Jeffrey Spalburg in avondvullende cabaretvoorstelling

0

Vanaf vorige week is de cabaretvoorstelling ‘Brommers Kiek’n’ van Jeffrey Spalburg weer te zien. Spalburg verteld in deze voorstelling over zijn jeugd in Twente en zijn leven van nu in de grote stad. Jeffrey is opgegroeid in het oosten van het land waar bromfietsen, boeren en buitenlui de boventoon voeren.

Als zoon van een Surinaamse vader en Nederlandse moeder is hij een opvallende verschijning in Twente. Een local, maar toch een buitenstaander. Terwijl de boerenzonen uit zijn klas hossen op de polonaise, dringen de tonen van de eerste hiphop ook door in het oosten van Nederland en raakt Jeffrey in de ban van nummers als ‘Push it’ van Salt ’n Pepa, en Run DMC’s ‘Walk This Way’.

Inmiddels verhuisd naar de randstad is hij ineens een buut’nbeentje in de grote stad. Deze positie maakt van Jeffrey Spalburg een observator, die messcherp uit de hoek komt met hilarische analyses van het nu. Jeffrey vormde een duo met Najib Amhali, schreef de teksten voor Jörgen Raymann en beatboxte voor Brainpower. Nu staat hij solo in de theaters in zijn eerste avondvullende cabaretvoorstelling. Klik hier voor de speellijst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.