Surinaamse minister gefouilleerd op Schiphol

49

PARAMARIBO/SCHIPHOL, 26 okt – Minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen, NH, kreeg kort alle aandacht op zich gevestigd op de Nederlandse luchthaven Schiphol. Dit meldt Dagblad Suriname. Rusland is, protest ten spijt, gefouilleerd op het bezit van verboden spullen.

Op Schiphol ging plots de metaaldetector over toen Rusland er doorheen liep. Hij was er kort tevoren aangekomen op terugreis vanuit Kenia. Het apparaat bleef overgaan, ook nadat hij zijn broekriem afdeed. Een veiligheidsfunctionaris ging over tot fouilleren. “Je moet niet met je vieze vingers aan me komen”, zei Rusland toen de man op het punt stond zijn heupen te betasten.

Het gebeurde toch “om de vlucht naar Suriname niet te missen.” Achteraf bleken Rusland’s schoenen de klik te veroorzaken. “Ik protesteerde. Als mens vind ik het niet erg, maar ik vind dat dit in mijn functie niet paste”, aldus Rusland. Intussen heeft de Nederlandse minister van Justitie, Ernst Hirsch Ballin, excuses aangeboden. De Nederlandse ambassadeur, Aart Jacobi, hoopt niet dat de betrekkingen negatief beïnvloed worden.

49 REACTIES

 1. Diplomatenaktetas

  Uit veiligheidsoverweging hoort iedereen deze behandeling te ondergaan. Minister of Kowfoetoeboy, ik wil veilig reizen. Ware het niet dat vele diplomaten over heel wereld hun positie hebben misbruikt om drugs, geld, een pipa en andere zaken te smokkelen in hun handige diplomatenaktetas.

  Opdeze wijze maakt de minister ook mee wat gewone burgers zoals ik telkens moeten mee maken. Dit zou je met alle ministers van waar danook moeten doen zodat ze weten en ondergaan hoe het voelt. Misschien dat ze dan beter gaan nadenken over de regels die ze zelf maken.


  Maak melding

 2. Hallo,

  Ik ben helemaal mee eens ook de aapachtigen die Kenia bezoeken moeten gelouilleerd worden. Deze mensen samen met de leiders in Afrika bezorgen de mensheid een hoop ellende.

  Goed zo douane!!!


  Maak melding

 3. Pardon…meneer Rusland, “als mens vind ik het niet erg, maar ik vind dat dit in mijn functie niet paste”.

  Wel, ongeacht de functie die men bekleedt ben ik van mening dat waar men dat nodig acht, desbetreffende douanier ook de regel jegens getroffene dient toe te passen. Zonder meer!

  Wellicht dat zo’n minister, nu gij dat zelf hebt ervaren, zich gaat realiseren, hoe wij Surinaamse burgers op een onmenswaardige manier worden behandeld tijdens de 100% controle. Dan was er in zijn benarde positie niet eens sprake van de 100% controle.

  Ach kom, minister hopelijk komt u en consorten tot het besef dat NL hun methode m.b.t. de 100% controle jegens wij arme Surinaamse burgers dan wel vluchten vanuit Paramaribo (zeer opmerkelijk) op een menswaardige manier dient toe te passen. Let wel: ik heb totaal geen moeite met de controle, maar heb moeite en ik denk dat ik voor velen spreek, dat die op dusdanige oneerbiedige manier wordt uitgevoerd. En NL maar met een zogenaamde excuses komen, dat zij dus niet in herhaling zullen treden. Wat hebben wij daaraan..geen malle moer!!!


  Maak melding

 4. Als de minister zijn schoenen de oorzaak waren voor het alarm, moet de minister blij zijn dat er een goeie controle is. Hij kan bij een volgende reis rekening houden welke schoenen hij aantrekt om weer zo’n situatie te voorkomen.
  De mensen op de luchthaven doen gewoon hun werk!
  Het zou toch ook kunnen dat iemand met de minister zijn schoenen had geknoeid.


