Drugsbende legde landingsbaan in Suriname aan

32

PARAMARIBO/ALLIANCE, 3 nov – De politie heeft een drugsbende opgerold die opereerde vanuit het gebied rond de citrusplantage Alliance, in Commewijne. Volgens politiewoordvoerder John Jones zijn zeven man aangehouden, waaronder Colombianen. Onder meer is een landingsbaan aangelegd.

De baan bevindt zich in bosrijk gebied nabij de Motkreek. Ook is ongeveer vierhonderd liter vliegtuigbenzine, driehonderd duizend dollar en twee vuurwapens. “De landingsbaan was zo goed als af en de zeven waren kennelijk ter plekke in afwachting van een drugslanding”, zegt Jones tegenover de Ware Tijd. Het is nog niet duidelijk of er al landingen hebben plaatsgehad.

Onlangs is ook een bende opgerold in het district Saramacca. Tot de gearresteerde leden behoorden Surinamers en enkele buitenlanders. Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie hanteert een zero tolerance beleid tegenover de drugshandel. Met medewerking van onder meer de Verenigde Staten van Amerika en Nederland worden vooral informatielijnen verbeterd.

32 REACTIES

 1. Hij is heel zero geworden ja, sinds die grote partij foetsie is op zijn departement … hij moet wel wat doen he, om die negatieve aandacht van hem af te wenden…dit noemt men een rookgordijn …


  Maak melding

 2. En nu maar zorgen dat de in beslag genomen gelden, driehonderd duizend dollar, direct wordt afgestort bij de bank en niet in een kluis en de vuurwapens direct onklaar worden gemaakt.
  De vraag is nu dan “wie heeft zoveel invloed om een landingsbaan te laten aanleggen (financieren)” hopelijk kunnen deze zware criminelen dan ook worden opgepakt of is dit een illusie????????


  Maak melding

 3. Die 300.000 dalla was voor Bouterse zijn verkiezingscampagne.

  Faja!

  Bouterse maakt landingsbaan” de nieuwe toneelvoorstelling in switie Sranan”.


  Maak melding

 4. Wie heeft zoveel geld om een landingsbaan aan te leggen midden in het bos?dat zijn zeker geen amateurs geweest het zijn mensen geweest die goede contacten hadden hogerop in de administratie, zonder die contacten kon het nooit gebeuren dat wil zeggen als je de veroordeelden wil zoeken,dan moet je daar beginnen.De buit van de politie was 300000dollars, 400 liter vliegtuigbenzine en twee geweren.De vraag is nu wat gaat er nu gebeuren?Men gaat zeker de aangehouden voor het gerecht brengen en veroordelen zoals men altijd gedaan heeft en wat gebeurd er met deze grote jongens die veel te zeggen hebben.Zeker weten velen in Suriname wie deze grote jongens zijn,dat is geen geheim.Ik moet eerlijk toegeven dat het een succes is van de minister van Justitie en Politie om deze bendes onschadelijk te maken.


  Maak melding

 5. Dit is het bewijs hoe lucratief het is voor een “dirty kop” in Suriname.
  Uit opgeheven-,vorige-, “speciale eenheden” zijn er velen nu vermogend.

  De geschiedenis herhaald zich gewoon weer in deze “politie staat” net als tijdens het militair regime.
  “ELLEMENTEN DIE EEN REGIME IN TAKT HOUDEN ZULLEN ALTIJD OOK EEN GRAANTJE WILLEN MEE PIKKEN”

  Als ik de min was zou ik het nu wel wat milder gaan doen met mijn eenheden nu de verkiezingen naderen.


  Maak melding

 6. A Team of B Team…maar Shanti tak-toki…a sani no smeer boeng.
  Ben jij weer bezig nu met drie agenda’s want i zaka span din boys taki.

  Ik vertrouw Shanti-tak-toki niet.
  Scenario.
  Blijf dit volgen als uw ogen open gaat….zit hij weer bij de opening van een SUPERMARKT of AUTOVERKOPER.

  Ik zeg je.


  Maak melding

 7. Hij is heel zero geworden ja, sinds die grote partij foetsie is op zijn departement … hij moet wel wat doen he, om die negatieve aandacht van hem af te wenden…dit noemt men een rookgordijn …

  waarheden

  Op Santhokie is er geen negatieve aandacht hoor grappemaker!!! Negatieve aandacht is er voor die zg agenten die onder ede verklaard hadden naar eer en geweten Su te dienen maar ziekelijk corrupt waren zoals veel Suris!!!! santhokie toont daadkracht door deze praktijken uit te roeien en dat doet sommige mensen schijnbaar pijn!!!!


  Maak melding

 8. jammerdat google niet up to date is, anders kon je landings baan zien en iedere surinamer kanzijn eigen woning bekijken met google; ook in commewijne…ook de cocaine is te zien, dus jammer surinamers, niets kun je stiekum doen,, de marechaussee kijkt met mij mee..


