Twintigduizend Surinaamse kiezers spoorloos

11

PARAMARIBO, 21 okt – Op de officiële kiezerslijsten komen zeker twintigduizend namen voor die er wellicht niet horen. Dit meldt het Onafhankelijk Kiesbureau, OKB, dat toeziet op het verloop van de algemene verkiezingen. Geen van de personen in kwestie is ergens in Suriname aangetroffen. Het aantal overtreft eerder gepubliceerde cijfers.

Minister Maurits Hassankhan van Binnenlandse Zaken zei eerder dat hooguit een veertienduizend namen teveel voorkwamen. “Wij hebben een vrij grote groep mensen gevonden van wie niet verklaard kan worden waar ze zijn en die moeten van de lijst”, zegt OKB-voorzitter Jennifer van Dijk-Silos tegenover de Ware Tijd. Het advies is doorgespeeld aan president Ronald Venetiaan.

Die zal uiteindelijk beslissen hoe het verder moet. “Wij vinden dat deze personen van de kiezerslijst gehaald moeten worden. We hebben de aanbeveling gedaan omdat niemand ze kan vinden”, aldus Van Dijk-Silos. Begin volgend jaar moet het al zover zijn. Dan moeten de lijsten formeel worden opgeleverd voor de verkiezingen van 25 mei. Volgens het OKB verlopen de voorbereidingen overigens soepel.

11 REACTIES

 1. Dit is niet nieuw onder de regering Venetiaan.Dit vals spel speel zich al langer.Dit is de reden waarom het Nieuw Front de verkiezingen gewonnen heeft.Maar neem van me aan dat ze dit spelletje ook tijdens de komende verkiezing gaan voortzetten.Het Nieuw Front heeft alle macht in alle verkiezingsorganen naar zich toe getrokken.


  Maak melding

 2. Jennifer mi goedoe,

  Wat als Venetiaan zegt laat ze maar erop staan, je verwijdert niets, zolang ik het niet zeg. Wat doet het OKB in deze? OKB staat voor Onafhankelijk Kies Buro, toch?
  Je maakt je afhankelijk van het oordeel van de President, dus van de politiek.
  Mijn advies: begin opnieuw! Twintigduizend stemmen kunnen doorslaggevend zijn op 300 duizend stemmers.


  Maak melding

 3. Het advies is doorgespeeld aan president Ronald Venetiaan.
  Die zal uiteindelijk beslissen hoe het verder moet…RAARRRRRRRRRRRR.
  Die man is al een raar mannetje

  “Wij vinden dat personen van de kiezerslijst gehaald moeten worden…MEER dan LOGISCH.


  Maak melding

 4. Fraude! Dat die Jennifer een NPS-er is weet heel het land.
  Wat een domme trut om zo openlijk de onafhankelijkheid, zogenaamd dan, van het OKB ter dispuut te stellen.

  Schande dit mens!


  Maak melding

 5. ” Geen van de personen in kwestie is ergens in Suriname aangetroffen”

  Hoezoe werden ze gezocht dan, door wie?

  Ik weet het teveel vragen, hoe zit het precies met de burgerlijke stand.

  I smell a rat here.


  Maak melding

 6. Tegenwoordig wordt het steeds moeilijker iets van FRONT te vertrouwen.
  Ik krijg toch het gevoel dat ik met dieven(rovers) te maken heb…DUS JIJ WEET NOOIT WAAR EN WANNEER ZIJ TOESLAAN.


  Maak melding

 7. Misschien ben ik niet helemaal op de hoogte, maar hoe kan het dat er 20.000 mensen op de kieslijsten staan, die blijkbaar helemaal niet bestaan. Iedereen die stemt dient zich te legitimeren. En als je niet op de kieslijst staat, moet je geweigerd worden om te stemmen. Kieslijsten rouleren in ieder district. Of worden deze “niet bestaande” mensen bij volmacht vertegenwoordigd? Als ik dit allemaal bekijk kan ik niet anders dan tot de conclusie komen dat het een administratief zootje is in Suriname. Wordt tijd dat er weer internationale waarnemers komen. Of wil men dezelfde toestanden als bij de verkiezingen in Afghanistan? Nee toch? Als mocht blijken dat bij de komende verkiezingen er frauduleuze handelingen worden gepleegd, schakel ik onmiddellijk de OAS in.


  Maak melding

 8. Blaka Bakra,

  Zo is het! Mensen die al heel lang in NL of in de VS wonen komen nog steeds op deze kies-lijsten voor. Indien bij volmacht stemmen nog mogelijk is de komende verkiezing, dan stemmen 20 duizend mensen 2 keer op dezelfde partij. Bel alvast de OAS.
  Ik hoop dat ik het mis heb.


  Maak melding

 9. 20.000 kiezers vormen ongeveer tien procent van de kiezers u know.
  en met zoveel stemmen kan je de verkiezing behoorlijk mee beinvloeden.
  vooral daar waar je veel kroeskoppigen hebt (coronie, para, sipaliwini)


  Maak melding

 10. Wie is ze gaan zoeken…zeker weer A-TEAM…ik geloof er geen moer van….o-ja ik zag één geboren 02-02-1838…ook nog op de kiezerslijst staan.
  GELOOF ME: DIE IS ALLANG DOOD.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.