Win kaarten voor ‘Familyman’ van Jörgen Raymann

34

In september is het theaterseizoen weer van start gegaan. Na een groot succes en vele positieve reacties en recensies in het vorige seizoen is de voorstelling ‘Familyman’ van Jörgen Raymann wederom te zien in de Nederlandse en Belgische theaters. Voor zijn shows in Rotterdam (8 en 9 november) mag Waterkant.Net tien kaarten weggeven aan bezoekers. Lees hieronder hoe jij kaartjes kunt winnen.

Het enige wat je in dit leven niet kan kiezen, is familie. Dat weet Jörgen Raymann als geen ander. Vandaar dat zijn voorstelling ‘Familyman’ begint op het moment dat een familiefeest net is afgelopen. Tussen lege flessen en andere rommel die de gasten hebben achtergelaten schetst hij een hilarisch beeld van waar familiebanden niet allemaal toe kunnen leiden. De analyses zijn scherp en de grapdichtheid is hoog. Wie nodig je op je feestje uit? Wat doe je met lastige ooms en tantes? Hoe ervaart een kind zo’n feest en waarom is het voor pubers anders? De voorstelling geeft behalve antwoord op dit soort vragen ook een indringende kijk in zijn eigen leven. ‘Familyman’ is anderhalf uur Jörgen Raymann op zijn best. Uiteraard bijgestaan door zijn vaste band, want een Surinamer zonder muziek is als familie zonder ruzie: onmogelijk.

Doe mee aan onze prijsvraag en maak kans op twee gratis kaartjes voor de veel besproken nieuwe show van deze Surinaamse cabaretier. Deelname is simpel: laat een reactie hieronder achter waarin je aangeeft waarom jij graag naar deze show zou willen gaan. De vijf leukste en/of creatieve formuleringen worden door ons beloond. Niemand minder dan Jörgen Raymann zelf zal deze inzendingen selecteren.

Reageren kan tot en met 3 november 2009. Deelnemers moeten ouder dan 18 jaar en woonachtig in Nederland zijn. Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden. Medewerkers van Waterkant.Net zijn uitgesloten van deelname.

Je ziet hier een korte impressie van deze, wellicht herkenbare, hilarische theatervoorstelling. Klik hier voor de speellijst.

34 REACTIES

 1. Ik wil heel graag naar FamilyMan omdat Raymann vaak ontzettend grappig is. Zie altijd zijn lachende publiek! Laat mij er tussen zitten! Ik ben erg benieuwd naar de show!


  Maak melding

 2. gaarne zou ik 2 kaartjes winnen voor deze show. vooral de gedeeltes over de hindoe gemeenschap is heel VET. en ik ben een hindoestaan en weet dus dat dit echt voorkomt.
  Jurgen in een woord, A mang hebie. lachen is gezond, er moet meer gelachen worden, er is al genoed leed in de wereld.


  Maak melding

 3. ik zou heel graag in Suriname de show van Jorgen Raymann willen bijwonen.
  De sfeer en gezelligheid is anders dan in Nederland, dan ben je echt thuis.


  Maak melding

 4. Ik zou weleens willen weten of de gedragingen van Oom Sjinnie en Tante Hilda vaker voorkomen of dat wij een unieke familie vormen. Jurgens typeringen zijn vaak heel herkenbaar.


  Maak melding

 5. Wij hebben sinds kort van 2 familie’s 1 familie gemaakt.En wel een mix van Surinaams en Nederlands.2 culturen alles loopt op rolletjes.Zelfs onze humor.Toch zie ik vaak in je t.v. optredens dat ik er elke keer weer wat van leer.En zachtjes aan ga ook ik van je houden.Dus …….leer mij meer over de surinaamse cultuur.En laat me lachen.


  Maak melding

 6. Mi lob mi famiri lik ingi lob dram…
  Maar ook in de beste families komen situaties voor waar je niet om heen kan. Je vrienden kies je, je familie is je band met het bloed. Zo laat me op humoristische wijze zien hoe je met dit soort zaken moet omgaan. Want als je niet om je eigen leven of om stommiteiten van je familie niet kan lachen… hoe dan?


  Maak melding

 7. Ik ben gewoon benieuwd wat die Jurgen nu weer heeft bedacht om ons neer te zetten:-)!Always surprisingly close to reality but much more enjoyable!


