OM vraagt Suriname om verdachte te zoeken

6

PARAMARIBO/AMSTERDAM, 5 nov – Het Nederlandse Openbaar Ministerie heeft de Surinaamse autoriteiten verzocht op zoek te gaan naar Maikel S. De man wordt ervan verdacht op 21 september Ishmael Gumbs te hebben doodgeschoten. Dat meldt de Amsterdamse zender AT5.

De recherche heeft sterke aanwijzingen dat S. direct na de moord naar Suriname zou zijn gevlucht. Volgens bewoners van de K-buurt zou S. die 21ste september meteen via Frankrijk naar Suriname zijn gevlucht. Ook op het forum van de Surinaamse website Mamjo, populair in Zuidoost, werd een dag na de moord al druk gespeculeerd meldt AT5.

In het AVRO-programma Opsporing Verzocht werd dinsdagavond aandacht aan deze zaak besteed. Bekijk het filmpje op AT5

6 REACTIES

 1. Als deze verdachte in Suriname is moet die zeker worden aangehouden en uitgeleverd. Het is wel te hopen, dat ook Nederland in het vervolg Surinaamse verdachten zal uitleveren.


  Maak melding

 2. Als hij een NL paspoort heeft en via een omweg zonder visum naar SME is gekomen dan zijn er genoeg gronden om hem uit te wijzen naar NL.
  Gewoon geboed op het vliegtuig zetten en in NL wordt hij netjes opgevangen door de hotel-keten Bijlmerbajes.


  Maak melding

 3. Uit De Ware Tijd van 2 november jongstleden: Uitzetting criminele Surinamers.

  Ongeveer 468 Surinamers die in Nederland met een verblijfsvergunning wonen lopen het risico uitgezet te worden naar hun geboorteland. Het Nederlandse kabinet heeft ingestemd met het voorstel van het Nederlands ministerie van Justitie om criminele vreemdelingen strenger aan te pakken. De criminelen kunnen hun verblijfsvergunning voortal sneller kwijtraken in Nederland. enz. enz.

  Er wordt dus aan gewerkt.


  Maak melding

 4. Thank you, Skotoe. Er liggen stapelvolle verzoeken van Suriname in Nederland voor jurische steun. Echter hebben ze het allemaal druk daar in Nederland. Wel, laten wy het eens ook druk hebben in Suriname.


  Maak melding

 5. # 5: Inderdaad hebben wij het in Suriname veel te druk. Onder meer met het in de gaten houden van ons eigen hyper-corrupte justitiƫle apparaat, het JAP-team, het A-team en ga zo maar door. En inmiddels lopen er gezochte moordenaars en ander gespuis vrij rond in Suriname. Juridische steun vanuit Nederland? Voor wie? Voor wat? De complete juridische database van Justitie en Politie is door Nederland geleverd. Hou uzelf niet voor de gek.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.