  Maak melding

 5. dat deden de amerikanen ook met de met mensen uit brasil tot dat men in brasil het zelfde met die amerikanen deden on geacht wie je was,en is gestopt.surinamers moet dat ook doen met een jobo en een met hoge functie dan zal je zien


  Maak melding

 6. Goed fouilleren … want wie weet heeft hij een paar staven goud in zijn kleding verstopt.. dankzij deze minister en zijn partij de SPA worden Surinamers opnieuw gekoloniseerd door buitenlandse multinationals.


  Maak melding

 7. Volgens mij ligt de fout bij de Surinaamse autoriteiten. Indien vooraf en bij tijds door de Surinaamse autoriteiten aan de Nederlandse instanties was doorgegeven, dat een Surinaamse bewindsman( in dit geval Gregory Rusland) de luchthaven Schiphol zou betreden, dezelfde Nederlandse instanties deze bewindsman niet zouden fouilleren. Naar mijn weten zijn indertijd daarover afspraken gemaakt tussen de Nederlandse en Surinaamse regering.


  Maak melding

 8. Mooi koekje van eigen deeg. Nu nog Venetiaan en Sardjoe.

  Het zijn deze schurken die hebben bewerkstelligd dat er nu 100% controle op Surinamer worden toegepast.

  Venetiaan en Sardjoe hebben zelf die Hollanders toestemming gegeven om de Surinamer op deze barbaarse wijze op Schiphol te behandelen.

  De slaven van Nederland worden door hun meesters vernederd, nu met de algemene verkiezingen op komst is en ze straks niet meer nodig zijn om hun eigen volk te onderdrukken. Boontje komt om zijn loontje.


  Maak melding

 9. da i moes bing mik a plane gwe
  eerst ga je brullen en dan wanneer die druk toeneemt dan krabbel je terug en dan laat je je toch tussen en aan de dijen voelen.
  je moest voet bij stuk houden. je bent toch een diplomaat?
  maar ja, ach. wat klets je?
  wij moeten dit op een veel vernederende wijze ondergaan. wij zijn geen diplomaten. dus voel wat wij voelen en ga binnen je kamp samen met vene en die betha van jusitie zoeken naar een betere behandeling voor je mensen.


  Maak melding

 10. De Minister is geen Supermens ook wordt hij door bepaalde radiostation (door je eige rasgenoten op Sky)erger beledigd, bovendien is controle geen daad van vijandschap. Van die bakra heb jij als neger alles moeten incasseren. Hij heeft jou zelfs zijn God Jezus(Bakra) die niets te maken heeft met de zwartjes jullie opgelegd. jouw tong verdraaid met zijn taal. kortom alles met je gedaan en toch kan je niet zonder hem .zo laf ben je!!!!


  Maak melding

 11. Mijn complimenten voor de douaniers op schiphol
  =======================================
  Ben met nr. 2 het helemaal eens ze moestenn hem helemaal uitkleden om te kijken of hij verboden spul bijzich heeft. IMMERS ALS DE GEWONE REZIGER OP 100% GECONTROLLEERD MOET WORDEN WAAROM HR. RUSLAND NIET


  Maak melding

 12. Nederlanders,hebben geen enkel respekt voor buitenslandse ministers,de blanken uitgezonderd,want alleen maar zwarten doen illegale dingen in hun ogen en dezelfde Surinamers denken nog steeds dat Nederland het goed met Suriname meent?Kies ing mooi blijf maar achter hun reet aan lopen Rusland.
  Amerikaanse,Duitsers,Australiers,Britten noem maar op mogen gebruik maken van VIP in/uitgangen die krijgen een speciale behandeling,maar Afrikanen,Antillianen,Indonesiers,Indiers enz.enz. worden niet verwezen naar die VIP gebruikers.Dit weet ik van een hoogeplaatste werknemer van Schiphol(een bakra).
  Maar 1maal het zo is,moet Rusland zich hieraan schikken en het zelfde lot ondergaan zoals andere niets vermoedende reizigers uit Suriname beleven.


  Maak melding

 13. Hij moet het voorbeeld geven dat je het er levend van afbrengt.
  Wat is nou het probleem.
  Zolang er nog elke week tientallen figuren met drugs uit Suriname op Schiphol worden opgepakt, is de grondslag en noodzaak nog steeds aanwezig om de 100% controle uit te voeren.
  De minister moet zo’n grote mond hebben tegen zijn landgenoten die met hun tengels die troep naar Nederland vervoeren, en feitelijk hun President en Volk te kakken zet.


  Maak melding

 14. nummer 1 wat is er schandalig aan, je klink erg hopeloos.

  de beveiliging heeft goed gehandeld en dan moet men niet de schuld aan nederland geven.
  regels zijn regels, gaat de metaal detector af dan moet men foliëren. in suriname geef je de mp een beetje srd en dan mag je door lopen, dat is schandalig.
  rusland is er hoogmoedig, zo kan hij ook het verschil zien tussen kenia en nederland.

  wk


  Maak melding

 15. Totaal geen medelijden mee. Ik wordt elke keer soms al Suriname en hier ondersteboven gehaald en niemand die het iets kan schelen. Hoop dat de volgende saka tokki of Venne is.


  Maak melding

 16. voor bananenrepublieken geldt 100% is 100% ongeacht hoeveel sterren je op je schouders heb. bekijk het zo: in ons bananenrepubliek lijkt het er zelfs op dat ons grootste drugsbaron president zal/kan worden. Die kerel moeten ze zelfs als president met de rubberen handschoen hard en droog behandelen.


  Maak melding

 17. De Nederlandse ambassadeur, Aart Jacobi, hoopt niet dat de betrekkingen negatief beïnvloed worden………….reactie…VERTROUW DE SINT NOOIT.
  Vooral één keer hond…altijd hond….één keer Pieterbaas altijd Pieterbaas…..maar jullie willen niet luisteren, ook niks horen.
  Jullie willen niks leren….Mooie woorden ook nog erbij…MAAR HET VERLEDEN…HET VERLEDEN…MI BOI…miki mi tan pie !!!!!TOG UNU NO WAN TIKI.


  Maak melding

 18. Laten wij de behandeling van onze eigen mensen op zanderij in de jaren 80 en daarna niet vergeten door een stelletje ongeschoolde MP-militaire-politie, zeer onbeschoft en ongemanierd waren deze gasten eingelijk is het niet vreemd als je weet dat marcel zeeuw hun baas was.


  Maak melding

 19. hier weer die surinaamers die voor nederland opkomen, nederland heeft zijn verontschuldiging aangeboden zoals alstijd. maar ze hoeven zich niet te verdedigen want dat doen de surinamers al voor ze.


  Maak melding

 20. T is makkelijk die bakras zijn nu ook in sur
  pak ze daar ook aan kleed ze uit duw een camera in hun hol en bekijk ze van binnen.
  ook een soort 110% controlle.
  En de degene onder u die een bakra BLANKE noemt het is u ook opgelegd een bakra is gwoon een WITTE net zoals ik een zwarte.
  MVG.


  Maak melding

 21. Deze zwarte rus moet niet zeuren in rusland is het normaalste zaak van de wereld.
  Al ben je wit rus of zwart rus je moet met de billenbloot. Wel natuurlijk beschermende kleding en bril aantrekken voor geurtjes en lichte explosieve gasboringen.


  Maak melding

 22. Nu daar hij zelf dit heeft ondergaan kan hij misschien zijn collega van justitie aansporen om een waterdicht systeem te JAP te bewerkstelligen. Zodra het over enige tijd zover is dat er geen bolletjesslikkers meer uit suriname komen zal de 100% controle van passagiers uit suriname beeindigen


  Maak melding

 23. In t verleden hebben diplomaten die onschendbaarheid genoten , daar flink misbruik van gemaakt. In dat licht moet meneer Rusland t geheel bekijken. Op zo,n moment hoog van de toren blazen heeft niet echt geholpen; want de detector ging toch af. Mijn broer heeft platen in z,n schoenen, en op luchthavens z.a. Schiphol gaat t altijd af. Hij geeft dit aan , mag als de douanier van dat moment mee wil werken , z.n schoenen uit ,hij zonder die schoenen , niks aan de hand. De schoenen worden binnenste buiten gekeerd, en mag daarna z,n weg vervolgen. De eerste keer dat we samenreisden was t raar, maar we weten nu dat t kan gebeuren , dus doet hij ze uit voorzorg uit, meldt dit en die gaan apart door de scanner.
  als je weet dat je niks fout hebt gedaan , kan je beter proberen dit op een andere manier op te lossen, ook vindt je dat je in je recht staat. Al die heisa, waar je niet mee bent geholpen ??????


