Delegatie Tweede Kamer in Suriname aangekomen

30

Een delegatie van Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet en fractievoorzitters is zaterdag in Suriname aangekomen voor een werkbezoek van een week. De Kamerleden zullen de komende dagen spreken met de Surinaamse parlementsvoorzitter, met Surinaamse fractievoorzitters en met leden van de regering, onder wie president Ronald Venetiaan.

Ook staan er bezoeken op het programma aan een ziekenhuis, een jeugddetentiecentrum, een koffie- en cacaoplantage en een kunstfestival. De Kamerleden brengen ook een bezoek aan het dorpje Danpaati in het binnenland van Suriname.

De delegatie bestaat uit Pieter van Geel (CDA), Mariëtte Hamer (PvdA), Mark Rutte (VVD), Femke Halsema (GroenLinks), Arie Slob (ChristenUnie), Alexander Pechtold (D66) en Marianne Thieme (Partij voor de Dieren).

30 REACTIES

 1. Dus al die hotels waren voor hun bazen…..jaja Opa Ronald en consorten….deze lelijke landverkoper landvernietiger huizen venietiger in naam van Wet en Recht met inzet van BULLDOZERS.

  Ik heb jullie eerder gewaarschuwd…Maar de pijn zullen jullie voelen de nakomelingen ook.


  Maak melding

 2. Marianne Thieme (Partij voor de Dieren).

  Zijn jullie ziek geworden of zo of gek…kijk wat voor soort idioten in de wereld rondlopen Partij van de dieren.

  STRAKS MOET JIJ OOK NOG MET JE HOND IN BED GAAN SLAPEN.
  Al dit soort krom denkende mensen zitten achter Opa Ronald aan….wat denk jij dat van hem terecht moet komen…BLAFFENDE HOND…….. TOCH.!!!!!!!!

  JAMMER DAT MEN DAAR IN SU. NOG STEEDS NIET HET VERSTAND KAN GEBRUIKEN MAAR GEWOON DOM BLIJFT.


  Maak melding

 3. denken jullie dat het volk van NL hier blij mee zal zijn?
  ze zijn alle buitenlanders zat.
  alles wat met ontwikkeling te maken heeft wordt uitgekotst.
  dit weer in voordeel voor pvv stemmers.
  gelul van die boeven in de dna.
  help ons het volk eerst jullie m**rsknt.


  Maak melding

 4. Het is een goede gelegenheid om de Ned beleidsmakers te vragen waarom het collegegeld voor studenten uit Suriname sinds 2007 gelijk getrokken is met dat van de overige niet EER landen. Het wordt voor de zoveelstemaal moeilijk gemaakt voor Surinamers.


  Maak melding

 5. Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) zal haar ogen uitkijken. Ik hoop dat ze het in haar kop haalt om in de straten van paramaribo een paar van die agressieve hosselende straathonden te gaan aaien. Men moet haar ook meenemen naar een chinees restaurant en haar na afloop van een copuleuze moksie-metie-maaltijd vertellen wat ze heeft gegeten. Ook moet ze een demonstratie krijgen hou de minvermogende moeders kippen slachten.


  Maak melding

 6. Hoog bezoek!

  Oh, was ik er maar bij. Wat zou ik er graag bij willen zijn. Niet alleen maar om de oeh’s en de aah’s te horen, maar om de schrik en verwondering te zien op de rode gezichten van de delegatieleden.
  Oh, doen jullie dat hier zo? En aah, is dat een slang? Ik wil er graag bij zijn.

  Kijk, Femke zal bij mij nooit iets slechts doen. Van Femke neem ik alles aan. Als ze met me wil trouwen zeg ik direkt JA! En we zullen lang en gelukkig leven.

  Gerti’s verhaal is in Suriname korter dan haar verhalen in Nederland als voorzitter van de Kamer. Gerti komt uit Indonesie dus die is al van alles gewend. Geef haar veel Mme Jeanette sambal. Pettis! zegt ze kort.

  Mark gaat schrikken! Voor sommige tripjes of uitstapjes gaat hij zich ziek melden. Dan blijft hij bij het zwembad naast Torarica aan de Coco Loco lurken. En Mark krijgt de grootste, bijna slaande ruzie met een Surinaamse parlementarier. Over coke!

  Pieter zal het redden. Maar hij zal zich ook afvragen waarom de infrastructuur zo beroerd is. Waarom hebben wij dit laten gebeuren. Hoe kan het dat we in 300 jaar hier niets aan hebben gedaan? Hij gaat zich schamen voor de mooie Amsterdamse grachten, gladde trottoirs, viaducten, parken en pleinen en
  bruggen. Pieter wordt boos op Holland en zal het bij terugkomst ter sprake brengen in de Tweede en Eerste kamer.

  Margareth gaat het slecht treffen. Het komt als een hamer op haar hoofd terecht. Steeds weer gaat ze zich afvragen wat de Partij van de Arbeid betekend. Ze herkent zich niet in de Arbeiderspartij van Suriname want ze doen niet aan arbeiden en hebben geen achterban.
  Margareth zal bij terugzijn in NL daarom ook haar funktie als fraktievoorzitter van de PvdA teruggeven of zich laten wegzetten.

