Hindoes vieren wereldwijd het Divali feest

5

Vandaag, zaterdag 17 oktober, vieren miljoenen Hindoes wereldwijd het Divali feest. Divali is het feest van het licht; een feest van bezinning en ook overwinning en daarom een belangrijke religieuze feestdag voor Hindoes. In verband hiermee wordt er door de OHM om 18:30 een Divali special uitgezonden op Nederland 2.

Ook in Nederland wordt Divali gevierd, o.a. in Den Haag. Met meer dan 40.000 Hindoestanen heeft Den Haag de grootste Hindoegemeenschap van Nederland gevolgd door Rotterdam, Amsterdam en Utrecht. Dit jaar wordt het Divalifeest in de Haagse wijk Transvaal in het openbaar gevierd.

In Suriname zal Divali dit jaar groots in Paramaribo op het Onafhankelijkheidsplein worden gevierd.

5 REACTIES

 1. En zelfs op zo’n dag merk ik helaas dat men tegen ALLES wil aanschoppen wat maar kan, eenheid…. onderling….pfffff… ipv dat lokken ze elkaar uit hun tent om vervolgens te zeggen
  ”kijk je bent slecht, je praat zo en zo op Divali”

  Misselijk makend hoor…..
  elkaars waarde afpakken ….


  Maak melding

 2. Het netwerk en de jongeren die de NDP steunen,zijn meer geinteresserd in de kwaliteit(de manier waarop men het streven heeft om op onderdelen van het menselijk zijn,zich zelf en de gemeenschap behulpzaam kan zijn, in het proces tot persoonlijke verandering ), van het HINDOE geloof dan in de kwantiteit(hoe groots is het gevierd)?

  Hoe komt het dat moeder aarde Institutionele discriminatie toestaat?

  Draagt het geloof in verschillende stromingen,relegiën bij aan een vredelievende inrichting van de SUrinaamse samenleving?

  Hoe komt het dat de verschillende bevolkingsgroepen niet zo ver samen gaan als het gaat om het delen van kennis,cultuur,intelegentie onder elkaar?
  Economische onrechtvaardigheid.

  Handig is persoonlijk een check up te doen, naar ons Bewustzijn(het gedrag ,denken en voelen als reactie op de werkelijkheid).


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.