Vaccin tegen A H1N1 binnenkort ook in Suriname

0

PARAMARIBO/GEORGETOWN, 22 okt – Suriname beschikt binnenkort over een voorraad vaccins tegen het A H1N1-virus. Dit meldt het Caricom Secretariaat in Georgetown, Guyana. Het vaccin wordt gedistribueerd onder alle lidlanden van de Caricom. Niet iedereen wordt bediend.

Het vaccin komt alleen beschikbaar voor de kwetsbaarste groepen. Volgens het secretariaat betreft het vooral kinderen, zwangere vrouwen en mensen die lijden aan een chronische aandoening. De bedoeling is een tweede besmettingsgolf van de zogenaamde Mexicaanse griep beter aan te kunnen. Volgens minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid kan het elk moment zover zijn.

Het virus komt nog altijd voor in Suriname, zij het enigszins verzwakt. “Maar het kan nog altijd weer toeslaan en dan mogelijk in een sterkere vorm”, zegt Waterberg. De meeste besmette personen zijn na een korte periode weer helemaal genezen. Het aantal besmette gevallen is drastisch afgenomen de laatste weken. De allereerste slachtoffers in Suriname waren volleyballers die kort tevoren Trinidad hadden bezocht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.