Ongeluk Blue Wing vliegtuig te Kwamalasemutu

7

KWAMALASEMUTU, 16 okt – Bij het plaatsje Kwamalasemutu, in het zuidwesten van Suriname, is gisteren een vliegtuig van de firma Blue Wing van de baan geraakt bij de landing. In het toestel, de Antonov An-28, zaten op het moment dat dit gebeurde acht mensen. Volgens de eerste berichten raakte de piloot zwaargewond.

De andere inzittenden liepen lichte verwondingen op melden diverse Surinaamse media. Over de oorzaak is nog niets bekend. De landing leek in eerste instantie probleemloos te verlopen, maar even na de landing ging het mis. De autoriteiten in Suriname onderzoeken momenteel wat er precies fout ging.

In april vorig jaar verongelukte ook een vliegtuig van deze maatschappij. Toen kwamen alle negentien inzittenden om. Blue Wing Airlines (BWA) is gevestigd op de luchthaven Zorg en Hoop. Het bedrijf bestaat sinds 2002 en heeft een vloot van tien kleine vliegtuigen.
Blue Wing Suriname
(archief foto)

7 REACTIES

 1. de landingsbanen moeten in elk geval zeker met 500 meter verlengd worden, zodat de landing met normale snelheid ingezet kan worden, en hoef de vliegtuig geen “”STAL”” te maken.


  Maak melding

 2. Ik denk dat het bedrijf Blue Wings nu eens een keer grondig moet worden doorgelicht op het naleven van veiligheidsregels. Daarnaast moeten ook de airstrips in het binnenland worden bekeken, in hoeverre die aan de eisen voldoen van deze tijd.


  Maak melding

 3. het probleem van die AN 28 is dat zijn approach speed veels te hoog is,je moet een bepaalde feeling hebben om die kist goed neer te zetten,ik ken iemand die heeft weleens gevlogen op die kist als co-piloot en vertelde mij altijd hoe irritant het was om met die kist te landen.Over het algemeen is het een hele snelle kist en een echte werkpaard voor het binnenland


  Maak melding

 4. runway te kort, approach speed veel te hoog.
  wat je voor deze kisten nodig heb is een langere runway, dat maakt al een heel stuk veiliger.

  gelukig waren er maar 8 pasagiers aan boord en. bij een volle vlucht was het zeker anders afgelopen. er moet zerker een onderzoek zoek komen.

  wha


  Maak melding

 5. Technisch klopt hier geen ene jotavan. Te veel weetnieten hebben het voor het zeggen, waarbij iedereen overal verstand van heeft.
  De schoenmaker wil kippen telen en de kippenteler wil broodbakken. Er is genoeg kader dat om de een of andere domme reden niet wordt ingezet, ja zelfs ook al barst het!


  Maak melding

 6. zo geweldig is dat de onderzoekers op dit forum weten precies waar het aan licht, een ander figuur hier heeft het over een kippenboer die brood wil bakken hahahhaa ik moet wel lachen om deze vergelijking, ik moet denken aan zekere mulo- school leerling in suriname die rechter militair president adviseur partij-voorzitter is als je het over de schoenmaker hebt die zich aan zijn lees moet houden, vraag ik mij af of het ook voor die beruchte mulo-school leerling geld ?? wie het weet mag het mij vertellen a.u.b


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.