  Maak melding

 8. Jurgen

  Jij moet mij nog betalen , ik krijg nog 2000 Sf van jou , zie Suriname , jij trad op in Torarica , en toen was jij nog niet zo ver als nu .

  Dus verreken het nu met 2 kaartjes ;
  En als jij het niet goed ga ik Dennis voor jou zeggen.

  Jurgen
  Succes krachti.
  Is jouw schilderij al aan gekomen !

  * bovenstaande is een fatoe
  Ik kan mijn kaarten zelf betalen


  Maak melding

 9. Ik wil graag de show bezoeken om de volgende reden:

  JÖRGEN RAYMANN maakt niet GELUKKIG, maar GELUKKIG maken WIJ JÖRGEN RAYMANN.

  Liefs van Brooklyn


  Maak melding

 10. Ik heb zin om uitgebreid te lachen! Ik weet zeker dat Jörgen Raymann in staat is om het publiek te laten lachen. Daar ben ik van overtuigd. Bovendien spreekt ook het thema mij aan. Soms is het hilarisch om te zien hoe er discussies tussen familieleden plaatsvinden. Je blijft familie van elkaar. Het maakt niet uit hoe hard je schreeuwt. Ik denk dat deze show een goed beeld van problematiek en grappige gebeurtenissen van families weergeeft. Ik sta te popelen om mijn smoel te tonen en heel hard te lachen.


  Maak melding

 11. De opmerking ‘een Surinamer zonder muziek is als familie zonder ruzie: onmogelijk’ doet me heel erg denken aan een uitdrukking uit mijn geboorte- en woonplaats Tilburg:

  ‘geen communiefeestje zonder een goede ruzie’

  (in katholiek Brabant wordt de communie nog erg fanatiek gevierd).

  Zo zie je maar weer dat het niet uitmaakt waar je roots liggen, sommige dingen zijn universeel.


  Maak melding

 12. “Het duurt bijna een mensenleven om een familie bij elkaar te krijgen, maar slechts een weekend om uit elkaar te gaan.”
  (citaat van Bill Naughton)


  Maak melding

 13. Graag zou ik twee kaartjes winnen, omdat het een feit is dat de meeste families van een feestje houden, maar als het op afruimen cq opruimen aankomt zijn ze allemaal zwak, ziek en misselijk.dus jurgen (her)opvoeden die gasten.


  Maak melding

 14. Ay Jurgen, ben al zo vaak naar de opnames van Raymann is Laat geweest en je had beloofd, dat ik van één van je shows een kaartje van je zou krijgen. Wel het is nu je kans en ik zou het zeer op prijs stellen.
  Groetjes Yvonne en Ronny tan bun


  Maak melding

 15. Jurgen je erg fantasie rijk en grappig.Je gaat dwars door alles en iedereen heen,je kent geen ras of kleur e.d waardoor jouw verschijning steeds een plezierige humoristische en sfeervolle ontspanning is.I like it.
  Wilfred.


  Maak melding

 16. Net mn baan kwijt, relatie die niet goed gaat kortom ik kan wel een beetje humor om me heen gebruiken O, ja ..en natuurlijk vind ik Jurgen erg grappig!


  Maak melding

 17. Ik ben dol op mijn familie die gaan voor alles en iedereen.
  Ben nog nooit naar een show van Jurgen geweest,maar kijk steevast naar Rayman is laattttttttt.
  Vanaf het begin van Rayman is laattttttttttt,merkte ik dat Jurgen een echte familie man is,hahahahaahah hij maakt altijd geintjes over zijn geliefde vrouw hahahahaaha en dat zonder blikken of blozen een echte entertainer dus.Mijn overleden(03-05-2008) echgenoot probeerde altijd,zonder succes, Jurgen na te doen als Tante ES hahahahahaa,als ik naar dat deel kijk geeft het me de kracht om mijn verdriet beter te verwerken.


  Maak melding

 18. Van mij geen geslijm. Ik kijk af en toe ‘Rayman is laat’ en ik vind het niet echt supergrappig.

  Maar misschien heb je meer in je mars Jörgen Rayman, dus ik ben benieuwd hoe het zou zijn om je live te zien. Misschien kan je me verrassen.

