vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenMedia en literatuurNoraly Beyer ontvangt Cosmic Award

Noraly Beyer ontvangt Cosmic Award

-

Does Travel - naar Suriname

Op donderdag 5 november ontvangt Noraly Beyer de Cosmic Award uit handen van Job Cohen, Burgemeester van Amsterdam. Beyer krijgt de Award voor haar inzet en haar rol als boegbeeld binnen de Nederlandse samenleving, waarin zij fungeert als voorbeeld en pleitbezorger voor diversiteit in de media.

Noraly Beyer werd op Curaçao geboren uit Surinaamse ouders. Na haar middelbare school volgde zij een opleiding tot onderwijzer aan de PABO en ging werken als nieuwslezer in Suriname voor de Surinaamse Televisie Stichting (STVS). Na de decembermoorden in 1982 vertrok zij naar Nederland, waar ze ging werken voor de Wereldomroep. In 1985 begon ze als redacteur en presentator bij het NOS Journaal. Ze presenteerde middag- en avonduitzendingen tot het einde van 2008.

De Cosmic Award is een tweejaarlijks terugkerende prijs waarmee uitdrukking wordt gegeven aan de waardering van MC voor een kunstenaar van niet-Nederlandse afkomst die zich binnen de Nederlandse samenleving via zijn werk op uitzonderlijke wijze profileert en zijn achtergrond laat meespelen in zijn werk.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES