‘Kinderdierekteur’ Blijdorp helpt Suriname

0

Op 23 september 2009 werd de 11-jarige Luka Brinkman uit acht overgebleven kandidaatjes gekozen tot de nieuwe Blijdorp-kinderdierekteur. Het natuurbehoudsproject waarvoor Luka zich gaat inzetten is een heel bijzonder project. Al sinds 2003 steunt Diergaarde Blijdorp de dierentuin van Paramaribo in Suriname met geld en kennis.

In Suriname is nog veel tropisch regenwoud te vinden en het is heel belangrijk dat die natuur ook in de toekomst behouden blijft. Een goede dierentuin, waar allerlei Surinaamse diersoorten goed te zien zijn, kan daarbij enorm helpen. Veel Surinamers hebben geen idee hoeveel bijzondere diersoorten er in hun eigen land leven.

De (enige) Surinaamse dierentuin heeft moeilijke jaren achter de rug, maar inmiddels is er al veel gebeurd om het leven van de dieren daar een stuk te verbeteren. Met betrekkelijk weinig geld is in Paramaribo heel veel te bereiken: de slingerapen bijvoorbeeld bewonen inmiddels een mooi eiland.

Met Luka’s hulp gaat Blijdorp proberen voor nog meer dieren moderne verblijven te maken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.