  Ben geen azijnpisser, maar wel kritisch. Hans Teeuwen was ik al een beetje zat aan het worden, maar hij leeft op in London. Daar vind ik hem echt super. Misschien dat ik dat ook heb als ik jou live zie, pin me er niet op vast… 🙂


  Maak melding

 19. Probeer al tijden in de show van Raymann is laat te komen, maar ben altijd te laat. Hoe zou dat tog komen? is het omdat ik geen familyman ben? luister noh Raymann,regel me noh. Je weet tog, ik ben dat meisje dat links, schuin achter, 3 rijen verder voorbij die dame met weave zat in het vliegtuig laatst.

  Wendy


  Maak melding

 20. Men zegt weleens: Je leert je familie pas kennen als je met hen een erfenis hebt gedeeld!! Dan kan je spreken over familie..
  Je maakt met mekaar van alles mee, dus wil ik zien of er in de show van Jurgen aspekten van herkenning terug komen. want Jurgen, kande yu no mek a gedeelte dat mee ete.
  Ik bedoel het niet negatief hoor, want met jou is het lachuuuuhhhhhhhh.Ik heb van jou een kerstshow bijgewoond, en daarbuiten heeft je zoektocht naar familie indruk op me gemaakt. Dat alles bij mekaar maakt je de familyman. Je bent niet voor niet “Tante Es”
  Je houdt van je nichtjes en neefjes en je blijft maar hangen bij Rudy…..hahaha

  Muriel


  Maak melding

 21. Als 4-jarig meisje ben ik vanuit Suriname naar Nederland verhuist. Mijn ouders hadden als doel om hun kinderen vooral ‘Nederlands’ te laten opgroeien. Dat betekende voor ons dus, dat wij géén sranang tongo, javaans of hindoestaans mochten spreken. Ondanks het feit dat onze ouders dit onderling wel deden, verstonden we alles wat zij tegen elkaar zeiden, haarfijn. Gelukkig kregen we genoeg van onze eigen Surinaamse cultuur mee, wat zo heerlijk herkenbaar is bij Rayman!!! Kijken en luisteren naar Jörgen Rayman is continu het vinden van herkenning!

  Warsinem


  Maak melding

 22. Jurgen,
  Als we je op de televisie zien genieten we met volle teugen, het lijkt ons fantastische om je nu een keer in het theater aan het werk te zien! Volgens mij is het een feest der herkenning…. iedereen heeft wel irritaties aan de schoonmoeder of een heeeeel irritant neefje/nichtje.


  Maak melding

 23. Hallo meneer Rayman ik kom zelf ook uit suriname eb ik heb namelijk een hele grote familie mijn families zijn de Frasérs,Stolk,Smit,Veldkamp,Graanoogt en nog veel meer. Maar wat ik wilde zeggen is dat wij dus hier elke weekend een feestje of zowel een gezellig avond organiseren met families en ik heb het getroffen want mijn kinderen zijn net als ik ook gek op gezelligheid en families.We hebben al heel veel shows van je gezien, en je bent gewoon super.

  Silieta


  Maak melding

 24. Jurgen, luiter noh,

  Ik heb al je theatershows gezien. En ook voor je nieuwste show ergens in april 2010 heb ik reeds kaarten besteld en ontvangen. Maar ondanks het feit dat ik niet weet of we familie zijn en de kaarten voor Rayman is laat zo goedkoop zijn, ben ik er nog nooit in kunnen komen. Niet eens als borromang.

  Je bent veelzijdig en goed, maar ik wil je als familieman voor een ding waarschuwen: blijf weg van de Golfclub. La me je een goeie raad geven, Jurgen.
  Ze zijn erg dom bezig. Ze weten niet wat ze in huis halen. Ze willen je een stok in je handen stoppen zodat je je tegengolfers ermee kan slaan. Zo willen ze bewijzen verzamelen dat het Old Boys Netwerk niet voor iedereen toegankelijk is. Het is een Kravanah/valstrik, no goh! Je hoort niet bij die familie.

