SURPOST speelt in op geldverkeer Suriname-Nederland

14

Het Surinaamse Postbedrijf SURPOST presenteerde op 9 oktober – Wereld Postdag – de elektronische postwissel. Dit is een nieuw overmakingssysteem waarbij kaarthouders in Suriname de mogelijkheid krijgen om op goedkope wijze snel en betrouwbaar geld te ontvangen vanuit het buitenland. Vanuit elke plek in de wereld kan gemakkelijk en veilig via het internet geld worden overgemaakt naar Suriname.

De Elektronische Postwissel is een magnetische kaart met een uniek kaartnummer en unieke pincode. Op deze kaart dient van tevoren via internetbankieren en Ideal geld te zijn gestort voordat in Suriname geldopnames met de kaart kunnen worden gedaan. Het opnemen van het geldbedrag gebeurt op SURPOST kantoren en vestigingen van de Hakrinbank in Suriname, die gekoppeld zijn aan het systeem.

De kaart wordt geëxploiteerd in samenwerking met CCV, de toonaangevende dienstverlener voor elektronische transacties in Europa. De formele introductie vond plaats in aanwezigheid van Surinaamse bankiers en andere prominenten uit het Surinaamse bedrijfsleven, het Nederlandse consulaat, een delegatie van de Nederlandse Antillen, de directie van SURPOST en CCV.

14 REACTIES

 1. postwissel; met je bankpas kun je overal in de wereld geld pinnen; postwissel kan weer in de ijskast en mag weer opnieuw uitgevonden worden als de wereld is vergaan.
  ze lopen weer achter;


  Maak melding

 2. Bravo!! Ik juich deze vooruitgang toe. Een snel betalingsverkeer betekent ook sneller zaken doen. Bij het doen van zaken, kan een ingestelde deadline voor betaling ook echt dodelijk zijn voor de doorgang van een mogelijke deal. En dat kan weer een belemmering vormen voor iets anders. Kortom, altijd goed voor de ontwikkeling.

  Natuurlijk snap ik dat dit niet alleen voor geldtransacties tussen Suriname en Nederland geldt.
  Maar mag ik even refereren aan allerlei negatieve uitlatingen die regelmatig hier op WK te vinden zijn over de zgn Surneds? Ok bedankt!

  Het varieert van; ze zijn gevlucht en hebben ons achter gelaten, spreek niet in Nederland maar kom hier helpen, we hebben ze niet nodig, Nederland is je plek om oud te worden en te sterfen, Als het goed gaat met Su hebben jullie hier niets te zoeken. Voorbeelden genoeg.

  Dan kom ik tot de conclusie dat alles in het werk wordt gesteld om de geldstroom te verbeteren, en daarmee ook dat stukje gezamenlijk leed nl. altijd maar geld overmaken naar familie, vrienden etc. Ik hoef niet uit ervaring te spreken, want misschien heb ik toevallig weinig of helemaal geen vrienden en familie in Suriname. Of misschien wel, maar dat laat ik in het midden. Maar dit zijn wel de tegenstrijdige zaken die ik constateer.

  Ik hoop dat de mensen die altijd maar dit soort onzin verkondigen eens wakker worden en zich ervan bewust worden, dat als ze de antipathie jegens Surneds blijven behouden, ze dit pasje ook niet in hun bezit hoeven te hebben. Vaak zijn het wel deze lui die als eerste gaan halen.
  Zo, en nu heb ik gedonder met een grote groep Surinamers aan de andere kant van de grote plas.


  Maak melding

 3. nou, ik vind het zelf een heel goed initiatief omdat vooral de features van dit product mij aanspreken. veiligheid en betrouwbaarheid, snelheid en ook nog goede tarieven. het is ook toegankelijk voor doorsnee man/vrouw in suriname en heeft het gemak van de moderne geldopname systemen, namelijk de kaart. het is een uitkomst voor veel mensen en tja, negatieve dingen heb je altijd. let’s keep it clean en positive.
  ga zo door Surpost.


