vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenEconomieRegering Suriname neemt bouw probleembruggen over

Regering Suriname neemt bouw probleembruggen over

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 okt – De regering neemt de verdere aanleg van twee ‘probleembruggen’ zelf ter hand. Dit zegt vicepresident Ramdien Sardjoe. Nu de aannemer alleen nog geïnteresseerd lijkt in de gang naar de rechter, wordt de knoop doorgehakt. Er is haast geboden.

Niet om politieke redenen, maar meer om sociale overwegingen. “Het heeft niets te maken met de komende verkiezingen. De vraag is of je gemeenschappen moet duperen en in de steek moet laten”, zegt Sardjoe. Het duperen duurt toch al lang genoeg. Vooral bij de oversteek over de Surinamerivier, bij het plaatsje Carolina. De brug moest al af zijn, maar is tijdens de aanleg geramd door een duwboot.

Noch de aannemer, nog de booteigenaar wil schuld bekennen. Ook de zaak van de brug bij Uitkijk, over de Saramaccarivier, wordt een langdurige civiele case. Het deel dat al is aangelegd staat er al ruim een jaar. De aannemer kwam achteraf tot de ontdekking dat meer graafwerk nodig was. “We willen de bruggen afbouwen en daar is geld voor nodig”, aldus Sardjoe. Donorhulp is voorlopig de beste optie en daar wordt nu naarstig naar gezocht.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
 1. Goed zo meneer Sardjoe.
  Herstel eerst de bruggen op welke manier danook zodat de bevolking niet belemmerd wordt in haar bezigheden of werkzaamheden.

  Daarna gaat u vechten via het recht om uw gelijk te krijgen en natuurlijk ook uw voorschot terug. Heeft u met de aannemer niets op papier vastgelegd? Heeft u de eigenaar van de boot al voor het gerecht gesleept? Neen? Maak eerst de bruggen af want het kan een langabere torie worden.

  Kijk voortaan goed uit aan wie u sommige moeilijke projecten toevertrouwd.


  Maak melding
 2. Eigenlijk begrijp ik dit artikel niet. Is het de bedoeling, dat de regering zelf de directie gaat voeren of aannemertje spelen?Ik denk het niet. Ik denk dat dezelfde directievoerder door zal gaan en ze een andere aannemer zullen inschakelen. Het is maar te hopen, dat er een onderzoek is geweest naar de oorzaak van die aanvaring en er maatregelen zijn getroffen om deze in de toekomst te voorkomen.


  Maak melding
 3. Nieuwe kansen.
  De economische crisis heeft het Internationaal Monetair Fonds (IMF) weer op de kaart gezet als economische autoriteit. Na jarenlang min of meer te zijn genegeerd, krijgt het instituut nu de leiding bij het zoeken naar een nieuwe en stabielere financiële structuren in de wereld. Sinds de zomer van 2009 bestaat er ook een nieuw economische wereldorde. Dat nieuwe wereldorde heet de G20. Zuid Afrika zit erbij maar ook Brazilië en India. De G20 heeft een andere kijk op hoe de wereld in elkaar zit. Er wordt door de G20 gedacht in termen van een multipolaire wereld als het om de handel gaat. Ontwikkelingslanden die aan het eind van de vorige eeuw hun grenzen opengooiden voor een vrijere handel, zijn daar financieel niet veel wijzer van geworden. Vooral in de vijftig armste landen heeft een vrijere handel de armoede lang niet kunnen wegnemen en juist verergerd. Dat blijkt uit een rapport dat is opgesteld door Unctad, de VN-organisatie voor handel en ontwikkeling. Het is volgens de opstellers voor het eerst dat heel concreet is gekeken naar de link tussen handel en armoede in de minst ontwikkelde landen.

  De uitkomst van het rapport is voedsel voor een bredere discussie over het wegnemen van handelsbelemmeringen. Organisaties als de Wereldbank hameren erop dat een vrijere wereldhandel voor miljoenen mensen de sleutel kan zijn voor een beter bestaan. De G20 heeft wat de handelssubsidies van het EU betreft nog geen eenduidige strategie. De vraag is of die er ooit komt. Je hebt eerder kans dat veel G20 landen hun landbouw zullen gaan subsidiëren om het op mondiaal niveau competitief te houden. Maar dat er door de komst van de G20 een nieuwe tijdperk is aangebroken is wel zeker. Het in nu de tijd van de GOOGLE merkte een Braziliaanse diplomaat tijdens een G20 vergadering op. De G20 liet zich ook uit over het IMF. Het IMF moet gaan fungeren als een soort mondiale centrale bank, waar landen in tijden van financiële crisis aankloppen voor hulp. Landen hoeven dan zelf minder grote kapitaalreserves aan te houden, zodat ze meer geld overhouden voor het aanjagen van de eigen economie en het op weg helpen van de opleving van de wereldeconomie. Verder is een vernieuwing dat er van een G20 land apart geld geleend kan worden met voorwaarden die je gedeeltelijk onder het IMF kan laten vallen en gedeeltelijk bilateraal met het donorland kan regelen. De G20 denkt uiterst pragmatisch over de dollar als internationale munteenheid. Met een vernieuwde IMF die geen keiharde standpunten voor een lening stelt kan een land als Suriname ook zaken doen en eventueel een lening op eigen voorwaarden aangaan.(Varma R)


  Maak melding
 4. “Regering Suriname neemt bouw probleembruggen over”

  Hahahaha front regering neemtg bouw PROBLEEMbruggen over. Wat moet je met zo’n bericht, gaat de regering zelf de bruggen bouwen, ik denk het niet. Nu vraag ik mij het volgende af, waar was de toezicht van de regering bij de bouw en als ik het volgende lees ““We willen de bruggen afbouwen en daar is geld voor nodig”, lees lijkt het dat de regering de aannemer al helemaal had betaald voor de bouw want waarom nu ineens donors zoeken en niet gewoon een andere aannemer toewijzen om de bouw af te krijgen.

  In elk normaal land zou het bedrag voor de bouw al opgenomen moeten zijn in de begroting.

  Zelfs de bouw van twee kleine bruggen lukt deze kwakzalvers niet, hoe gaan ze een heel land kunnen ontwikkelen?


  Maak melding
 5. Toen ik in Su woonde moest je zeker zo’n 4 min omlopen om bij het Berkeveld te komen omdat er een sloot tussen is. Later hadden ze een brug gebouwd en was je er nu binnen 30 seconden. Maar ja ook binnen een half jaar was die mooie houten brug verrot geraakt dat er helemaal niets meer stond. Toen ik dit jaar in suriname was heb ik geen brug gezien. Een simpele stenen of ijzeren brug van 3 meter is zoveel gevraagd om te bouwen 🙁


  Maak melding
 6. “vertel hoe de wijdenbosch brug is betaald en met welke constructie.”

  De bruggen zijn betaald met Surinaams geld, geen enkele donor is erbij gekomen, onze middelen, onze bauxiet inkomsten, daar zou elke Surinamer trots op moeten zijn, behalve geboren bedelaars en dorpsgekken als jou.


  Maak melding
 7. hahahaaha nu kan je wel antwoorden, je zegt het niet goed balast nedam is slim geweest om zijn geld zo veilig te stellen omdat bosje toen een puinhoop van maakte ik heb jou nog laten zien hoe hoog de inflatie toen was maar je was stil of laf om niet te reageren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES