Benefietconcert Amsterdam-Osdorp voor Suriname

6

Op vrijdag 20 november a.s. organiseren de jongeren van de Sint Lucasparochie in Amsterdam-Osdorp een benefietconcert. Het concert vindt plaats in de kerk aan de Osdorper Ban 130, van 20.00 tot 24.00 uur. De zaal is om 19.30 uur open. Entree 3,50 in de voorverkoop of 5,00 aan de deur.

De opbrengst van de avond is in zijn geheel bestemd voor een aantal jongeren in het dorp Kwamalasamutu, in de binnenlanden van Suriname, om hun middelbare schoolopleiding te betalen. Tijdens het concert zijn er optredens van: Zwart Licht, Studio West, Jamal(van X-factor), Youn-G-ary & M-stylo, Kalentura en nog veel meer.

Ook zijn er drankjes en hapjes verkrijgbaar, allemaal voor het goede doel.

6 REACTIES

 1. RESPECT hiervoor, want met het opgehaalde geld kunnen ze in Su zo ontzettend veel doen, fijn dat die mensen een kans krijgen…. Dat is alles wat mensen nodig hebben EERLIJKE kansen !


  Maak melding

 2. Wat een contrast met al die recente positieve berichten over de Surinaamse economie.
  Kan de overheid dit echt niet betalen voor een aantal gemotiveerde scholieren uit het binnenland? Deze mensen willen later iets betekenen voor hun land.

  DAS (2), ik begrijp jouw opmerking, maar als dit vaker moet gebeuren hebben wij een probleem. Het is wel mooi, en ik kan het waarderen en respecteren dat zo’n initiatief vanuit een groep jongeren van een parochie wordt genomen. Maar de Surinaamse overheid moet ook leren om zijn verantwoordelijkkheden te nemen.

  Er zijn genoeg constructies mogelijk. Bijvoorbeeld schoolgeld vooruitbetalen voor de armen en op termijn terughalen d.m.v. een sluitende administratie.

  Nu gedraagt het land zich als iemand die roept dat hij middenstander is maar s’avonds effe snel naar de voedselbank gaat.


  Maak melding

 3. Inderdaad een mooie geste,maar AHE maakt een hele goede punt,ja hoe is dat te rijmen als de regering steeds loopt te blerren dat het goed gaat met Suriname,geen last van de wereldwijde kredietcrisis enz..
  Ze ,de regering ,moeten zich dood gaan schamen dat een stelletje goedhartige jongeren geld moeten ophalen,om jongeren in het binnenland van Suriname een gedegen opleiding te gunnen.
  Dit komt alleen voor in Afrika dacht ik altijd,als ik dit soort dingen lees schaam ik me een Surinamer te zijn.
  En toch beweren sommigen dat deze regering het uitermate goed doet,ja zichzelf verrijken en het arme volk laten barsten.
  Er is is wel geld om nep-getuigen over te laten komen ,maar geen geld voor de noden van de jongeren.


  Maak melding

 4. alles is wel mooi en waar zulke activiteiten, maar als die corrupte machthebbers in suriname het maar niet toe eigenen, men weet wel wie ik bedoel.
  Suriname wordt echt een land waarop de wereld zijn steun zal hebben in belangrijke zaken, let maar op. het is daarom ook goed dat dit soort ativiteiten worden georga-niseerd. het moet alleen niet bij deze blijven, wij in Nederland moeten echt ook onze vuisten bij elkaar zetten en het land opbouwen. wie wilt niet terug naar zijn land, wij moeten ons alleen weer los maken van die verwennerij hier in Nederland. wat ons tegenhoud om terug te gaan naar ons land, moeten wij dan zelf naar toe brengen, je geloofd het nooit, we doen het niet voor ons alleen, maar ook voor het gehele volk zodat wij allen te samen weer bij elkaar kunnen zijn. wij komen er wel.

  rola


  Maak melding

 5. @ Rola, naar wat ik begrepen heb gaat het geld naar een particulier fonds van een pater, zonder tussenkomst van de overheid.. Hij schijnt al meer voor de binnenlanden gedaan te hebben (de wederopbouw van een school in het binnenland die in de oorlog totaal verbrand was, waarvoor – ook- geen subsidie door de overheid werd gegeven..) Het lijkt er gelukkig dus wel op dat het geld (ditmaal) daadwerkelijk terecht komt waar het moet zijn..

  Maloe


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.