  Jurgen me vriend, ga liever VGVB doen, dan krijg je een VoetGolfVaardigheidsbewijs. Daar heb je geen stok of stick om onnodig mee rond te slaan.
  Uit veiligheidsoverweging, weet je.
  Ik weet nog heel goed hoe je me met een stok heb afgerost nadat ik al je knikkers had gewonnen met wakkatjopoe. M’n hele familie was boos op je. Ik heb het je vergeven, maar ik ben het tot nu toe niet vergeten. Zodra ik je met iets in je hand zie, krijg ik heimwee naar vroeger. Verder vindt ik je heel goed hoor, maar je bent nog valser dan Tante Es. Volgens mij weten ze bij de golfbond niet hoeveel valsheid ze in huis halen. Ik ga ze een handje helpen: een Edsel die verschrikkelijk en veel kan treiteren, een Jurgen die naar alles slaat zodra hij iets in zijn handen heeft en een zeer valse, gemene vragen stellende Tante Es. Ze halen als het ware Mike Tyson in huis, zonder het te weten.
  (ook al is het bovenstaande verzonnen)
  Wees voorzichtig Jurgen, laat je niet zomaar voor een of ander golfkarretje spannen, want je weet wat er met de donkere golfkampioen van Suriname is gebeurd? Ze hebben hem toen geroyeerd omdat ze hem ervan beschuldigden niet te weten hoe het hoort. Hij kwam met een Braziliaanse vriendin, zogenaamd familie op het kampioensfeest opdagen, waarvan men later zei dat ze op de Kapoe zat. Kapoe is de naam van de plaats waar je vele Holes in One achter elkaar krijgt. Dit voor de mensen die het niet wisten. En dit is wel echt gebeurd. Van je familie moet je het hebben.

  Dus Jurgen, familie en een goeie raad, zet je niet zomaar op straat. Het gaat je goed!


  Maak melding

 25. Beste Jorgen,

  Ik kom uit een Surinaamse familie maar ik ben geboren en woonachtend in Nederland. Doordat we vaak met de familie naar Suriname gaan, maak ik toch wat mee van de Surinaamse cultuur. Ook mede door jou cabaret leer ik wat over de Surinaamse cultuur. Zo heb ik me rot gelachen toen ik ‘Even Sliken’uit 2002 zag. Ik herkende veel dingen uit de cultuur van de Surinamers. Bijvoorbeeld de manier op hoe ze met elkaar omgaan. Een vriend van mij was vorig jaar naar jouw show ‘Familyman’ geweest. Helaas kon ik niet mee wegens priveredenen, maar ik zou dit graag nog willen meemaken!

  Groetjes Kamdie


  Maak melding

 26. Lieve meneer Raymann, mijn papa en ik, wij zijn twee handen op een buik, ken hem pas sinds 1994 want tja, sommige surinaamse pappa’s “rock tha boat”.(daarna zonk “tha boat”, wég contact).Hij is terug in mijn leven en kwam erachter dat humor genetisch bepaald is, en guess what, “Raymann” is ons synoniem voor humor!! Nu zou ik het geweldig vinden om met al zijn kinderen naar “familyman” te gaan, maar er zullen vast wel geen 6 kaarten vergeven worden en daarom mijn vraag of ik asjeblieft met mijn humoristische, loyale,muzikale, en knappe papa naar jouw show mag komen?? grtjes, Kay


  Maak melding

 27. […] voor de veel besproken nieuwe show van deze Surinaamse cabaretier. Deelname is simpel: laat een reactie hier achter waarin je aangeeft waarom jij graag naar deze show zou willen gaan. De vijf leukste en/of creatieve […]


  Maak melding

 28. Ai ai met Rudi,fawaka Esselien?? Hij gaat omhoog mi goedoe ai eindelijk FUN!! Dus als je me laat komen (hahaha) dan ga ik ook KOMEN. Vrijpostig altijd maar klagen op de nederlandse tv over mij….net of jij er zo mooi uitziet SNORREVROUW

  gr je man a.k.a FAMILYMAN RUDI


  Maak melding

 29. Yes yes ben net getrouwd met mijn liefde voor het leven! En vindt dit wel een leuke cadeau’tje voor hem ,na mijn mooie huwelijk enzo om van hem een echte FAMILYMAN te maken.Dus hopelijk geef jij het goeie voorbeeld….of juist NIET!!! Jou kennende SOKO SOKO


  Maak melding

 30. Ai ai met Rudi,fawaka Esselien?? Hij gaat omhoog mi goedoe ai eindelijk FUN!! Dus als je me laat komen (hahaha) dan ga ik ook KOMEN. Vrijpostig altijd maar klagen op de nederlandse tv over mij….net of jij er zo mooi uitziet SNORREVROUW

  gr je man a.k.a FAMILYMAN RUDI


  Maak melding

 31. Ik zou heel graag de show willen zien omdat:

  Ik iedere keer als ik naar een show wil van Rayman, de kaartjes van hem zijn uitverkocht!
  Ik pies iedere keer naast de pot!


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.