak melding

 2. Daarom komt dit land nooit vooruit, allemaal
  vriendjespolitiek en eigen belang,corruptie.
  Digicell heeft tenminste ontwikkeling gebracht in het binneland. Dat heeft Telesur in geen 100 jaar kunnen bereiken!
  Ontwikkeling tegenhouden uit eigen belang,maar niet denken aan het Algemeen belang!


  Maak melding

 3. Dit is het leven(zijn de feiten) in een “krabben samenleving als SME. TAS geeft Dirk Currie en consorten ruim de tijd/ruimte voor hun fratsen.

  In NL heb ik een Telesur card (2 nrs. van twee landen één gevoel)
  Kan ik keurig bellen en sms-en naar Telesur mensen in SME.

  Bellen naar Digicel gaat ook (ander tarief) maar het ergste is
  dat bij SMS-en naar een Digicel nr. Telesur wel het geld eraf haalt,maar de SMS nooit aankomt.

  In beginsel wens ik elk bedrijf het beste toe, maar dit gedrag van Telesur maakt dat ik hoop dat er veel meer concurrentie komt en als Telesur daardoor naar de knoppen gaat,dan is het hun eigen schuld dor zo’n niet professionele opstelling.

  Dis is alles behalve een professionele instelling.
  In NL en elders komen alle berichten aan ongeacht bij welke provider men heeft,en zo HOORT het beste Dirk.


  Maak melding

 4. en vindt men het vreemd dat buitenlandse multinationals de boot af houden om zaken met deze corrupte lieden te doen? Ik zou de buitenlandse bedrijven willen waarschuwen om te wachten tot deze boeve bende is opgerot.zo komt ons gelief Suriname nooit vooruit met deze troep aan het bewindt.
  GOD ZIJ MET ONS SURINAME……


  Maak melding

 5. Dat is een van de reden dat ik geen Telesur 2nrs gevoel heb gekocht. Je kan binnen Suriname niet eens met elkaar sms-en omdat je een andere provider hebt. Telesur heeft het willens en wetend met hulp van het TAS altijd tegen gewerkt en daarom gun ik ze mijn geld niet


  Maak melding

 6. Wat mij betreft kan Digicel de hele Telefonie en Communicatie overnemen in Suriname. Wat zij in een paar jaar hebben bereikt is onvoorstelbaar in vergelijking met Telesur. Indien Digicel die mogelijkheid zou krijgen is heel Suriname binnen een paar jaar overal bereikbaar. Telesur opheffen van mij, die houden toch vooruitgang tegen!!!!!!!

  Development


  Maak melding

 7. TAS zou de Telecom waakhond in Suriname moeten zijn en er op moeten toezien dat alle telecombedrijven zich aan de regels houden, die de overheid stelt.Maar helaas net ook zo corrupt, conclusie Digicel, het zal nog heel wat voeten in de aarde hebben alvorens de interconnectie komt. Jullie zullen er wel spijt van hebben in Suriname begonnen te zijn.
  Development


  Maak melding

 8. En dit is nog niet het enige wat de TAS frustreerd. Ook wordt al meer dan een jaar Wimax internet van Digicel tegengehouden.
  Nee, wij in Suriname moeten blij zijn met 128/64Kb verbinding en daar USD44,- per maand voor neertellen (telesur of Parboned allebei even waardeloos).
  Zoals in andere landen in de regio staat Digicel al lang klaar om het snelle Wimax te gaan introduceren hier, alleen de TAS blijft dwars liggen. Echt frustrerend!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.