Geen Nederlandse controle op luchthaven Suriname

18

PARAMARIBO, 30 okt – Als het even kan wil Suriname de drugscontrole op de Johan Adolf Pengel luchthaven te Zanderij in eigen hand houden. Dit stelt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Modellen als de Amerikaanse controle op Aruba zijn dus geen optie. Surinaamse controlediensten doen het beter dan menigeen zou denken.

“We moeten meer focussen op wat hier in beslag wordt genomen door inspanningen van onze eigen mensen. Zaken moeten gebalanceerd bekeken worden, anders zou men wellicht het gevoel krijgen dat alleen op Schiphol controle plaatsvindt”, zegt Santokhi tegenover Dagblad Suriname. De lokale controle levert toch aardig wat aanhoudingen op. Alleen, het houdt maar niet op.

Op welhaast elke vlucht zijn er lui die zich lenen als drugskoerier. “We moeten er rekening mee houden dat drugsaanvoer zal blijven bestaan, we moeten het minimaliseren. De criminelen vinden constant nieuwe transportmethoden, nieuwe wegen en nieuwe verpakkingsmethoden. Het is een uitdaging voor Justitie”, aldus Santokhi. Hij gelooft meer in technische samenwerking met Schiphol.

18 REACTIES

 1. Ik vraag mij af, WAAR IS SANTHOKI BANG VOOR?????????

  Ik zou uit de nog resterende verdragsmiddelen nederlandse marchesseuse in Suriname aanstellen voor een jaar.
  Dan zal je zien dat deze gedonder ophoud.

  slappe lummels allemaal.
  De gewone reiziger heeft last van deze aanhodende drugs vloek uit Suriname.

  De straffen zijn te laag,en te soft.
  Ik hoop dat wanneer bouterse wint hij gewoon een paar mensen flink aanpak.

  Suriname heeft een nationalistische – socialist nodig.

  Kijk maar naar Obama. Hij heeft gezorg dat er nu 3.5 % economische groei is in america.

  en ontvang zelf gesneuvelde militairen uit afhanistan.

  Van deze neger kunnen de negers in Suriname leren, maar ze willen gewoon niet.
  Ze denken dat wanneer ze dood gaan ze met al de rijkdommen die ze vergaar hebben ze deze meenemen. ook hun buiten vrouwen nemen ze ook mee, anders pak zij weer een andere man.

  Wij de gewone man die reist voor familie bezoek en plezier(vakantie) na jaren te hebben gezwoeg in nederland willen gewoon rust, en niet lastig gevallen worden door te doen van de drug criminelen. Ze zijn gewoon moordenaars.
  Behandel ze dan als moordenaar nadat je ze heb gepakt.

  Laat dhr Santhoki me laten ,met zijn redenering.
  Hij weet niet waarover hij het heeft….

  Want waanneer zij naar nederland komen worden ze gehaald door de mdewerkers van de consulaat. en ze bellen eerst naar nederland naar de minister om te zeggen dat ze naar nederland komen en met welke vlucht. en als de minister in nederland dat toevallig vergeet door te geven aan zijn medewerkers, dan heb je de poppen aan het dansen.

  Zo gaat dat, heb ik vernomen uit wel in gelichte bron van iemand die dicht bij het vuur zit…..

  alfa


  Maak melding

 2. Ik geef die Santi tohki hierin gelijk.
  Suriname is een “soevereine staat” tot op bepaalde hoogte provincie van Nederland. Het beleid van Suriname wordt in Nederland geformuleerd, georchestreerd, geregistreerd, gedomineerd en naar Suriname gedirigeerd om tot uitvoering te brengen door burgemeester Venitiaan en wethouder Sardjoe en Santitohki. Als Nederland nu ook het bevel op de luchthaven wilt overnemen is een brug te ver. De belangen van de burgemeesters en de wethouders en hun provinciale partijtjes worden ernstig geschaad. Kijk er is ergens een grens.


  Maak melding

 3. Geen discussie!

  In eigen hand houden van controles op eigen luchthaven hoeft echt niet bediscussieerd te worden. Een normale zaak dat we dit zelf doen. De Surinaamse duane wordt toch ook niet voor controles gevraagd op Schiphol?
  Wel moet de controle op Zanderij verscherpt worden. Of er is een samenwerking tussen de criminelen en Zanderij personeel, of men doet het niet goed genoeg. Sluit niemand uit, in het verleden is zelfs boordpersoneel gepakt.


  Maak melding

 4. @alfa
  bouta aanbevelen, kijkend naar Obama?
  Dat is hetzelfde als muizen de bewaking geven over een kaasfabriek om te zorgen dat de katten niet aan het melk(waar kaas van wordt gemaakt) komen


  Maak melding

 5. @ alfa

  Vind je niet dat de surinaamse politie beter werk kan doen, of het leger dat onze grenzen niet verdedigd, of onze leraren, of onze medisch personeel, of onze politici,

  ZULLEN WE ZE ALLEMAAL VERVANGEN DOOR NLDERS??

  met andere woorden laten we de 600 duizen suris vervangen door 600 duizend nlders…

  Wat je zegt is niks anders dan herkolonisatie!!!

  Liever een corrupte surinaamse crimineel als douanier op zanderij dan een blond racistische amsterdammer!!! SURINAME IS EEN ONAFHANKELIJKE STAAT.

  En over obama…. ondanks dat ik hem support, met 800 miljard aan overheidssteun, opnieuw torenhoge bonussen voor de bankiers tuurlijk moet de economie gaan groeien, nu alleen kijken hoe lang dit vol te houden is. en zover ik gelezen hebt is de amerikaanse economie met 3.5% gegroeid ten opzichte van het kwartaal eerder..dus het is nog steeds negatief.