  Maak melding

 9. ha ha ha
  hi hi hi
  i tja lafu sherrif
  wie dit verhaal wil geloven is zo gek als en deur en ziet niet in dat dit verhaal moest komen om blinden, blind te houden
  ha ha ha
  hi hi hi
  hoe gaat het trouwens met die opgepakte aangetrouwde van je,ex aangetrouwde bedoel ik en zijn is die van je ex
  hi hi hi
  ha ha ha
  hij is toch vrijgelaten,ha ha ha,hi hi hi


  Maak melding

 10. Ongelooflijk. Iedereen weet alles van iedereen in Su. Mijn buren kunnen me exact vertellen hoe laat ik b.v. naar de w.c. ga. (Niet dat dat zo’n herrie maakt, maar dat terzijde). Niets gehoord, niets gezien. Draai mij geen rad voor de ogen, hoor. Suriname blijft op dit moment nog steeds een narco-staat, hoe je het ook bekijkt.


  Maak melding

 11. Leuk

  Een nieuwe landingsbaan is mooi mee genomen voor Suriname. Gebruik van maken als een staatslandingsbaan, met gelden van criminelen. En nog wel in Commewijne waar de surinaamse staat niet in zou kunnen slagen om een landingsbaan te maken.
  Mooi meegenomen toch….


  Maak melding

 12. Moderniseren en onderhouden. We kunnen toch niet over de slechte wegen naar Commewijne dan wordt vliegen het meest lucratieve vanuit Paramaribo. Schept ook werkgelegenheid in dat gebied.


  Maak melding

 13. pas op he de duivel is bezig ik ben santokie zijn ex lijfwacht geef mij tien miljoen en een geheim adress dan vertel en laat ik jou alles zien en als je dan de boel niet oppakt dan weet ik het niet meer b.v
  china america nederland belgie zwitzer land gana kaapstad

  merredith oostburg haar vader is al door deze gasten gemoord


  Maak melding

 14. in de jaren tachtig werden landingsbaan bewaakt door militairen van DB weet je nog of zijn jullie dat allemaal vergeten de tweede man van het leger van bouterse werd in miami opgepakt voor het opzetten van een drugslijn iedereen kon het op tv zien. @ nummer 24 jij wil op een hele makelijke manier rijk worden he?


  Maak melding

 15. DU weet je nog dat je idool Brunswijk in Nederland en Frankrijk verooldeeld is voor drugssmokkel?
  Brunswijk is een evenzo drugscrimineel als wie je daar opnoemt,en het ergste is,die vlegel zit gewoon in een kabinet met Santoki,de zg cimefighter.
  Geen wonder dat er op die weg zoveel overvallen plaats vinden door Brunswijk zijn soort,ga 1+1 bij elkaar optellen,dan weet je wie die landingsbaan aangelegd kan hebben.Santoki is een grote schijnheil,hij weet met wat voor praktijken Brunswijk zich heden ten dage bezig houdt, tjeh pote die Santoki kan niet veel uitrichten tegen Brunswijk anders kan hij zijn ministerschap good bye zeggen.
  DU je gezeik gaat echt vervelen je gaat met de revo naar bed en je staat er mee op,get a life jongoe,want je doet alsof de militairen de enige criminelen zijn in Suriname en voor het gemak laat je je idool Brunswijk buitenschot.Kom niet vertellen dat je Brunswijk ook hekelt,want dan lieg je dat je BARST.


  Maak melding

 16. nummer 29
  wat ben jij dom zeg echtwaar omdat bouterse jou idool is moet brunswijk de mijne zijn een koe is zelf slimmer dan jou, drugdealers en moordenaars zijn nooit mijn idool ik heb goede opvoeding gehad waar ik trots op ben ik weer wat moreel en ethisch verwepelijk is jij niet, en dat is het verschil tussen jij en mij.


  Maak melding

 17. @redding

  En jij gaat blijkbaar met DDB naar bed!

  Je reactie nr 29 slaat nergens op. Of vindt je een verhaal in de sfeer van Bruns is/was ook een drugsbaron een goede reden om de feiten dat DDB naast drugsbaron ook een volkenmoordenaar en vernietiger van de intelligentia was maar onder de mat te vegen?

  Een volk dat zijn geschiedenis niet wil kennen (en er niets van leren wil) is gedoemd.


  Maak melding

 18. whawhawhaaaaa kijk die 2 reageren whawhawhaaa, jullie zijn onder de maat voor me.Willen jullie beweren,dat alles wat jullie typen beter is?
  Brunswijk is ook een moordenaar jongoe en dommer dan jullie beiden bij elkaar.
  Neus ik boel niet jij wel?
  DU, jij trekt volle zalen met je intelligentie noh whawhawhaaaa,ga eerst goed Nederlands leren typen en vergeet niet je spelling flink onderhanden te nemen eer dat je reageert.
  Tja laat me niet me eigen verlagen tot jullie niveau.

  Please get a live you two


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.