  Maak melding

 24. Ter vergelijk: bij aankomst van de 2ek delegatie uit Ned is de rode loper tot in het vliegtuig uitgerold.

  Hoe vaak zijn er geen excuses door Ned gemaakt naar Su. hoogwaardigheids bekleders voor deze vernedering.

  Suriname moet ’s 1 keer hetzelfde doen. !!!!


  Maak melding

 25. Beste allemaal / mede forumgebruikers,

  Voorop gesteld deze minister en zijn baas / deze regering is niet de mijne, laat dat duidelijk zijn.

  Echter zijn er DUIDELIHJKE DIPLOMATIEKE REGELS die hier NIET zijn nageleefd. Deze minister die een diplomatieke status heeft en dus diplomatiek ONSCHENDBAAR is, ook in het buitenland, mag NIET a publiek / in het openbaar GEFOULLIEERD worden ! Dit is gewoon een duidelijke PUBLIEKE VERNEDERING die onze minister heeft moeten ontgaan. Waarom denkt u dat, nog voordat de minister terug was in Suriname, de minuster Hirsch Ballin ( onder wie schiphol / Justietie valt ) al de excuses naar paramaribo had gestuurd ( als die al gemeend zijn of van waarde zijn ).

  Terecht dat ook de minister is gefoullieerd; maar niet a publiek / in het openbaar !
  Volgens de diplomatieke regels had deze minister naar een aparte afgeschermde ruimte meegenomen moeten worden en moest hij in het bijzijn van een diplomatieke vertegenwoordiger van Suriname en Nederland in het bijzijn van een officier van Justitie gefoullieerd worden.
  Eerst volgende minister uit Nederland die in Suriname komt moeten wij ook in de vertrekhal foullieren, liever buiten op de parkeerplek waar iedereen het ziet !


  Maak melding

 26. goed voor hem; als hij voor zorgde dat alle surneds ook zo,n vernedering niet ondergaan, moeten ze zorgen dat er geen drugs meer komt deze kant op, als het hun zelf betreft dan zijn ze meteen op hun tenen getrapt; goed dat die 100 % controle er is, ik heb niets te verbergen en ze mogen altijd iemand fouilleren, dat is hun werk opveiligheid en drugs bezit…


  Maak melding

 27. Greetings,
  Ik ben het met velen op deze web site eens. regels zyn regels en alleen de Paus en andere staatshoofden worden niet gefoilleerd. Ik ben het ook eens met een der colomnisten die aangeeft dat buitenlandse amtsdragers ook een controle moeten ondergaan op Zandery by aankomst in Suriname. Finally, leg onze landgenoten uit te stoppen om drugs te smokkelen naar Nederland.


  Maak melding

 28. goed zo surinamers wanneer gaan jullie elkaar afmaken ik geniet van als ik zie hoe jullie elkaar afmaken en uitschelden ik geniet er van hindu en negers make my date voeren jullie oorlog dan kunnen wij bakra,s van genieten ga door domme bananen republiek dat jullie zijn


  Maak melding

 29. Betreft de juiste toedracht van het incident kan ik niets zeggen.Maar als ik van de informatie uit ga van het Dagblad Suriname,heeft de Nederlandse Justitie een grove fout ondergaan.
  Dit blijkt ook door de vele excuses gedaan door de Nederlandse minister van Justitie en de Nederlandse ambassadeur in Suriname.Dit is een pure leermoment.Onacceptabel en de Surinaamse regering heeft alle recht om de Nederlandse ambassadeur in Sur.op het matje te roepen !!Met de 100% controle ben ik het helemaal eens.Deze controle behelst niet alleen een drugscontrole maar ook de controle op aanverwante zaken zoals wapens enz.
  Het hoofddoel is uiteindelijk de logistieke-weg van drugs en wapens een halt toe te roepen.Door te doen van deze waardeloze drugs- individuen moeten al mijn andere oprechte kondremangs eronder lijden.Het zij zo.
  En zolang deze ratten blijven opereren zal Suriname een risico-land blijven aangaande drugs.