  Anders heeft amerika een spectaculaire groei meegemaakt van meer dan 7% in slechts 3 maanden! Nou dan mag china oppassen.. you believe it yourself?


  Maak melding

 6. De Minister heeft gelijk vwb de technische samenwerking.
  Ned kan helpen met scanners, body en bling bling idem dito schiphol en natuurlijk die “lieve drugshondjes”.
  Een zeker niet te onderschatten factor is de bemensing. De controleurs moeten rouleren om te voorkomen dat ze vriendjes maken. Doe maar leerling douniers, die doen beter hun best.
  Het hoofddoel moet zijn een zodanige controle in suri dat de 100% controle op schiphol overbodig wordt.


  Maak melding

 7. Wat een onzin vergelijking tussen Aruba en USA.
  Aruba heeft pre clearance om de toeristen en airlines die terug gaan naar USA makkelijker te maken. Ze komen aan op de binnenlandse terminal. Gewoon koffer pakken en wegwezen, geen vragen meer. Het heeft niks met drugs te maken. Aruba controleert zelf heel streng. Alle koffers worden besnuffeld door drugshonden.
  Suriname nou eens een keer hun airport goed beveiligen en goede prcedures op zijn plaats hebben. Als zij die 100% controle uitvoeren in SME is het probleem ook opgelost.


  Maak melding

 8. Nederlandse controle op Zanderij???
  Dus wat? Gaan ze ons nu zowel op Zanderij als op Schiphol vernederen? of kunnen onze ministers voortaan gewoon doorlopen op Schiphol?
  Als dit een voorstel van Nederland is, dan is het een hoogst oneerbiedig voorstel. En dan druk ik me nog zacht uit ook.


  Maak melding

 9. Heren, Als ik slecht nederlands schrijft of niet;feit is dat wij met de ellende regelmatig geconfronteert wordt.

  Het gaat bij mij alleen om dat er een kleine groep het verpesten voor de rest.
  En dat maakt mij boos. Als je vernedert wordt door tedoen van de hebzuchtige luie surinamers die niet willen werken maar snel rijk willen worden,dan zou ik wel kiezen voor de nederlanders die naar suriname komen voor een jaar en de surinamers leren om hun werk goed te doen.

  Ik weet dat ze discrimineren,maar neemt de goede dingens van hun verbeter je land.

  Sorry voor mijn nederlands, ik ben tot de zesde klas naar school gegaan,maar ik steel niet en smokkel ook geen drugs.

  alfa


  Maak melding

 10. # 10: Weer niet goed gelezen. Santhoki wil dit juist NIET. Je trekt onmiddellijk conclusies gebaseerd op niets. Het moge duidelijk zijn dat wanneer de controle op Zanderij navenant is aan die op andere luchthavens ter wereld, een groot deel van het probleem is opgelost. En technische hulp uit Nederland wil niet zeggen dat er ook Nederlands personeel op Zanderij tewerk wordt gesteld. Je nickname doet je eer aan.


  Maak melding

 11. Als het even kan wil Suriname …als het even kan…als het even kan….Ik zeg Su. moet voor eeuwig en altijd zelf controle houden.
  Want u kent uw mensen ..jij moet ze kennen i’ja…ken ze…sabi din….en kijk dit…vooral..vooral…als er mensen in het Land rondlopen met het niveau… R.Balker….mi gado man..Zulke mensen verkopen een heel land.
  Daarom wees heel voorzichtig…u kunt begrijpen wat er gaat gebeuren..de een krijgt zijn loon uit Holland…hij gaat jouw verkopen…Let maar op. !!!!!!!!!!!!BAR’YU.!!!!!!!!!!


  Maak melding

 12. natuurlijk.
  had ik al eerder geschreven, de NL delegatie is niet voor niks naar Sranang gekomen.
  er is heer wat besproken. 75% kwestie bouterse en coca. overige samenwerking…
  waarheid zullen we nooit weten.
  belachelijk dat ddor een aantal smokkelaars het volk wordt benadeeld.
  blijft moeilijk


  Maak melding

 13. Ja wanneer de grootste drugsbaron over de kop gaat , gaat Suriname de eer krijgen , niet Nederland… Suriname doet al het voorbereidende werk en Nederland waka nanga eer….denk het niet he. Santokhi heeft groot gelijk ! En wat er al werd aangegeven, wij hebben in Ned ook geen Surinaamse controle !


  Maak melding

 14. ik vind dat suriname alles aan moet doen om de drugs toevoer van uit suriname naar het buitenland te stoppen, en als het met mederwerking van nederland of amerika moet gebeuren heb ik er geen enkele problemen mee de mensen die huilen om dit voorstel of een samenwerking in de toekomst hebben kilo boter of drugs op hun kop.


  Maak melding

 15. huh,is dat als humor bedoeld,Langaf?
  Want anders zou ik zeggen dat, je Nederlands niet veel beter is.
  Je jouW mening geeft
  Je Nederlands is belaBBerD.

  Een mooie deal voor Suriname is,ga er mee accoord onder 1 voorwaarde,dat Suriname ook contoleurs levert aan Nederland,maw Ned.controleurs op Zanderij en Sur.op Schiphol klaro.


  Maak melding

 16. ik zou zeggen :
  laat de Nl marechaussee onze jongens een stevige opleiding geven,advies,materieel en expertise.Daarna mag ze weer opdonderen !!

  Het probleem zit em in de politiek. Maak geld en middelen vrij om de luchthaven goed te faciliteren,100% humane controle bij vertrek
  Laten we dan kijken wat het resultaat is .

  of niet ?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.