  Maak melding

 4. Gefeliciteerd!

  Geldverkeer op hoog niveau. Het gaat dus alleen maar om geld uit Nederland of ook om geld uit Suriname? In ieder geval mag de SRD de grens niet overgaan dus zal je als inwoner van Suriname eerst moeten wisselen bij de bank dat hen provisie oplevert. Het is een vooruitgang welliswaar, maar er zijn belangrijkere zaken. Neem nou de post, Surpost. Een doodgewone, goedgefrankeerde liefdesbrief uit Paramaribo duurt 3 weken voordat het bij mijn schatje in Amsterdam aankomt. En dan stuurt ze wat ik gevraagd heb in een beetje dikke, goedgefrankeerde bruine enveloppe naar me toe die nog steeds niet is aangekomen. Een half jaar later, nog steeds niet!
  Verder zijn het CCV en de belastingdienst in Nederland hele dikke vrienden. Vertrouw ze en je hebben en houden staat op straat. Ik hoef in SME niet bang te zijn voor de belasting want die werken met niemand samen.
  Zeker niet met grote geld en grondbezitters want die ontduiken alles.
  De belasting in SME loert alleen maar op die SurNeds die met een klein pensioen naar SME
  remigreren. En dan pakken ze ze dubbel! Kies deng mooi! Dan moet je ons maar niet zomaar in de steek late en weggaan na Holland. Want zo denkt men er in SME over. Even lachen AHE.

  Surpost, ik wil eerst mijn dikke, bruine enveloppe terug, dan pas vertrouw ik je mijn geld toe.


  Maak melding

 5. “Vanuit elke plek in de wereld kan gemakkelijk en veilig via het internet geld worden overgemaakt naar Suriname”.
  Het accent ligt dus op “NAAR SURINAME”.
  Ik sluit mij aan bij AHE hierboven.


  Maak melding

 6. @ AHE, lees dit stukje nog eens goed door.

  Dit is een nieuw overmakingssysteem waarbij kaarthouders in Suriname de mogelijkheid krijgen om op goedkope wijze snel en betrouwbaar geld te ONTVANGEN vanuit het BUITENLAND. Vanuit elke plek in de wereld kan gemakkelijk en veilig via het internet geld worden OVERGEMAAKT NAAR SURINAME.

  Leuk systeem dat wel, maar zoals je weet gaat het geldverkeerstroom van het buitenland naar Su en niet van Su naar het buitenland gaan zoals in de meeste gevallen. Dus klaag niet over Surneds.


  Maak melding

 7. Sorry, dit is echt te gek voor woorden. Dit systeem doet me denken aan de prehistorie, een postkoets. Volgens mij kan je toch naar een ieder met een bankrekeningnummer geld overmaken. De mensen die regelmatig geld overmaken naar su doen er beter aan een rekening te openen met 2 pasjes. Een van de pasjes stuur je naar su en de andere blijft in nl. Op deze wijze kan een persoon in nl geld storten en de andere in su opnemen.


  Maak melding

 8. on-way-traffic. leuk bedacht surpost. Dit zegt heel veel over de mentaliteit in het land van Vene-bouta-brunsie&sommo. Krijgen, krijgen, krijgen, maar geven ho maar.


  Maak melding

 9. ik nam voorheen contant geld op vakantie naar suriname. in suriname zelf kun je nu dus bij de banken je geld pinnen naargelang je nodig hebt… ook in tamanredjo naast de shell benzine station is het op 50 meter van de politie buro; dus lekker veilig ook nog, veiliger dan in de stad… dus als je naar moengo moet gaan, stop je even bij tamanredjo, en pin je contant geld, dus in suriname moet het mogelijk gemaakt worden dat iedereen via een cybercafe ook geld kan overmaken naar een andere rekening houder via de bestaande banksystemen, en geen gezeur om in de rij te gaan staan…om je eigen geld te gaan opvragen bij de banken, want de dieven zullen je zeker in de gaten gaan houden en …. dan kun je liever de huidige tussenpersonen als union money tranfer behouden… de surinaamse regering heeft zelf in de jaren 90 voor deze wanorde toegestaan, en de andere banken in suriname lopen netjes mee met de ontwikkelingen wat betreft, geld pinnen, als het oude surinaamse regerings ptt surpost die weer als laatste een eigen bedenksel weer zijn stempel wil laten gelden op de surneds en de familie leden… niks ervan, ik zal geen geld ooit overmaken via surpost, het blijf in mijn ogen een staats apparaat die zo wil weten en grip wil krijgen wat er allemaal overgemaakt wordt… vooral voor mensen die heel veel geld bezitten en dan in de schijnwerper van front suriname komen en zo achterkomt hoeveel zwart geld eventueel wit wordt gemaakt, als je erg vaak die handeling gaat verrichten… ik vind het een deug dat de andere banken in suriname mij provisie mogen verdienen als ik bij hun tijdens mijn vakantie geld kan komen pinnen..en venetiaan mag eerst wat voor de surneds gaan betekenen als vrije visum plicht en verblijfs voor langer dan 2 maanden in suriname voordat zij aan mij geld mogen komen verdienen, want in 2004 heb ik maar 4 maanden verblijf gekregen en zij hebben mij illegaal gemaak in mijn eigen geboorte land..terwijl chinezen die daar niet geboren zijn als helden worden ontvangen en meteen surinamers kunnen worden..FRONT IS TE TRAAG..een uitgekomen schildpad ei op galibi is nog 5 maal sneller in ontwikkeling…


