Doek valt definitief voor Surinaams Arrestatieteam

36

PARAMARIBO, 7 nov – Het lijkt definitief gedaan met het arrestatieteam van het Korps Politie Suriname, KPS. Volgens de Ware Tijd is een tuchtrechtelijk onderzoek gestart tegen de leiding omdat die gefaald heeft bij de leugentest. Dit is een nieuwe en wellicht beslissende fase in de doorlichting van het team.

De leidende officieren waren tot nog toe vrijwel buiten schot gebleven. Dit was een serieuze doorn in het oog van de teamleden. Strafmaatregelen volgeden vrijwel direct na de start van een onderzoek naar de verduistering van een partij drugs bij het team. De maatregelen troffen vrijwel uitsluitend teamleden. Een deel moest met verplicht verlof en anderen werden overgeplaatst.

Dit leidde tot scherpe kritiek van politieagenten en de politiebond. De teamleiding had tenminste evenveel schuld aan de verduistering, werd geredeneerd. Dit simpelweg omdat de toegang tot opslagplaatsen van het team onder hun verantwoordelijkheid viel. Nu is ook tegen de leidinggevenden een tuchtrechtelijk onderzoek gestart. Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie denkt al aan een nieuw team.

36 REACTIES

 1. ik denk dat santokhi klaar is voor de hoogste baan in het land, hij heeft daadkracht en doet wat goed is voor land en volk daar kunnen veel ministers in suriname wat van leren.


  Maak melding

 2. Ik denk dat het goed zou zijn als ook Santhoki zichzelf zou onderwerpen aan zo een integriteits onderzoek. Ik ben wel benieuwd naar het resultaat. En terwijl ze nu eenmaal bezig zijn, ook het openbaar ministerie en de rechterlijke macht.


  Maak melding

 3. Du jij weer met Segebai als zakenman… Ja hoor al die verhalen en Frommel van deze man kennen wij…..Jij slaapt of jij bent ziende blind en horende DOOF.
  Denk jij dat de bevolking zo dom is.


  Maak melding

 4. De minister van Pol mag dan geen afiniteit hebben met alles wat naar NDP ruikt,maar het netwerk en de jongeren die de NDP steunen, denken dat:
  de opzet van de top van POl is, dat het zich zelf isoleert, door fouten die de TOP van POL zelf gemaakt heeft, op boze toon te verwijten aan alles en iederéen in het korps.

  Niet gek want als niemand iets weet, heeft iedereen het gedaan, dus moet de minister dit standpunt innemen.

  Je moet het zo zien: als een vader/moeder zich bij het snijden van kouseband in haar vinger snijdt en woedend naar haar lastige kinderen roept “kijk wat jullie me laten doen”

  Dan zegt moeder/vader dit wellicht met de bedoeling dat de lastige kinderen haar verder met rust laten.

  Als moeder/vader zich gesneden heeft omdat de lastige kinderen in de buurt waren, dan kunnen de lastige kinderen maar beter maken dat ze wegkomen.


  Maak melding

 5. kandidaten voor het nieuwe team moeten de hoogste screening ondergaan, tot in de 3e of 4e graad. Daarnaast moet men hun financiele handel en wandel van de afgelopen 3 jaren inzichtelijk proberen te maken. Maar boven geldt dat degene die het hebben gehaald een goed salaris in het vooruitzicht hebben en blijvend worden gescreend zodat ze niet zwichten voor de drugsyorka’s


  Maak melding

 6. @ nummer 5
  santokhi word door jullie aan de hoogste boom opgehangen, en bouterse op handen gedragen aanbeden een moordenaar is jullie held vreemd vind ik de aanhangers van bouterse ze hebben allemaal een zeer domme manier van beredeneren.


  Maak melding

 7. Santoki is een leugenaar,hij weet precies waar hij het moet zoeken,maar neen hoor hij heft die hele neppe arrestatie team op,makkelijk zeg hoeft hij verder niets uit te zoeken.
  Deze misister zij hele doen en laten stralen achterbaksheid uit.


  Maak melding

 8. Prachtig werk van Santhoki,
  volgende stap is President van Suriname en dan de bezem doorheen.

  Veel succes en een nieuwe team meteen met integer en capabele mensen.

  Papo


  Maak melding

 9. Time will is het enige wat ik kwijt wil want de A Team boys,sabi tori,ze weten veeeeeeeelllllllll.
  Kom ons vertellen boys en jullie weten waarover en over wie,waar,hoeveel,wanneer en vooral met wie!!!
  Ha ha ha,let op eerdaags lezen wij in de krant dat er een A Team lid,zelfmoord heeft gepleegd.


