Geen sancties Surinaams vliegbedrijf Blue Wing

6

PARAMARIBO, 16 okt – Er is geen reden maatregelen te treffen tegen luchtvaartbedrijf Blue Wing. Dit meldt luchtvaartwaakhond Casas. Het onderzoek naar de oorzaak van de vliegcrash te Kwamalasemutu is nog in volle gang. Het bedrijf mag zijn operaties ongestoord voortzetten.

“We zien geen enkele aanleiding de vloot aan de grond te houden”, zegt Casas-directeur Vivian Hanenberg tegenover de Ware Tijd. Als er maatregelen getroffen worden is dat pas na het onderzoek. Dat kan nog even duren vanwege de procedures. Het verongelukte toestel, een Antonov AN-28, is behoorlijk toegetakeld. Onder meer is een vleugel gebroken tijdens de landing.

De meeste passagiers kwamen met de schrik vrij. De piloot is er het ergst aan toe. Hij is met botbreuken opgenomen in het ziekenhuis. In het parlement is opgeroepen tot strengere controle op het luchtverkeer naar het binnenland. Ruim anderhalf jaar terug verongelukte een ander toestel van Blue Wing nabij Benzdorp. Alle passagiers en de bemanning kwamen toen om het leven.

6 REACTIES

 1. Het lukt Antonov blijkbaar wel om s’werelds grootste transportvliegtuigen te bouwen, maar hun passagiers hebbedingetjes blijken levensgevaarlijk te zijn.


  Maak melding

 2. Nee, er is reden maatregelen te nemen tegen de exhorbitante misstanden bij de landingsstrips in het binnenland. Geen onderhoud, geen controle, niet van dat al. Je kunt van een luchtvaartmaatschappij niet verlangen dat ze een veilige landing kunnen garanderen op die rommel daar.


  Maak melding

 3. Blwng is deel van die macht! Wat verwacht U met goed fatsoen? Die vliegende dedekiessies moeten gewoon op de schop.

  Waar is nog het wachten op in een klimaat waarin het current of competent zijn van mens(pilots/mechanics/tools) en materieel(aircrafts) langs simpele weg kan worden geregeld?


  Maak melding

 4. de inspectiedienst bij de luchtvaartdienst moet casas directeur vivian hanenberg de vrijpostigheid afleren,wat weet deze eendaagse kuiken over luchtvaart zaken.

  geld wolven zijn deze figuren en hebben dan ook niks te maken met de veiligheid van de passagiers.opdoeken dat zakje man.


  Maak melding

 5. Wel jullie hebben geen idee hoeveel keer casas vliegtuigen op zorg en hoop aan de grond heeft gehouden met hun bliksembezoeken.Ik heb een dagje meegemaakt dat een toestel van een van de maatschappijen niet mocht vertrekken omdat hij 20 kilo teveel gewicht aan boord had.Daarover hoor je niemand,heel het vliegschema was in de war gegooid omdat alles weer gewogen moest worden,maar goed er moet controle zijn anders ben je gauw geneigd verkeerde dingen te gaan doen en dat is nou meestal ook de oorzaak van veel ellende.Het is juist goed dat je een instantie als casas in suriname hebt.
  Heeft iemand zich ooit afgevraagd hoeveel toestellen in suriname zijn gecrashed ten opzichte van het aantal vliegbewegingen.
  Sinds begin jaren negentig is er een enorme groei geweest.Alleen op zorg en hoop heb je per dag GEMIDDELD 20 vluchten.Die toestellen van Blue Wing zullen technisch waarschijnlijk wel in orde zijn vandaar dat ze niet aan de grond worden gehouden,wekt bij met het vermoeden op dat er weleens sprake kan zijn van pilot error op kwamala.
  En dat is wel de oorzaak van 99 % van de crashes in suriname en daarover hoor je niemand praten.
  Pinto sorry,maar heb je weleens naar de oorzaak gekeken van al crashes van antonov toestellen,zijn meestal maatschapijen die alleen in hun eigen land vliegen en niet naar het buitenland mogen omdat ze op allerlei zwarte lijsten voorkomen,die gasten doen niks aan onderhoud,als ze wat doen aan onderhoud dan heb je dit soort rotsooi niet


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.