Suriname krijgt regelmatig updates migratiedata

2

PARAMARIBO, 5 nov – De Surinaamse overheid wordt regelmatig geupdate over migratie van Surinamers naar Nederland. Dit zegt minister Maurits Hassankhan van Binnenlandse Zaken. De datawisseling met Nederland verloopt redelijk. Hier en daar valt nog het een en ander te verbeteren.

Maar dat komt gaandeweg wel in orde. “Wij proberen in elk geval met de grotere provincies in Nederland, zoals Amsterdam met grote concentraties Surinamers, contact te onderhouden”, zegt Hassankhan. Het contact loopt al geruime tijd. De bedoeling is vooral informatie te krijgen over het verwisselen van nationaliteit. Suriname wordt nu regelmatig voorzien van zulke data.

Dat was kortgeleden nog niet het geval. Hoewel lokale wetgeving het hebben van een tweede nationaliteit naast de Surinaamse verbiedt, werd de wet vaak genegeerd. Beide landen houden elkaar nu op de hoogte. “Voor zover ik weet houden beide partijen zich aan de gemaakte afspraken. De informatie is voor ons ook van belang bij het opschonen van kiezerslijsten”, aldus Hassankhan.

2 REACTIES

 1. Het is toch normaal dat als je vertrekt uit Suriname dat je daar ingeschreven blijft.

  Dit is altijd zo geweest.
  Alleen is het natuurlijk huiskamerpolitiek en ook publieksgeheim.

  Mss is het handig om de Surinaamse burgelijkestand te koppelen aan het bureau voor statistiek en de burgelijke stand.
  Daar zijn de meesten van ons toch naar toe gegaan?

  Daarna gaat Suriname op zoek naar de andere verborgen Surinamers elders op deze aardbol.

  Je moet wel tjoekoe betalen om naast je rode paspoort ook die donkerblauwe te hebben.

  Handig als je een jarie gaat kopen.
  Voor criminele praktijken
  handig om de buitenlandse fiscus te ontduiken.
  En zo heeft elke kleine professor een reden voor twee paspoorten.

  Oh ja! of aha! zo zit het.
  Die geheimzinnige uitgave van papoorten en het niet uitschrijven uit het burgelijkbestand van mensen die naar een andere plaats op de wereld verkassen,zijn één van de manipulatieve instrumenten van de misleidende verkiezingen van front geweest.Bijv.die van 2005 waar er duidelijk spoken hebben gestemt.


  Maak melding

 2. @ 1 moet zijn burgelijke stand van Holland.

  En niet discriminerend bedoeld de hindoestaanse,javaanse bestanden ook na kijken,mss staat heel DEN HAAG nog in het Surinaamse burgelijkestand ingeschreven en leven ze oneindigd voort.

  The front administration= een chaos
  Prive kan en mag men zich dat veroorloven ,maar als je regeringsleider ben dan mag het nooit anders oprotten en het volk heeft het niet door dat ze die oprotten van porie-leiders in hun volkshand hebben.

  Want als je in Holland de pijp uitgaat, dus dood gaat ,wie gaat je in Suriname afschrijven,oeng frede dede soté.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.