Surinaamse minister Hildenberg nuchter na rating

8

PARAMARIBO, 5 nov – Minister Humphrey Hildenberg van Financiën blijft nuchter na de recente kredietwaardering van Fitch Rating. Suriname verdient weliswaar beter. Toch is Hildenberg niet zo teleurgesteld als president André Telting van de Centrale Bank van Suriname.

Volgens Telting komen de economische prestaties van de afgelopen tijd te weinig tot uiting. “Teleurstelling is een groot woord. Ik had eigenlijk een hogere rating verwacht, ook aan de hand van de rapportage van de heren zelf”, zegt Hildenberg. Fitch vindt dat Suriname inderdaad economisch vooruit springt. Alleen wordt het moeilijk rekening houden met alleen maar economische parameters.

Suriname bevindt zit in een gevoelige periode. “We gaan naar algemene verkiezingen toe. Voor Fitch is het ook niet duidelijk welke kan het opgaat”, zegt Hildenberg. Het risico van een verkeerde prognose is levensgroot. Als het economisch verkeerd uitpakt, kan Fitch een foute diagnose worden verweten. “Mijn inschatting is dat Suriname beter gewaardeerd zou worden als er geen verkiezingen op komst waren.”

8 REACTIES

 1. Laten we duidelijk wezen.De noetering van Suriname komt deze regering niet ten goed.De gasten zijn niet blij met deze rode kaart.Mensen vergeten ook een ding. Hetgeen Wijdenbosch vroeger gedaan heeft aan investeringen, is het zelfde wat Barack Obama in Amerika nu aan het doen is om de Amerikaanse economie opgang te krijgen.


  Maak melding

 2. Helpenberg na verkiezing otjari na schuld no.jij bent een grote grappenmaker.
  vraag aan mofina brasa of deze jou kan helpen.

  jij begint ook al aan slaapziekte te lijden,als je president.ouderdom komt echt met gebreken hor!!!!


  Maak melding

 3. Ach laten we gewoon eerlijk zijn en erkennnen dat SME na het wan beheer van idiote geldschrapers eindelijk een solide monetair beleid heeft en dat de afgelopen jaren de score steeds gestegen is. We weten allemaal dat het eenvoudiger is om van een 1 een 4 te maken dan om van een 4 een 7 te maken.

  Overigens. drs.Osei Tutu het gaat hier over menetair beleid en ambtenaren salarissen, dat heeft geen directe relatie met invasteringen. En zeker niet met Wijdenbosch die verplichtingen aan ging en de rekening aan anderen liet presenteren.
  Lastig hoor die nep geleerden van de NDP die maar steeds de meest grote onzin uitkramen. Het was beter voor SME als figuren als drs.Osei Tutu hun tijd eens gingen besteden om werkelijk enige kennis en inzicht op te doen.


  Maak melding

 4. WAt voor soort Doctorandus is die meneer Osei-Tutu. Ik woon in Amerika en ben een Obama aanhanger, maar de investeringen hebben niet gewerkt; althans nog niet. Wydenbosch en consorten hebben niet geinvesteerd, maar het volk uitgebuit.


  Maak melding

 5. hahahahaaha wat lachwekkend zijn die reaktie van idi op nummer 1 hij vergelijkt de investering van barak obama met dat van bosje sorry hoor maar jullie ndp-ers maken je zelf ontsterffelijk belachelijk.


  Maak melding

 6. Die Hilden heeft heel veel geld van STAATS OLIE kunnen grijpen…vaak meer dan 100 miljoen usd p/j…..maar nu hij aan de beurt is heeft hij zijn eigen goud (onze goud)voor 5 cent van de winst afgestaan.
  Dan moet hij zich schamen en zch verstoppen achter EZELS verhalen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.