  Maak melding

 30. De meeste lezers denken dat de heer Rusland door de douane is gefouilleerd. Dat is niet zo. Het was een beveiliger. Hij kwam immers niet uit Su. De veiligheidsfunctionaris ging over tot fouilleren. De douane doet dit niet. Goed lezen mensen eer te beginnen met reageren.
  Langaf


  Maak melding

 31. Aantal vragen:
  Waar was het ambassade personeel?
  Wist de beveiliging vooraf, dat Rusland aankwam?
  Iedereen moet toch schoenen uitdoen en door scanner gooien?
  Als je nou gewoon rustig en snel je spullen in dat bakje mietert?
  Ik ben voorstander van iedereen die in vliegtuig stapt moet door securitycontrole. Normal heb je check ergens anders en escort naar gate, maar ja waar was het ambassade personeel?


  Maak melding

 32. October 26th, 2009 at 2:44 pm
  Hebben ze de fractievoorzitters die op bezoek waren ook aan een 100% controle onderworpen? Doen de volgende keer.

  MIW

  Drugs in suriname is niets waard, waarop moet Suriname gaan controleren? Grappenmaker.


  Maak melding

 33. dom dat jullie allemaal zo redeneren
  vergeet een ding niet en dat is dat wij surinamers er zelf om gevraagd hebben
  m.a.w jullie hebben dit te danken aan de broeders en zusters die de shit meenemen vanuit su en een ieder geeft de bakra de schuld wees eens eerlijk eingelijk moeten ze slm verbieden om hier te landen op schiphol want men vraagd er zelf om


  Maak melding

 34. 100% controle? Terug uit Suriname, 23-10-2009 aankomst Schiphol en niets van gemerkt.
  Alleen de vraag beantwoorden “bent u alleen”? antwoord “neen met mijn echtgenote” Vraag “Hoe lang bent u weggeweest” antwoord “5 weken, 1 week Curacao en 4 weken Suriname. Curacao om het huwelijk van mijn zoon bij te wonen en te vieren.
  “gaat u maar door” en ja hoor binnen 15 minuten in de aankomsthal. Geen enkele controle alleen de koffers door de scanapparatuur.

  Wie lult er nu over mensonterende 100% controles? Ik reis jaarlijks 2 keer voor vakantie naar Suriname en ondervind geen hinder van de 100% controle.

  Waar praten de negatieve-lingen over???????


  Maak melding

 35. Als de beveiliging deze man door zouden laten lopen ondanks dat de poort herhaaldelijk bleef piepen zou het een zeer slecht zaak zijn. Daarmee is de meerderheid het wel mee eens denk ik.

  I.v.m. de veiligheid van andere medepassasgiers ook, stel je voor dat hij een wapen of bom bij zich had en de vliegtuig zou kapen???? Wie zou dan op zijn vingers getikt worden, de beveiliging natuurlijk…..

  De kans dat een Nederlandse diplomatiek smokkelwaar bij zich heeft tijdens een bezoek aan Suriname is kleiner dan wanneer een Surinaamse diplomatiek een bezoek brengt aan Nederland. Coke is nou eenmaal tien x goedkoper in Sme dan in NL.