  Maak melding

 10. Nou Prik, het is ook mijn land hoor en ik weet toevallig dat er heel veel mensen geld ontvangen voor verschillende doeleinden. en als het nu eens op een betere manier gereguleerd wordt, kan ik het alleen maar goed vinden.regelmatig wordt er een bijdrage in de kosten voor mijn ma die in een verzorgingstehuis woont overgemaakt en daar moet heel veel extra’s voor betaald worden. met dit systeem kan je het zelf in de gaten houden en ook hoef je niet alles in een keer te lichten, waardoor je niet met een heleboel geld rondsjouwt.
  ik ben blij dat er een nieuwe manier is, en niks ouderwets, ga maar even op het net surfenwat er in de wereld te koop is aan overmakingssystemen.
  tastepappies


  Maak melding

 11. Sokosoko (6), bedankt voor jouw bijdrage.
  Misschien moet je mijn reactie (2) nog een keer goed doorlezen.

  Ik heb het ook over het eenrichtingsverkeer bij geldtransacties tussen Suriname en Nederland.
  En ik klaag niet over de Surneds, maar over de Surinamers in Suriname.

  De kern van mijn reactie is de tegenstrijdigheid: Klagen over de Suri’s in Nederland maar tegelijkertijd het eenrichtingsverkeer in geldtransacties.
  En ik let zelf wel op dat ik niet aan generaliseren doe, maar we weten met z’n allen wel hoe de vork in de steel zit.
  Familieleden in Nederland maken per jaar 100 miljoen euro over. De Nederlandse Sociale uitkeringen bedragen 20 tot 30 miljoen euro.
  Suriname heeft uit Politieke overwegingen nog geen gebruik gemaakt van de financieringsmogelijkgheden bij het IMF of Wereldbank. Die Politieke overwegingen zijn mij inmiddels duidelijk. We klagen wel heel wat, maar er wordt goed voor Suriname gezorgd. Hoe het geld daar wordt besteed zou ik niet weten, dat ligt buiten mijn scope.

  Nieuwe initiatieven keur ik altijd goed, maar zoals we ook weten is het niet altijd goud dat blinkt. Chroom blinkt ook maar het stelt niets voor. Ik blijf kritisch en wil de dingen ook niet mooier zien, dan ze in werkelijkheid zijn.


  Maak melding

 12. Jan,
  ga gewoon naar http://www.surposttransfer.nl en volg de stappen daar. je kunt ook informatie vinden op die website van surpost. http://www.surpost.com. leuke site overigens, maar moet iets moderner worden vind ik.
  we hebben al gebruik gemaakt van de kaart. werkt als een trein. de lokaties van de hakrinbank zijn echt wel een aanvulling op die van surpost. ik hoorde via via dat de EPW kaart binnenkort ook op deze lokaties te koop zal zijn, zodat men niet alleen naar het kerkplein hoeft te gaan voor de aanschaf.
  vrienden van me kijken uit naar de versie waarbij je van su kan sturen naar nl voor onderhoud van hun studerende kids.
  lijkt me super.
  succes he. wij gebruiken het al. is prima en de tarieven zijn ook goed, ik dacht voor 500 euro betaal je 9 euro overmakingskosten.
  verademing voor onze zussen in nl.tjek,.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.