  Maak melding

 10. Eerst 4 agenten eruit, nu blijkt dat die de leugentest door zijn gekomen. Ze zijn inmiddels in functie hersteld. de leiding was niet door de leugentest gekomen en wordt tuchtrechtelijk vervolgd. Als de politiebond geen ophef had gemaakt over deze zaak was er dus niets gebeurd.

  de Mini-ster maakt er een potje van, geen structureel verhaal of verloop van het onderzoek, het zijn steeds brokken die de gemeenschap voorgeschoteld krijgt.
  Een waas van leugen en bedrog als je het mij vraagt.

  Trouwens sinds wanneer is de leugentest staatsrechterlijk toegestaan in Suriname?
  Als de leiding nu naar de rechter stapt, zal de mini-ster voor de zoveelste maal bakzeil halen.

  What’s going on.


  Maak melding

 11. Ik geef toe dat Santhoki daadkrachtig bezig is. En dat is nou net het gedrag dat SME over het algemeen van zijn leiders/politici mist.
  Vaak moet je in landen zoals Suriname ook niet de problemen op de geijkte manier willen oplossen, of de daarvoor bestemde route willen afleggen. Het is niet de manier, maar als je het in de juiste cases doet en er goed mee omgaat, dan valt het niet op. Daar ben ik ook voorstander van.

  Toch vind ik dat daadkracht ook met een beetje beleid gepaard moet gaan. Vaak mis ik in de akties van deze minister een lijn en structuur. Ik vind ook dat hij te veel op solotour gaat waardoor het langzamerhand een beetje de “Santhoki show” begint te worden.
  Volgens mij zou het opheffen van zo een belangrijke eenheid reden moeten zijn voor een heftig politiek debat, hetzij in de DNA of getriggerd vanuit andere hoeken.
  Nu vind ik het vrij rustig en gezapig voor zo een belangrijke beslissing, des te meer daar er veel haken en ogen aan zitten.

  Het volk wil daadkracht zien en daar ben ik het helemaal mee eens!
  Maar politici te veel ruimte en mandaat geven is een gevaarlijke ontwikkeling.
  Zelfs in een land dat altijd politici met daadkracht heeft ontbeerd. Sterker nog, juist nu moet men alert zijn op egocentrische politici.
  Verder heb ik niets tegen deze minister, maar ben gewoon niet op mijn achterhoofd gevallen.


  Maak melding

 12. aan nally,

  “Vind niet erg, het was toch alleen mensen van baas,maaaaaaaaarrrrrr wie o wie krijgt de leiding, niet toch een hindoestaan???????”

  Is algemeen dat jullie afride soort geen beschaving kennen, kijk maar goed om je heen????


  Maak melding

 13. Jammer voor deze minister om met lede ogen aan te zien dat een paar gezochte internationale criminele het voor het zeggen kunnen krigen als het aan het volk niet voortijdig ontwaakt.
  Dus meneer Chandrikapersad Santokhi wanneer maakt u bekend dat u zich verkiesbaar stelt voor President van Suriname. Het is beter zowel nationaal als internationaal voor Suriname, geloofwaardiger voor het ambt en het recht zal in Suriname zijn beloop krijgen.


  Maak melding

 14. Yes,

  Santhoki heeft gewoon goed gehandeld. Wat had hij dan anders moeten doen? Had hij deze boeven gewoon moeten laten lopen, had hij ze gewoon hun gang moeten laten gaan? Ik denk van niet. Die gasten denken dat ze boven de wet staan, dat ze alles en ook alles in Suriname mogen doen omdat ze wapens dragen. Ze zijn over de streep gegaan en gaan ze dus zwaar boeten voor hun criminele daad. Punt uit.

  De zogenaamde SME’ERS of hoe je ze ook wilt noemen hebben altijd kritiek op de bestuurders in Suriname. Daadkrachtig gehandeld of niet, het is nooit goed in hun ogen. Wanneer doet iemand nou uiteindelijk iets goed in Suriname? Waarom gaan jullie het niet zelf doen als jullie zoveel wijsheid in pacht hebben? Het is wel heel gemakkelijk om van alles en nog wat te lopen pennen, maar om zelf actie te ondernemen? Nee hoor. Ze schijten dan allemaal in hun broek.

  Peace out,

  Kwamma ( de Saamakka)


  Maak melding

 15. Ik kreeg vandaag bericht dat mijn posting die niet is geplaatst bij de minister op zijn buro lag en ter discussie is geweest.
  Webmaster plaats mijn bericht gewon hoor want wij weten dat postings ter inzage bij de CIVD worden doorgegeven en afgeven,sterker nog familie van forum bezoekers wordt lastig gevallen.

  na mi takki


  Maak melding

 16. Ik sluit me aan bij de wijze woorden van:
  nummer 26( kwamma,de saamakka)
  Sommige mensen houden zoveel van sur.,dat ze
  het land liever terug naar af zien gaan.
  By the way ! Mij hindert het niet ,wie pres.
  van su wordt (welke bevolkingsgroep)Als hij/zij maar eerlijk,integer en daadkrachtig is.
  Als ik een cijfer mocht geven,had ik min.Toki
  een 9 gegeven,hij doet het verdomd goed.


  Maak melding

 17. Beste Kwama (26),
  Vervelend vind je ze he! De mensen die de zaken vanuit een ander oogpunt bekijken en geen tunnelvisie hebben, en ook niet per definitie achter de massa aanlopen. De kritische mensen die wel verder (willen) kijken dan hun neus lang is. Mensen die niet schromen om hun tegendraadse mening te geven. Ik weet het, ze zijn nooit populair.

  Maar laat een ieder die een goed gefundeerde mening heeft met rust, zolang jij hun mening niet kunt weerleggen en jouw eigen mening goed kunt onderbouwen. Suriname heeft helaas al genoeg meelopers en ja-knikkers en staat daarom ook waar het in feite hoort te staan.

  Jij kunt echt iets voor jouw land betekenen. Begin er vandaag mee door alles wat de overheid zegt of doet onder een vergrootglas te leggen. Door niet bijvoorbaat alles te accepteren wat de overheid zegt of doet, maar kritisch te zijn en alles aan bestaande feiten te toetsen alvorens je er in meegaat. Al zou het jouw eigen partij zijn. Al zou het jouw baas of collega zijn. Zorg er voor dat je niet met een kluitje in het riet wordt gestuurd.

  Anders zal ook jij gedoemd zijn voor altijd in de pas te blijven te lopen en volgzaam te zijn, terwijl je het diep jouw hart misschien niet wil.

  Succes en ook peace out!


  Maak melding

 18. “Surinaamse parlemenstvoorzitter wil andere grondwet”.

  Kwama lees ook bovenstaand nieuwsbericht op waterkant, dan weet jij hoe ik over bepaalde zaken denk.

  Panchito (28),
  Wat is integer? Wees a.u.b. zelf integer en ga eerst na of de minister in dit geval integer handelt of heeft gehandeld. Niet wanneer je een stelletje (vermeende) boeven oppakt en zonder pardon ontslaat ben je integer bezig. Als het deze weg opgaat in het land waarvan jullie beweren zo veel van te houden, dan kan ik je de toekomst van Suriname meteen voorspellen. Ik blijf erbij; daadkracht, slagvaardigheid oke, maar alleen volgens de daarvoor bestemde (rechtsgeldige) procedures, regels en wetten. Anders kun je ze allemaal in de prullenbak gooien. Misschien willen jullie een echte bananenrepubliek in ruil voor een beetje daadkracht?

  Jullie weten ook dat de leiding van het team in eerste instantie buiten schot werd gehouden, totdat belangenbehartigers (vakbonden)zich ermee gingen bemoeien.
  Leg me dan uit wat integriteit is.


  Maak melding

 19. Communicatie en nogmaals communicatie.

  Vele Surinamers hebben de gewoonte de lat altijd veels te laag te leggen. Dit is altijd ons probleem geweest un lobi boetboetoe.

  Die mensen die Tokkie zo’n ubermensch vinden, waarom stel je je zelf niet de vraag waarom hij niet gewoon tijdens een persconferentie bijv. verteld waarom hij het nodig vind het hele a-team wil reorganiseren of wil opheffen, of hoeveel drugs precies is gestolen en in welke mate een keer of steeds beetjes. De 0 kilo die wij hebben vernomen heeft de politiebond doorgespeeld.

  Wie is precies belast met het onderzoek staat het onderzoeksteam bijv. direkt onder de minister of PG of wie dan ook.

  Niemand weet precies wat er aan de hand is, de minister schept alleen verwarring als je het mij vraagt er zit geen lijn in de brokjes die wij voorgeschoteld krijgen.


