Tien minuten Jeugd Journaal bestaat 5 jaar

1

PARAMARIBO, 23 okt – Het ‘Tien minuten Jeugd Journaal’ in Suriname vierde gisteren haar vijfde verjaardag. Het populaire programma blijkt een schot in de roos. Volgens de laatste poll is de kijkdichtheid onder kinderen van 9 tot 12 jaar maar liefst boven de 90 procent. En veel volwassenen kijken graag mee.

Het ’10 Minuten Jeugd Journaal’ heeft zich ook ontwikkeld tot een voorbeeld voor andere jeugdjournaals. Dit jaar hebben redacteuren van ‘Tien Minuten’ verschillende trainingen gegeven aan de nieuwe journalisten van het jeugdjournaal op de Nederlandse Antillen en Aruba, dat afgelopen september startte onder de naam ‘Caribbean Kids News’.

Sinds de eerste uitzending op 22 oktober 2004 heeft ‘Tien Minuten’ een enorme groei doorgemaakt. Van één uitzending per week, groeide het Jeugdjournaal geleidelijk naar vijf uitzenddagen per week op de Surinaamse zenders ABC en STVS. En ook de Amsterdamse zender AT5 zendt het programma al jaren met succes uit.

Afgelopen jaren mocht de redactie verschillende onderscheidingen in ontvangst nemen, waaronder onlangs de Regional Prize van UNICEF/ICDB, onderdeel van de Unicef ‘International Day of Broadcasting Awards’. Begin november gaat een afvaardiging naar New York, om te horen of het Jeugdjournaal ook de internationale ICDB Award heeft gewonnen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.