  Maak melding

 36. Er is toch een hofelijke behandeling dat ministers en diplomaten krijgen, dat had ex minsiter Ben Bot toch uit gebracht, het moet nu stoppen met zulke pratijken op schiphol…. Suriname voer jou 100% en controle op diplotmaten, binnen 30 dagen word alles verdraait op schiphol… Suriname het ligt aan jou nu… NU of NOOIT… voer het per direct IN……


  Maak melding

 37. No.40,ook ik ben elk jaar in Suriname,bij terugkomst ben ik nooit door de 100% contole geweest,maar ik juich niet,je weet maar nooit wanneer ze jij of ik gaan onderwerpen aan deze onmenselijke toestand.Ik heb wel gezien dat er ook onschuldigen doorheen moesten,kwaad dat ze waren,maar ondergingen hun lot zonder morren.Ik heb me voorgenomen dat, als ik ook moet gecontroleerd worden let it be als je weet dat je niets te verbergen hebt laat ze maar controleren,ze doen ook maar wat hun is opgedragen.
  Ik en anderen zijn niet negatief,maar geven de feiten aan,zo gaat het op Schiphol,als jij het anders wil zijn jouw keuze,maar ga niet anderen beschuldigen van negatieviteit.


  Maak melding

 38. Waarom heeft de minister zich zo laten gaan? Kon hij niet zijn vlucht laten gaan en de kwestie prioriteit geven? Als de minister zich toch laat fouileren, hoe kunnen wij dat arme burgers voorkomen. De minister heeft een gemiste kans laten lopen. Zo laat hij zien, dat we makkelijk over ons laten lopen.

  Gio


  Maak melding

 39. Waarom gebeurde het nu nog een keer met een Surinaamse minister op Schiphol,dat hij problemen had met de douane?Als passagier moet je door de controle heen en het maakt niet uit als je minister bent of niet.Kom je met je eigen vliegtuig,dan heb je andere regels,vlieg je met de KLM of een andere maatschappij dan moet je je aanpassen aan de regels.Deze man is een stommerd.


  Maak melding

 40. goed zo surinamers wanneer gaan jullie elkaar afmaken ik geniet van als ik zie hoe jullie elkaar afmaken en uitschelden ik geniet er van hindu en negers make my date voeren jullie oorlog dan kunnen wij bakra,s van genieten ga door domme bananen republiek dat jullie zijn

  hollander

  hollander, ik vraag me af of je een autochtone hollander bent.
  Uit jouw taalgebruik denk ik eerder dat je een allochtone hollander bent, maar dat terzijde.

  Je hebt gelijk dat Surinamers elkaar behoorlijk kunnen uitschelden, zowel op de diverse fora als in het echt, maar i.p.v. dat je je best doet om deze mensen tot elkaar te brengen, ben je bezig met stoken.

  Of is je posting sarcastisch bedoeld?

  Surinamers vormen eigenlijk 1 grote “familie” zonder het echt te beseffen. Ze zitten nu nog als los zand aan elkaar, maar ik hoop van harte dat ze ooit een “hechte band” met elkaar kunnen smeden, waardoor ze zich als een natie kunnen manisfesteren in deze grote en vaak erg boze wereld, gezien de vele grote en kleine oorlogen.

  Met 1 grote gebalde vuist ben je juist samen sterk.


  Maak melding

 41. Het is goed voor je Rusland. Een citaat van hem: “Als mens vind ik het niet erg, maar ik vind dat dit in mijn functie niet paste”.
  Alle mensen gelijk, dus waarom zouden ze voor hem de regels veranderen. Zo heeft hij ondervonden wat de Surinamers dagelijks meemaken wanneer ze een vlucht boeken richting Suriname. Recht voor één, recht voor allen hahahahaah.


  Maak melding

 42. moeilijk mi bradas nanga sisa.
  eenerzijds zoals eerder 1 van de broeders op het forum al schreef snijdt het mes van 2 kanten.
  de smokkel uit Sr is gewoon een feit.
  we behoren helaas tot de risico landen.
  aan de andere kant heb ik zin die boerkies te trappen hoe ze met mijn landgenoten omgaan en daarna in de commewijne te smijten voor de waterbewoners die altijd klaar staan voor een hapje.
  uiteindelijk ligt het bij de overheid.
  helaas heeft front daar geen verandering in gebracht.

  dont fight, unite


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.