  Maak melding

 20. @AHE
  De algemene regels bij politie zijn dat de ambtenaar hangende een onderzoek op non-actief wordt gesteld. Dus daarover kun je niet klagen.
  Daarnaast weten we te weinig over wie welke detail verantwoordelijkheden hadden om het handelen te beoordelen. Als je werkelijk zo kundig bent en begaan bent met gerechtigheid dan had je anders moeten reageren. Bv adviseren dat er iets als een onafhankelijk parlementair onderzoek naar de gang van zaken kwam. Nu is je reactie prematuur en sterk gekleurd.

  @Na Mi
  We leggen de lat laag in de hoop dat figuren als jouw het halen. Jammer genoeg lukt het je zelden.


  Maak melding

 21. Juist. Neus, je hebt zoals zo vaak weer gelijk. De rotte appeltjes zijn van de boom gevallen en Santokhi heeft een nieuwe boom geplant. Er bestaat wel degelijk nog een A-team, het is alleen niet het A-team wat in het verleden heeft geopereerd. En laat Santokhi de lat maar eens hoger leggen. Eens kijken hoe hoog sommigen daar overheen kunnen springen…


  Maak melding

 22. Hallucinerende neus we weten inmiddels wel dat jou lat heel erg laag ligt, dat we gewoon kunnen stellen dat je geen lat heb.

  Het stukje is overduidelijk en dit lees je ergens tussen de regels, maar goed wet weten dat je in een roes zit.

  “De algemene regels bij politie zijn dat de ambtenaar hangende een onderzoek op non-actief wordt gesteld. Dus daarover kun je niet klagen.”

  Er is nog niemand als verdachte aangemerkt maar er zijn mensen met verplicht verlof gestuurd, overgeplaats en tegen de leiding wordt er een tuchtrechtelijk onderzoek gestart omdat ze de leugentest niet gehaald hebben, wat houd dit in.

  Inmiddels zijn de gasten die met verplicht vrlof gestuurd zijn weer in dienst omdat ze hadden gedreigd met een rechtszaak.

  drogga neus misschien jij op ‘non-actief’ met je dom geleuter.


  Maak melding

 23. @Neus (32),
  Zie een stukje tekst uit mijn reactie (22).

  “Volgens mij zou het opheffen van zo een belangrijke eenheid reden moeten zijn voor een heftig politiek debat, hetzij in de DNA of getriggerd vanuit andere hoeken.
  Nu vind ik het vrij rustig en gezapig voor zo een belangrijke beslissing, des te meer daar er veel haken en ogen aan zitten”.

  Uitgaande van mijn tekst zeggen wij volgens mij hetzelfde en kom ik jou honderd procent tegemoet in jouw opmerking.
  Met nog als enige opmerking van mijn kant dat de woorden “het opheffen van” een beetje ongelukkig zijn gekozen. Als er zou staan “het op non-actief stellen of ontslaan van alle medewerkers” verandert dat ook niets aan de situatie en de feiten. Ik kan je daarom alleen maar bedanken dat je mij attendeert op een tekstuele onduidelijkheid.

  Ik heb totaal niets tegen deze minister hoor, want ik vind dat hij goed werk doet. In mijn reacties heb ik hem ook niet afgekraakt maar alleen een paar vraagtekens geplaatst. Maar neus, jij geeft ook zelf aan dat er onduidelijkheden zijn, die ook in mijn optiek in feite rijp zijn voor een soort parlementair onderzoek of debat.

  Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie denkt al aan een nieuw team.
  Dat haal ik uit het nieuwsbericht. M.a.w. er bestaat nog geen nieuw team. Notabene in Suriname waar de criminaliteit hoogtij viert. Ik wil Surinaamse situaties niet vergelijken met vergevorderde maatschappijen, dat is niet altijd terecht, maar in dit geval denk ik dat dit in ieder ander land een ongekende situatie zou zijn. Daarom geef ik aan dat ik soms structuur mis.
  Ik wil ook nog opmerken dat ik afhankelijk ben van de nieuwsberichten en alleen op basis daarvan mijn reactie plaatst.

  @Neus ik voel me niet kundig op dit gebied, maar probeer gewoon logisch de dingen te beredeneren gebruikmakend van de beschikbare informatie en alle competenties die ik bezit. Dat probeer ik in alle reacties ongeacht het onderwerp. En ik wil dan graag mijn fout toegeven als daar reden voor is. Volgens mij doen wij het allemaal op die manier toch? Waar je wel gelijk in hebt is dat ik begaan ben met gerechtigheid.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.