  Arie zal zich verwonderen. Zo veel gelovige Christenen heeft hij in Holland nog niet bij elkaar gezien. Maar ook zo veel anders gelovigen die God net zo lief hebben als de blanke gelovigen in NL. Arie zal ook de enige zijn die zich zwak gaat tonen op sex
  gebied. Door de tropische hitte en het spul van de medicijnman bij het zwembad van Torarica weet hij geen raad met zijn geval, met als gevolg…….Geestelijk verval!

  Mooie Marianne. Oh Marianne, oh Marianne, hoe kan ik jou hartje vange, ik ben geen makelaar uit Schagen, die je in z’n tuintje vond, ik hield altijd van brunettes, maar ik hou het nu op blond. Jaaaa!
  Ze zal het goed vinden met de dieren in het parlementsgebouw. Mevrouw Kakkerlak, de piep jonge jonkheer Sprinkhaan, schoonmaakster Vlieg, de slimme Ba Anansi, de trotse Kesi-Kesi en sssssstAbommaRonny maar niet te vergeten HenkdeHaan en SabakoeWillem. Met bewondering zal ze ook luisteren naar de uitleg van chairmann Logo-logo-Somo.
  Als mooie Marianne terug is in NL eet ze ’t eerst Apenvlees en Struisvogelbiefstuk, daarna een broodje Vlieg. Geheel verward!

  Alexander is de rapste. Rap van tong en goed in het pak gesneden staat voor U de nieuwe, toekomstige minister president van Nederland en Suriname. Ziet er goed uit, heeft charme en charisma en zal menig vrouwelijk schoon in SME om zijn vingers kunnen winden. Zal kunnen, maar hij doet het niet! Pechtold is te voorzichtig wat dat betreft. Hij durft zelfs niet te kijken als Femke en Marianne in bikini bij Danpaati liggen te bakken.
  Maar zijn kritiek zal niet mals zijn. Wat voeren jullie als overheid hiet uit, in Godsnaam. Zal hij tegen Vene zeggen.

  En dan hebben we Geert. Die Geert ging niet!
  Vliegangst, Fitna, Visumangst en doodsangst.
  Gelijk heeft hij anders nooit, maar nu wel!
  Het is er te vredig in SME. Daar kan ik niet stoken tussen de gelovigen zegt hij. Je kan zeggen wat je wil, maar ze leven daar als broeders en zusters met elkaar zegt Geert. Dat kun je van ons in NL niet zeggen vindt Geert. Dus ga ik naar London. Daar kan ik stoken omdat er zoveel van die enge moslims rond lopen. Lekker vuurtje stoken daar ben ik gek op. Kijk maar naar mijn haar. Lekker!

  Geloof me maar lieve mensen. Na dit fraktie reisje zal het beter gaan met de Surinaamse politiek en ook de Surinaamse economie.
  Was ik er maar bij.


  Maak melding

 7. De delegatie bestaat uit Pieter van Geel (CDA), Mariëtte Hamer (PvdA), Mark Rutte (VVD), Femke Halsema (GroenLinks), Arie Slob (ChristenUnie), Alexander Pechtold (D66) en Marianne Thieme (Partij voor de Dieren).

  Oooh ik dacht dat het wel goed bij elkaar gezocht was…. dieren hebben ook rechten ja !!! Gelukkig zijn er mensen die er naar omkijken dat er geen onnodig dierenleed is.
  Respect voor alles dat leeft toch…. En ja als er niet gebabbeld wordt over het 1 en ander….hoe moet men het dan aanpakken, het is ook nooit goed he…


  Maak melding

 8. Prik 2 Das.
  Geweldig stuk. Ik probeer het te visualiseren, Femke en Marian in bikni en het bruine water van de soela die druppelt langs hun uitnodigende vrouwelijke lijf. En vooral die Femke he, die onschuldig ogende rijpe manjavrucht. Daar zou ik hartstochtelijk zachtje in willen bijten waardoor de sappen ervan langzaam langs mijn kaken mijn bambourita hemd bevlekken.


  Maak melding

 9. Wat ik ontzettend jammer vind is het volgende:
  Geen enkele Nederlandse TV-zender heeft enige aandacht besteed aan het bezoek van de Nederlandse politici aan Suriname.Noch de radiozenders.Ja,ik vind het ontzettend jammer.
  Maar ik kan een eventuele uitzending ook gemist hebben,hoor.En deze politici behoren toch wel tot de Nederlandse politieke zwaargewichten.
  Of is dit niet spannend/interessant genoeg??
  Ik ben erg benieuwd hoe de delegatie Suriname ervaart.


