vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSuriname wil bij regionaal uitleveringsverdrag

Suriname wil bij regionaal uitleveringsverdrag

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 okt – Suriname bereidt zich serieus voor op aansluiting bij het regionaal uitleveringsverdrag van de Caricom. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. De ministerraad heeft al goedkeuring verleend. Er is wel een voorbehoud.

“Zolang de nationale wetgeving niet is aangepast wat betreft uitlevering van staatsburgers, zullen Surinamers niet worden uitgeleverd”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd. De grondwet verbiedt uitlevering van Surinamers aan andere landen. Wat wel kan is dat Surinamers die elders in de fout gaan, thuis worden berecht. Daar zijn dan extra regelingen voor nodig.

Het verdrag moet de onderlinge uitlevering mogelijk maken van Caricom-burgers. Het betreft dan personen die in een lidland een strafbaar feit hebben gepleegd en gevlucht zijn naar een ander Caricom-land. President Ronald Venetiaan heeft eerder namens Suriname getekend voor invoering van het verdrag. Als ook de Staatsraad en het parlement akkoord gaan, is aansluiting nog slechts een formaliteit.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES