Aparte aanpak voor Surinaamse drugsverslaafde

8

PARAMARIBO, 27 okt – Drugsverslaafden die over de schreef gaan, zullen anders worden aangepakt. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Kruimeldieven en andere veelplegers gaan niet langer zonder meer de gevangenis in. Er komt nu meer aandacht voor hun geestelijke status-quo.

Via aanpassing van de wet wordt deze groep verplicht zich te laten behandelen. “Opname in het psychiatrisch centrum voor hooguit twee jaar is dan niet uitgesloten”, zegt Santokhi. Het moet een radicale breuk worden met de situatie nu. Het justitieel apparaat wordt overladen met gevallen van kleine veelplegers. Maar ook de samenleving zelf wordt geholpen.

Gehoopt wordt vooral dat de drugsverslaafden eerder geneigd zullen zijn tot afkicken. Volgens Santokhi wordt de verplichte behandeling stadaard bij de berechting. Een aanzienlijk deel van de gevangenisbevolking is drugsverslaafd. De nieuwe opzet moet ook de overbelasting van het gevangeniswezen verminderen. De samenleving zal zich wel inschikkelijk moeten opstellen voor de resocialisatie.

8 REACTIES

 1. Eindelijk een met verstand betreffende onze drugsverslaafden

  En het liefst ze afzonderen ergens in het binnenland zodat ze niet weg kunnen lopen en goed behandeld kunnen worden
  want het aantal verslaafden is erg verontrustend


  Maak melding

 2. Het lijkt mij echt verstandig Justitie en Politie optespiltsen Justitie heeft geen moer te doen en de Politie ook nog erbij omdat er een kerel bijloopt …een soort POKAI….VOORAL DIT IS GEWOON NIKS MEN ZIT ELKE DAG DE DAG TE VULLEN MET PRAATJES….HOE KAN EEN MIN.v JUSTITIE EN POLITIE ZICH BEZIG GAAN HOUDEN MET GEZONDHEIDS-ZAKEN ..Dit is puur SHANTI TOK TAKI.

  ZIJN TAAK IS LASTIGE ZWERVERS OPTESLUITEN…maar komen praten als een of ander goede man…nee nee hij is bezig met lieg en bedrieg laat hem met zijn taak bezig houden.

  PS. Mooi verhaal maar zijn zaken niet.
  Politie moet orde in de samenleving handhaven…Justitie …RECHT&WET…toepassen en laten handhaven.
  En zwervers opsluiten i.v.b.. landloperij of orde verstoren


  Maak melding

 3. Heel humaan idee!
  Vele drugsverslaafden zijn vanwege omstandigheden daaro beland. Dit biedt perspectief voor de toekomst en zorgt voor minder overlast van de burgers. Eens afgevraagd wat het verhaal is van een zwerver? Het kan iedereen overkomen.


  Maak melding

 4. Ooit, heeeeeeeel lang geleden voelde ik me ook net een zwerver. Maar het heeft maar 1 dag geduurd. Mijn vriendin wilde me niet meer en had me eruit gegooid. Dus ik weet hoe een zwerver zich voelt. 🙂


  Maak melding

 5. nr 5, ik ben het helemaal met je eens , vele vergeten dat het een ieder kan overkomen, wat dacht je van maatschappelijk teloorgang , dat is de grootste boosdoener van drugsverslaving en dat men nood gedwongen voor een een zwerver bestaan moet kiezen, mensen voor 2 jaren opsluiten lost het probleem nog niet , help dit soorten met hun maatschappelijk probleem en biedt ze een alternatief, een hoop van die gasten zijn geen psychiatrische patienten, maar krijgen jammer genoeg snel die etiket opgeplakt


  Maak melding

 6. Ja ik vind het wel een goede oplossing alleen een drugsverslaafde kan je niet verplicht laten afkicken, ze vallen op een gegeven moment weer terug in hun verslaving, of krijgen ze een soort van TBS…. want je moet ze blijven controleren, ze moeten niet terug gaan naar hun oude woonstekkie…..

  Maar ik vind het weer een hele goede zet van Santokhi ! Ik vind deze Minister echt goed bezig !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.