  Maak melding

 10. DAS, (8) waar haal je die fantasie vandaan? Maar wel leuk.
  Ik ben het ook heeeeelemaal eens met 11 en 14.

  Maar wat een contrast nu, want ik ben het ook helemaal eens met nr10.
  Ik ben ook niet de allerbeste dierenliefhebber, d.w.z. ik hoef geen hond op mijn schoot, en al die vervelende katten kunnen mij gestolen worden. Maar ik haat ze niet en kan het waarderen dat er gelukkig culturen zijn die goed voor de dieren zorgen. In Suriname zijn we gewend dieren als het laagste wat er is te beschouwen.

  Elk levend wezen heeft een doel.

  Oke, maar als er een leeuw op me afkomt ben ik wel weg hoor, want zijn doel is mij ook duidelijk.


  Maak melding

 11. het netwerk en de jongeren die de NDP steunen,hopen dat de delegatie uit Holland,bedacht is op agiterend gedrag van de huidige volksleiders,(liever bezig houden met doelloze herhaalde volkssplitsende activiteiten,in een poging hun verantwoordelijkheids onbehagen kwijt te raken),geraffineerd bedrog en huichelachtig verdriet.

  Voor wisie hoeven wij niet bang te zijn, want christen unie e nak ding trowé.

  Verder is het genieten van het land van het netwerk en de jongeren die de idealen van de NDP een warm hart toedragen.


  Maak melding

 12. Kan wel weer eens de laatste keer zijn dat Nederlandse vertegenwoordigers in Suriname zijn.
  Als met de verkiezingen een uitslag wordt neergezet dat Suriname zich weer in een isolement stort kan het zo maar weer eens gedaan zijn met de welvaart alhoewel ik geen medelijden heb met het volk want dan vraagt ze om geknecht te worden en te pinaren.
  Het is jammer dat de Minister van Justitie van Politie, Chan Santokhi zich niet kandidaat stelt als President. Zal Suriname en het volk ten goede komen.


  Maak melding

 13. Met de komst van Marianne Thieme, kan het probleem van loslopende honden misschien worden aangepakt en ook al die kadavers van overreden/overleden honden.
  Verder hoop ik dat dit snoepreisje meer vrucht zal afwerpen dan alle voorgaande, want veel is heeft het tot nu toe niet opgeleverd toch. lijkt meer een verplicht (zalig te doen) nummer, waarbij alle partijvoorzitters de kans krijgen gratis naar Suriname af te reizen.
  Zal ons benieuwen, wat er “uitkomt”.


  Maak melding

 14. wat een gezeik om iedere keer te lezen over de idealen van de ndp, de idealen van bouterse en de ndp zijn een land naar de afgrond leiden in drugs dealen het volk onderdrukken en het schending van onze grondwet en de mensenrechten zijn tegenstanders als beesten afslachten journalisten advocaten dat zijn de idealen van de ndp en bouterse, binnen de idealen van deze monsters is er geen plaats voor vrijheid van meningsuiting als hij het niet met jou eens is laat hij jou station in brand schieten , het netwerk alias de jongeren is het niet schandalig dat jij zo een persoon zijn idealen propageert ??


  Maak melding

 15. Die NDP idealen en verhalen interesseren mij niet.

  De daden des te meer:
  In het verleden een walgelijke dictatuur met schomeloze machts misbruik incl. vele moorden en verdwijningen.
  Recent: volkomen verontachzaming van hun politieke verantwoordelijkheden, inclusief een arrogante sukkel die het presteerd om meer dan een jaar geen DNA vergaderingen te bezoeken.

  Nee ik val niet voor loze praatjes, zeker niet uit de mond van oplichters.


  Maak melding

 16. Varma,
  Shubh Devali! Desnoods tot december,toch?

  AHE,
  Is genetisch doorgegeven.Was bevriend met Harold Bram.

  Brodder,
  Geen bezwaar! Helemaal voor jou.

  Prik,
  Laat mijn Femke met rust, OK?


  Maak melding

 17. Prik @ AHE,
  Ik hoop dat ze bij terugkomst in nederland alle dierenasiels zo ver krijgt dat die alle schurftige surinaamse zwerfhonden opnemen, opkalifateren en laat adopteren door nederlandse dierenliefhebbers. Ha ha ha, ik zie in gedachte surinaamse fikkie al in een mand liggen bij het hardvuur. Zijn buik opgezwollen van droge brokken, doch verlangen naar een bonjo.


  Maak melding

 18. Prik (25),
  Jammer voor fikkie want in Su heeft hij de “wijfjes” om zich heen, maar in NL zal hij heel lang moeten wachten totdat z’n baas(in) het geld even kan missen. 🙂


  Maak melding

 19. Leuke comment Das, ik lees dat enkele heren hiero in extase zijn geraakt door jou beschrijving van femme fatale en Marianne Timide.

  Bar’yu, what’s going on? Is er een …. op komst of zo?????


  Maak melding

 20. Hahahaha Prik, rustig er zijn ook vrouwen op de site.
  Maar gelukkig kunnen we ook lachen op dit forum. Een beetje afwisseling is altijd goed.

  Met dank aan DAS, jou, Brodder, en ook een beetje Esmerald, die dit als vrouw met een knipoogje accepteert.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.