‘Drugscontroles Surinamers moeten humaner’

8

PARAMARIBO/DEN HAAG, 24 okt – Een meerderheid in de Tweede Kamer vindt dat de drugscontroles op vliegtuigpassagiers uit Suriname op een meer menswaardige wijze moeten worden uitgevoerd. „Het gaat er niet om dat we mensen kwetsen, maar dat we de drugs uit Nederland houden”, zei Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet vrijdag in een persconferentie in Suriname.

Verbeet zei in de persconferentie dat een Kamermeerderheid de controles nog altijd steunt en dat ze ook nodig blijken, omdat er gemiddeld nog elke week twintig bolletjesslikkers worden aangehouden. Maar dat de controles op een „meer respectvolle en menswaardige manier” moeten worden uitgevoerd, zal de Kamer overbrengen aan het kabinet, aldus Verbeet.

Verbeet leidde deze week een delegatie van zeven fractievoorzitters uit de Tweede Kamer die een werkbezoek bracht aan Suriname. De zogeheten 100 procentscontrole op Schiphol voor vluchten uit Suriname was een steeds terugkerend gespreksonderwerp meldt De Telegraaf.

8 REACTIES

 1. Gerdi Verbeet zich

  Gerdi heeft de warme Surinaamse zon zeer aangenaam gevonden. Ze heeft ook ontdekt dat we zo’n slecht volk nog niet zijn. Eigenlijk heel hartverwarmend was haar verhouding met collega Somo. Maar de gewone man op straat vond ze aardiger. Die paar etters in de SME politiek en de smerige drugshandelaars, die verpesten het voor de eerlijke mensen hier.
  Gerdi verbeet zich in Suriname op deze hele situatie en kwam met een plan:
  Een betere behandeling op Schiphol voor de mensen die geen bolletjes slikken en een slechtere behandeling voor de slikkers.
  De niet-slikkers worden op Schiphol getrakteerd op koffie en bolus, terwijl de vele bolletjes slikkers door drugshonden worden afgerost, tot ze scheiten in hun broek van angst. Als je een Surinamer echt wil straffen, laat hem in z’n broek scheiten en plein publiek.

  Alhoewel, het zijn ook autochtone Nederlanders die op deze route slikken.
  ‘T wordt dus multi-culti-vecalie op Schiphol.
  Ik ben het volkomen eens met Gerdi.


  Maak melding

 2. Afschaffing van de controles kan voorlopig worden vergeten, laat dat duidelijk zijn.

  De media doen wat ze moeten doen en zullen niet nalaten deze kwestie, en zijn details zoals aanhoudingen breed uit te meten. Die negatieve aandacht is er al en kan alleen minder worden als er ook minder aanhoudingen zijn.

  Dat brengt een reactie teweeg in de politiek. Dán is er een klein stapje gezet om minimaal in een redelijke positie eventuele gesprekken voor afschaffing in te gaan.

  Ik ben een positief mens, maar zie dit op korte termijn niet gebeuren.


  Maak melding

 3. nr.1
  Helemaal gelijk heb je. Veel woorden heb je niet nodig om bij dit bericht te reageren dan dat.
  Volgend jaar lees je dit nieuwsbericht weer.
  Zucht gaaaaap.
  Ook zo’n elk jaar terugkomende nieuwsbericht is, Ticket prijs naar Suriname wordt goedkoper. Zucht gaaaaaaaap.


  Maak melding

 4. Nee zeuren er zal zeker wat aan gedaan worden, dan doel ik vooral op het feit dat de 100€ controle idd menswaardiger moet ! En men niet onnodigh moet kwetsen, ik sta achter de controles, de goede moeten helaas altijd onder de slechte lijden, maar hoe dan ook kan het wat minder allemaal, vooral de manier WAAROP !!!

  Kijk het is gewoon helaas NODIG maar er is maar 1 ding waar ik op tegen ben, daar mag je mensen niet toe dwingen…. anaal onderzoek…..alleen dat vind ik ernstig, derest heb ik begrip voor !


  Maak melding

 5. Iedereen moet een strenge controle begaan, dit hebben de drugstoeristen zelf teweeg gebracht. Dus iedereen moet eraan ondervinden.

  Bedankt smokkelaars.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.