Kans op nieuw Surinaams Arrestatieteam groot

14

PARAMARIBO, 29 okt – Het complete arrestatieteam van het Korps Politie Suriname, KPS, loopt kans vervangen te worden. Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie ziet geen andere mogelijkheid als het tuchtrechtelijk onderzoek te lang duurt. Er worden sowieso maatregelen getroffen.

Manschappen zijn al overgeplaatst sinds aanvang van het onderzoek naar de verduistering van een partij in beslag genomen drugs. Anderen zijn met verplicht verlof gestuurd. “Zolang deze zaak niet is opgelost is elk lid een potentiële verdachte. Als er niet gauw genoeg duidelijkheid komt, zullen wij geen andere keus hebben dan het hele team naar huis te sturen”, zegt Santokhi.

Het betekent niet dat het arrestatieteam ophoudt te bestaan. “Inzetten van het team moet mogelijk blijven, er lopen nog steeds gevaarlijke criminelen rond. We zullen een nieuw team opzetten, desnoods met medewerking van het buitenland”, aldus Santokhi. Arrestaties zijn tot nog toe uitgebleven. De drugs waren opgeslagen in het hoofdkwartier van het team om later vernietigd te worden.

14 REACTIES

 1. Ik denk echt dat deze min. niet al te veel te doen heeft.
  Hij kan het liefst bij Supermarkt en Auto bedrijven lintjes gaan door knippen.

  Voor zijn belangen bij vrienden die succes vol zijn geweest in zijn handel, en van tijd tot tijd een kransje leggen bij zijn zakenman vriend Segebai.
  Zolangzamerhand moet hij behoorlijk gaan oppassen.
  Omdat het echt niet zo kan zijn dat een hele TEAM uit schurken kan bestaan klopt gewoon niet.
  Of wil hij een coup leger….ik vertrouw deze meneer voor geen meter..BEVOLKING ..kijkuit.
  Opa RO mi bar’yu.


  Maak melding

 2. Goedzo zachte heelmeesters STINKENDE wonden !
  Dat risico is er nu gelukkig niet… De politie is er ter bescherming van de burgers niet ter afzetting van de burgers, ook geen voordeeltjes halen uit afgenomen drugs, want dan weet ik ook nog wel een paar goede doelen. Ol vind dat hij echt een strak beleid voert, echt tranga !


  Maak melding

 3. Goed besluit!
  Indien niemand van het team zijn mond wil open doen, dan moet je het geheel vervangen. Jammer voor de niet schuldigen, maar zo werkt het. Stel je voor dat je een onschuldige vervangt en de rotte appel laat zitten? Vervangen en desnoods nieuw team bestaande uit Suri’s uit Nederland of VS.
  Je zal dan wel steun nodig hebben, zeker financieel. Ik ben bereid wat te doneren, Santhoki.


  Maak melding

 4. En wat gaat met de ex-werknemers gebeuren?

  Laat eens gissen.
  Optie 1, vergelijkbaar met de veel gebruikte methode na de verkiezingen: De ambtenaren van de partij die de verkiezing heeft verloren worden van hun functie ontheven en mogen dagelijks een biertje pakken van het salaris dat ze behouden. Heel duur voor het land, stom en zonder respect naar het volk dat zijn belastingcenten misbruikt ziet worden. Maar blijkbaar kan dat alleen in Su.

  Optie 2, de oneerlijke en botte methode: de ex-werknemers worden op non actief gesteld zonder behoud van salaris. Dit zou echt te ver gaan met geen enkel respect voor het arbeidsrecht.

  En zo zijn er meerdere opties mogelijk.

  Kortom; een vreemde uitspraak van de minister. Hij zal toch nadere informatie over zijn plan moeten geven. Ik ben het ermee eens dat er schoon schip gemaakt moet worden, maar dan wel met beleid. Deze mensen hebben ook rechten, vooral de onschuldigen die in deze kwestie worden meegetrokken.

  Oke, schoon schip!!!
  Maar niet ten koste van alles waar anderen in het verleden voor hebben gevochten, zoals arbeisdrecht, vakbonden, WOR (wet op de ondernemingsraden) en vooral niet te vergeten Democratie. Deze zaken moeten vooral in Suriname gekoesterd worden.


  Maak melding

 5. Altijd van die domme reacties. Hallo waarom gaan jullie niet terug naar Suriname om daar alles recht te zetten.Wie weet waar Suriname terecht komt???????


  Maak melding

 6. Eindelijke een krachtige minister. Zal Suriname goed doen zowel nationaal als internationaal dat deze minister Chandrikapersad Santokhi de nieuwe President van de Republiek Suriname zal zijn.


  Maak melding

 7. Ai mi boi.

  Het zal je overkomen op je werk. Stel dat een van je collega’s geld uit de kassa heeft gestolen, de baas weet niet wie het is, niemand bekend en dus ontslaat hij iedereen.

  Maar goed dus alleen in Suriname kan dit, op grond waarvan zal hij het hele team vervangen en wat gebeurd met het huidige team blijven ze gewoon politieagent want dat zou raar zijn, uiteindelijk zijn ze toch onbetrouwbaar.

  De mini-ster is niet krachtig maar gewoon dom om zo een botte bijl te gebruiken, ik zie al die rechtzaken voor me, wie betaald dat allemaal.

  Enne hoe zit het met de camerabeelden en de leugentesten, het blijkt dus allemaal een rookgordijn geweest te zijn.

  Hoe staat het met onderzoek, loopt er wel een onderzoek, wat zijn de resultaten totnutoe.

  Nu wordt het dus mooi

  “We zullen een nieuw team opzetten, desnoods met medewerking van het buitenland”,

  Arrestatieteam met medewerking van het buitenland, ook nu weer blijkt volgens mij dat Bouterse het goed had gezien deze man is volgens mij inderdaad in dienst van het buitenland.

  Ook nu weer blijkt dat iedereen verantwoordlijk is voor zijn daden behalve de mini-ster hij denkt dat hij boven de wet staat


  Maak melding

 8. Prachtig, dat moet gebeuren, alle rotte appels eruit trappen, goed zo minister, alle criminelen eruit, u bent heel goed bezig, en wij uit het volk waarderen het volkomen, prima minister Santhoki.Bravo!


  Maak melding

 9. maak je niet druk om santhoki, hij heeft na de verkiezing al een vaste baan in het buitenland.en wat de A team betreft , het gebeurt niet alleen in sur ,maar ook ik nederland dat er wel is drugs zoekraak , deze mensen worden zwaar onder betaald.


  Maak melding

 10. desnoods met medewerking van buitenland…
  ja ja.
  de staat heeft meer dan 1 agenda.
  je weet wat ik bedoel.
  anderzijds een strakke aanpak van deze minister.
  de minister gaat altijd commentaar krijgen gewild of ongewild.
  er speelt zich meer af in Mama Sranang dan wij denken te weten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.